חורף מתוק: קרם ברולה בקלי קלות
השם קרם ברולה מרתיע לא מעט בשלנים אבל הקונדיטורית מירי ארזי מוכיחה שלהכין בבית קינוח צרפתי מרשים עם קראסט מסוכר, זה עניין פשוט מאד
השם קרם ברולה מרתיע לא מעט בשלנים אבל הקונדיטורית מירי ארזי מוכיחה שלהכין בבית קינוח צרפתי מרשים עם קראסט מסוכר, זה עניין פשוט מאד
בראיון כואב מספר שף רוני לוי (52) על הצד האפל של עולם המסעדנות התל אביבי, כזה שמותיר מעט מאוד מקום לשפים המבוגרים להתפרנס בכבוד
אחרי שנתיים של עיכובים, תעלה בשבוע הבא בקשת העונה החדשה של מאסטר שף VIP. רושפלד, אייל שני, חיים כהן ומיכל אנסקי, התכנסו יחד עם משתתפי התכנית וסיפרו איך מסתדרים עם עונה בה המשתתפים בעלי אגו גדול
אבי ביטון משתמש בכל הפירות היבשים שנקנו לחג ואופה עוגת ט"ו בשבט בחושה פשוטה וממכרת שאפשר להכין בקלי קלות תוך דקות ספורות
המדור שמשלב אוכל ובחירות ממשיך לחטט בסירים של הפוליטיקאים ומגיע השבוע למפלגת הליכוד: קבלו את המתכון הסודי של מירי רגב לדגים מרוקאיים חריפים של אמה מרסל
אבי אפרתי לוגם את היינות החדשים של יקב יתיר שחוגג עשור, ומקנח בשרדונה החדש של עמק האלה
מסעדת טעם החיים של קהילת הכושים העבריים הייתה הראשונה לזהות את מגמת הטבעונות ששטפה את הארץ, ובכל זאת לא רבים מכירים אותה. בין קישים, המבורגרים וקוסקוס, מצאנו משב רוח פרווה נוסטלגי עם להיט אחד בטוח
בוריק מטוגן ממולא בבשר וביצה, המקום המושלם ללאנץ' חורפי, מאפייה מושחתת ועוד. מדור חדש מגיש את המקומות הכי טעימים שעשו לנו את החודש
האם אפשר לבשל שעועית יתר על המידה, למה שעועית עושה גזים והאם אפשר לאכול שעועית מש מיד לאחר ההשריה מבלי לבשל? מאמן המטבח במקבץ שאלות שעועית
במשכנה החדש של מסעדת ג'וז ולוז בתל אביב אבי אפרתי נהנה מאווירה נעימה ומזמינה יותר, אבל האוכל במתכונת הנוכחית סובל מגסות, אפרוריות ובנאליות
מיטב השפים שהגיעו לתערוכת היין השנתית סומלייה, סיפרו לנו על העדפות היין של הישראלים והסבירו לנו מדוע בשנים האחרונות חלה עלייה בצריכה היין בארץ
אמנות, עתיקות, הסטוריה והמון אוכל טוב, ביפו יש שפע מכל אלה. טעימה מ-3 מאפיות יפואיות המשתתפות בספרה החדש של אלינוער רבין שסוקר את יפו לאורכה ולרוחבה
הוא התחיל את דרכו כאוכל איכרים פשוט מהאזורים הכפריים של צרפת. מדריך לתבשיל החורפי המושלם - ביף בורגיניון עם ירקות מזוגגים, בשר, יין והמון ארומה
המונה מגיע לרהט ומוצא במאפייה נהדרת בצקים בדואים משגעים במילוי עשבים מקומיים, ומצליח לשבוע בפחות מ-10 שקלים
זאת הארוחה הכי חשובה ביום, והיא עושה לנו נעים בעיקר בעונת החורף. פיליס גלזר מבשלת לככם דייסת סולת מפנקת, פנקייקס ללא גלוטן ושקשוקה טבעונית
