מקורי ומרתק: יינות סימצ'יץ מסלובניה
תשכחו מכל מה שאתם מכירים על יין. אבי אפרתי לוגם את יינות יקב סימצ'יץ' מסלובניה ומתרגש לגלות יינות מרתקים ומקוריים, שמספקים תמורה נהדרת לכסף
תשכחו מכל מה שאתם מכירים על יין. אבי אפרתי לוגם את יינות יקב סימצ'יץ' מסלובניה ומתרגש לגלות יינות מרתקים ומקוריים, שמספקים תמורה נהדרת לכסף
ארז קומרובסקי יוצא מהקופסה ואופה לחם איטלקי עם קמח פסטה, שמעשיר את הטעם. התוצאה:הבצק העדין יוצא שחום וקראנצ'י, כזה שכיף לנשנש עם עגבניות מרוסקות והרבה שמן זית
הארוחה הכי טובה שלא שמעתם עליה מתרחשת ממש מתחת לאף שלכם. טרנד הארוחות הסודיות ממלא את הארץ, עם מנות מושחתות במיוחד בחללים סודיים
בטור האחרון בסדרת האוכל הטוניסאי מכינות בריז'יט שופן ופורטונה אוזן עוגת סולת טוניסאית כובשת בפשטותה, המשובצת בשברי פיסטוק ומפורסמת במרקמה הנימוח וטעמה הממכר
המונית מגיעה בשבת בבוקר לחומוס של כרמי יוסף ומתמוגגת ממנה מפנקת עשויה כהלכה, עם תוספת לכל דורש בתמורה ל-22 שקלים. מנה ששווה להתאמץ בשבילה
בתקופת חודש הרמדאן הרובע המסולמי מתעורר לחיים בשעות הלילה. סיור של אורות, צבעים, ניחוחות, והמון מטעמים ודוכני רחוב מהמטבח הערבי
מסעדה חדשה נפתחה בחצר פיינגולד בירושלים, בחלל הרומנטי של מסעדת אדום. בתפריט: דגים, בשר ופירות ים, הרבה השפעות מצרפת וספרד ונשנושים בשעות הקטנות של הלילה
לבעלי מסעדת האחים, יותם ואסף דוקטור, נמאס ממחירי האלכוהול המופקעים במסעדות. שלוש פעמים בשבוע מקיימים שם ערבים במהלכם מורידים את מחירי המשקאות לרצפה
לא צריך להיות צמחוני או טבעוני כדי ליהנות מבורגר פטריות ואגוזים ביתי. אורלי פלאי ברונשטיין מכינה המבורגר מענג בצ'יק צ'אק, ועל הדרך מסבירה איך לטפל נכון באגוזים
ברוסקטות ב-17 שקלים בסנדוויץ', ארוחה סיציליאנית בקמפנלו ומנואלה, מנות עד 30 שקלים בשוק יפו, ועסקית הודית בימי שישי. הדברים הטעימים שנאכל השבוע
בירושלים יוצא לדרך פרויקט האוטואוכל: אסף גרניט מסתובב במשאית ומבשל עם חברים מנות משתנות. דנה וייס תבשל מנה אינדונזית, ושפרה קורנפלד תכין קוגל ופאי פקאן. הנה מתכונים
בסלטים, בסביצ'ה, בקוקטיילים ואפילו מאודה הצנון והצנונית הם תוספת מרעננת ועוקצנית להמון מנות. השף תומר ניב מהמטבח של רמה מספר על השורש החרפרף
שיא הקיץ הוא גם שיאו של המנגו הירוק. למי שרוצה לשדרג את הפיתה הביתית מכינה הבשלנית אילנה שאמלי עמבה עיראקית לפי הספר, כזו שמנשנשים עם הכפית ומתענגים על כל ביס
המטבח הגיאורגי מצטיין במיני לחם ומאפים משובחים. השף-קונדיטורית אירמה קזר מלמדת איך מכינים את הלוואשי, הלחם הגיאורגי, חצ'פורי במילוי תפודים וחינקלי ממולא גבינות
דרכו של רפרם חדד במסלול הסלואו פוד החלה דווקא משיעור אמנות על עגבנייה. מאז, כבר 8 שנים, הוא נחשב לאחד ממובילי התנועה בארץ. "האוכל פה יכול להיות יותר טעים", הוא אומר