אחרי שהתבשרנו על הרברט סמואל הכשרה בירושלים, סיפר היום יונתן רושפלד כי הוא חתם על חוזה למסעדה נוספת שתיפתח בת"א
האם שמעתם על אפייה בצנצנת? בואו לראות איך הדבר אפשרי - ואנו מבטיחים שהתוצאות לא יאכזבו אתכם
מילקי חדש עם נשיקות מרנג, במבה בגודל אקסטרה לארג' , ממרח סקיפי חמאת בוטנים ושוקולד, פיצה מקמח מלא ועוד שלל מוצרים מרגשים. חדש על המדף
הכנתם פירה לגדוד ונשארתם עם קערה גדושה? השף עופר בן אור ממסעדת באיירן מציע לכם לא לזרוק אלא להכין ממנו מטעמים חדשים ויצירתיים
אין דבר יותר מספק מאשר מאפה יווני פריך במילוי גבינות ותרד. אורלי פלאי- ברונשטיין מכינה ספנקופיטה עם שוס שהופך את אפייתו לספונטנית במיוחד
משלחת בלוגרים קולינריים מארצות לטיניות הגיעה לישראל לשבוע כדי לחוות את הארץ דרך האוכל. בתווך נרשמו התלהבות, התאהבות וכמובן, גם הלם תרבות קטן
שף שרון כהן פותח את קפה אירופה גם בצהריים, קינוחי שחיתות במינה טומיי שבצפון וארוחת חושים בהילטון מלכת שבא באילת. כל מה שישמח אותנו בשבוע הקרוב
מתייאשים תמיד מלהקציף שמנת ידנית? אם תטמיעו את הטכניקה הבאה, גם הקצפת שלכם תצליח ותהפוך לאוורירית וסמיכה
בסרטון שהפך לויראלי בדק שף ממקסיקו מה יקרה לגבינה מעובדת כששמים אותה על האש. התוצאה תזעזע גם אתכם
מיכל בוטון מגלגלת עוגת רולדה יפהפייה וחורפית עטופה בשוקולד לבן ותותים, במראה חגיגי ומפתה
בין ירקות החורף שזמינים בשפע בימים אלו תוכלו למצוא גם ירק צנוע אבל טעים השומר, שמתאפיין בטעם אניסי עדין שישדרג תבשילים ומרקים חורפיים
אלכס רבינוביץ', מבעלי המסעדות "ארמדילו" ו"נגיסה" בתל אביב, מואשם שהזמין חבילה מהודו שבה היה הסם, והתכוון למכור אותו. מי שתרם להפללתו היה השף של "ארמדילו", שסיפר כי מכר לו סמים פעמים רבות
ערימת עוגיות קטנות וממזריות עם מרקם מענג בניחוח חמאה ושקדים מירי ארזי מגישה קינוח פיננסייר צרפתי
אחרי שהביאו לתל אביב את הסושייה המצליחה פו, ופתחו את הנוץ' ברמת השרון, פותחים כעת בעלי המקומות אסיאתית חדשה. המיקום: קריית אונו המתעוררת
הוא המלך הבלתי מעורער של המטבח הרומני, כוכב טלוויזיה ובעליה של מסעדת שף מפוארת ברומניה. אבל גם אחרי 40 שנות בישול, יוסי חדד עדיין לא ויתר על חלום החזרה ארצה והקמת מסעדת גורמה בת"א
אבי ביטון מציע לכם לא להילחץ מארוחת דגים, ומכין בזריזות פילה עסיסי בסגנון ים תיכוני על מצע עגבניות צלויות ויוגורט
עם קבב טלה מושלם, סלטים טריים ושאר מנות משתלמות ומשובחות, גם במשכנה הישן-חדש מכתיר אבי אפרתי את מסעדת דיאנא הנצרתית כאחת מהמסעדות הטובות ביותר בישראל