תם עידן: הביקורות היו פושרות, השערוריות היו גדולות, וכעת יצאה ההודעה - מסעדת Gordon Ramsay ומסעדת Maze ינעלו את שעריהן בעוד כחודש. 65 העובדים הגישו עצומה למניעת הסגירה, אך לא נענו
אז מהו סוד ההצלחה הפנומנלית של מסעדת איציק הגדול ביפו, שמפוצצת בסועדים כבר 17 שנה? אבי אפרתי סבור שהסיבה אינה נעוצה דווקא באוכל (הלא רע), והוא מנסה לפצח את הנוסחה
אבי אפרתי לוגם את הלבנים החדשים של יקב צ'ילאג, ואת יינות אסמבלאז' החדשים של ברקן. הראשונים מתגלים כסימפטיים, השניים קצת פחות
הנסיך שנולד למשפחת המלוכה הבריטית בשעה טובה עורר אצלנו חשק לטעום קצת אוכל אנגלי. מזל שבממלכה חיים שניים מהשפים המפורסמים בעולם : גורדון רמזי וג'יימי אוליבר
לא חייבים למנגל בפיקניק. השף יוחנן ברנשטיין, מחנות האוכל יוחנן בתל אביב, מלמד איך מכינים קישים אישיים במגוון מילויים, חציל קלוי בלבנה, אנטיפסטי וסלט עגבניות שרי
במקום לצפות בשומשום השגרתי, לכו על ציפוי קינואה לבייגלים שלכם, ותשיגו מרקם מעניין. ארז קומרובסקי מלמד איך עושים את זה
כריך החביתה של אורי שפט זכה בתואר מכובד בניו יורק מגזין, והקפיץ את מאפיית BREADS לתודעת האמריקנים. "לא ידעתי שתתפתח היסטריה סביב המקום", אומר שפט על אימפריית הפחמימות שלו
יש חיים מחוץ לנמל אשדוד- פחות מחודש מאז השעה את עצמו יו"ר ועד העובדים, פותח אלון חסן סניף אשדודי לרשת הגריל הארצית שיפודי ציפורה
סטודיו פיינקוק חוגג את החופש הגדול עם סדנה מיוחדת לילדים, לכבוד המאורע קבלו שלושה מתכונים שילדים אוהבים במיוחד: קציצות, מאפינס ופסטה מיוחדת
המונית של קובי רובין עוצרת באגן האיילות, לכיוון ירושלים, שם הוא מוצא דוכן זעיר ומיוחד, שבו אופים פיתות על אבנים וממלאים בשקשוקה משובחת. הנה הגרסה האותנטית לאוטו אוכל
את המטבח אמור היה להוביל השף פול אסנהיים, אך במקומו יבחש בסירים שף צרפתי, ששמו טרם נמסר לפרסום. המסעדה מול גן הפסלים, באגף החדש של המוזיאון, אך אינה קשורה אליו
במיוחד ליום האהבה, שלושה מתכונים קיציים, של ניר ויימן מטרטוריה מל ומישל בתל אביב: מרק קר, סקלופיני בבלסמי ועוגת שוקולד מושחתת
פסטיבל שף תאכל חוזר עם עסקיות ב-84 שקלים, בנתניה חוגגים את פסטיבל אוכלים כשר, ומסעדת פופינה משיקה עסקיות שבת בצהריים. מה ואיפה נאכל השבוע
מלבד היותם בריאים, עלי הגפן מוסיפים לאוכל שלנו חמצמצות ורעננות. מה ההבדל בין עלים של הענבים האדומים לאלה של הירוקים, ואיזה מנות אפשר להכין מהם
פרק אחרון בסדרת הכתבות על האוכל האינדונזי. והשבוע: אתי אלימלך מכינה 3 מנות ארומטיות, המדגימות את העושר הרב של המטבח הצבעוני והייחודי הזה
מסעדות ארצנו מצטחצחות ומתמרקות לקראת יום האהבה, ואף יוצאות בארוחות מיוחדות, מנות, קוקטיילים וקינוחים. כל האפשרויות - מצפון לדרום
החמארות והמסעדות הבלקניות של תל אביב פוצחות בפסטיבל קייצי של מוזיקה, מאזטים ושפע אלכוהול - טעימה מהחגיגה של אוזריה, שישקו ויאסו תל אביב
בשבועות האחרונים החלה לפעול מסעדה במלון הבוטיק רוטשילד בתא. אבי אפרתי ניסה שם את העסקית והגיע למסקנה: נכון לעכשיו, התמורה לכסף די מטורפת
אבי אפרתי טעם שישה יינות חדשים של יקב עמק האלה, רק כדי להיזכר, מדוע מדובר ביקב כה מוערך. מבין השישה, רק הרוזה הצליח לאכזב
השף אבי ביטון משיק תפריט חדש באדורה ובו מנות בהשראת אנדלוסיה, חבל הארץ הספרדי שנושק למטבח המרוקאי. ביטון מציג את התפריט ומחלק מתכונים קיציים
למה שלא תכינו לעצמכם לחם כהה ומתקתק, שאפייתו קלה ופשוטה? ארז קומורובסקי משלב קמח כוסמין ובירה שחורה, ויוצר מאפה מגרה במיוחד
הכלאה בין סופלה לפנקייק, במרקם אוורירי וענני. יוצקים את התערובת למחבת, אופים בתנור, מקשטים באבקת סוכר, ובהגשה קורעים בעזרת שני מזלגות. בלגן אוסטרי חינני ומתוק
לא כל החיידקים מזיקים לאוכל שלנו. יש חיידקים שדווקא מאוד מועילים לו, למשל בחמוצים וכבושים, שמעבירים אותו תהליך של התססה. שני מתכונים למתסיסים המתחילים: כרוב כבוש ורוטב פלפלים חריף ממכר
המטבח הפלסטיני נמצא בשיא עושרו בלילות חודש הרמאדן. קבלו 3 מתכונים מסורתיים של הבשלנית נרימן אליוואט ממזרח ירושלים: אורז עם מלוחייה, מסאחן וממולאים
השבוע נפתחת המסעדה הכשרה הכי מדוברת בתל אביב: מסעדת בלו סקיי של השף מאיר אדוני על גג מלון קרלטון בתל אביב עם נוף עוצר נשימה
קובי רובין התערב עם חבר, שביקש להכיר לו מסעדת מרקים חדשה בשכונת התקווה. אחרי שטעם שם את מרק הבשר - נחשו מי הפסיד בהתערבות?
סילביו מינון הוא יליד ארגנטינה, שחי ועבד בצרפת. יחד עם בנו, רודי, פתח ביסטרו קטן וחמים ברחוב ירמיהו בתל אביב, שם הם מגישים אוכל לא מתיימר עם תפריט יין מושקע
במסעדות החדשות כבר אין יותר סתם צלחת. שפים נוסעים לחו"ל כדי להביא כלים שיספרו סיפור, יעבירו חוויה, ישקפו מסורת. "הצלחת היא כמו בד הקנבס של המנה", אומרת קרמיקאית
האח הקטן והשובב של הלימון הוא פרי הדר עסיסי, מלא אופי וטעמים אקזוטיים. שף איתמר דוידוב מכין ארוחה בניחוח מקסיקו עם ליים טרי וירקרק
משאית האוכל הראשונה בישראל יוצאת לדרך בירושלים, מסעדת ביג מאמא חוזרת עם עסקיות במחירי רצפה, ובקפה גרג משיקים תפריט טבעוני. מה ואיפה נאכל השבוע
מתי נחגוג עם טארטלטים משובחים אם לא ביום הבסטיליה? לרגל יום העצמאות הצרפתי מלמד הקונדיטור דוד לאור איך מכינים טארטלט מפתה במיוחד
עכשיו בדיוק העונה לעלים הירקרקים, שמהם מכינים בני העדה המצרית את המרק המפורסם שלהם. מה זאת בכלל מלוחייה, איפה היא צומחת ומה עושים איתה
כתבה שלישית בסדרת האוכל האינדונזי, שבה אתי אלימלך מלמדת איך מכינים סמבל, וכיצד משלבים אותו בדפי אורז ממולאים, בסלט מלפפונים ופירות, ובתבשיל עוף
שילוב של קרואסון ודונאט, שנולד לפני חודשיים במאפייה קטנה בסוהו בניו יורק, גורם לאמריקנים לעמוד בתורים ארוכים לפנות בוקר, על מנת לקנות את הפלא. הטועמים מדווחים על עונג גדול