אבי אפרתי לוגם את הלבנים של גי סאז'ה מעמק הלואר ומוצא יינות טובים במחירי מציאה, לצד קלאסיקות מרשימות. אוהבים לבנים מהלואר, בכל רמות המחירים? שימו לב ליינות הללו
אחרי פסק זמן ארוך במיוחד מהזירה הקולינרית, השף ערן שרויטמן חוזר - תכירו את בית העם, פיצרייה חדשה ומבטיחה עם תוספות לפיצה שמקבלות טיפול מיוחד במינו
האם יש דרך אחת נכונה להכין רוטב פסטו? במה אפשר להחליף את הבזיליקום והצנוברים? מאמן המטבח עוזר לכם להכין ממרח איטלקי מהאגדות
ארז קומרובסקי לוקח 5 מוצרים שיש לכל אחד בבית ומתקתק מהם לחמניות סקונס מהירות ואווריריות עם עשבים וגבינה. כעת נותר להוסיף חמאה וריבה, למזוג תה ולדמיין שאתם בלונדון
אוכל טבעוני כבר נכנס למיינסטרים אבל קינוחים בלי חלב וביצים עדיין מייצרים אנטגוניזם. לא עוד - תכירו את בייק בייקרי, קונדיטוריה טבעונית חדשה שתשנה את כל מה שחשבתם על עוגות טבעוניות
רוצים ללמוד להכין סופלה חם? עזבו אתכם. הגיע הזמן להכיר את "עוגת המים" - עוגה שקופה שנעלמת אחרי 30 דקות ובניגוד לאיך שהיא נראית - עתירת קלוריות
אחד מברי היין הפופולריים ביותר בת"א יצא לדרך חדשה תחת השם ברוט. לאחר שיפוץ ומתיחת פנים, חמוש בשותפים שמעורים היטב בברנז'ת האוכל והיין, הבר האינטימי הפך למקום הנכון לערב של שתייה ואוכל טוב
הן דלות בקלוריות ועתירות בבריאות והים השווקים מתפקעים ממבחר של פטריות טריות מכל הסוגים והצבעים. פיליס גלזר עושה סדר בפטריות ומכינה מהן מוקפץ מהיר, המבורגר טבעוני ופוקאצ'ה נהדרת
איפה הכל מתחיל? איך בוחרים שוקולד איכותי? האם שוקולד לבן הוא באמת שקולד? - הכל על החומר הממכר והטעים כל כך
את אחת השקשוקות הכי טובות שהוא אכל מימיו, מוצא המונה אצל יוחנן בנס ציונה, במסעדת פועלים נהדרת שמזכירה את הבית
המסעדה שהביאה את הסושי לראשונה לכרמל חוזרת. השבוע מסעדת טאטאמי האסיאתית נפתחת מחדש בחיפה בגירסה משודרגת
לכאורה מדובר בבשלנית ותיקות שמלמדות אוכלוסיות צעירות על הכנת קובה, הכנת קציצות ירק ומילוי פלפלים. אבל למעשה, מה שקורה במפגש שמתקיים פעם בשבוע במסגרת "מפגשים מהסוג הטעים" בקטמונים, הוא הרבה יותר גדול מזה
כדי להכניס עניין באוכל שלכם השף אמיר קרונברג ממסעדת גדרה 26 משתעשע עם פלפלים חריפים- צ'ילי אדום, הבנרוס ואפילו צ'יפוטלה - ויוצר מהם מטעמים
עוגת פרווה נאה ופשוטה להכנה שסוחטת את המיטב מהתפוזים העסיסיים של שיא החורף. אורלי פלאי מכינה עוגה בחושה בניחוח וניל, מצופה בזיגוג נהדר של מייפל ושקדים
שבוע בסימן התחדשות: תפריט השף החדש של ארומה ישראל, תפריטי חורף מפנקים במטבח של רמה בהרי יהודה ובבלה שבבית שערים ומתיחת פנים למסעדת פאסטל שבמוזיאון ת"א. יהיה טעים
את תמצית המטבח האסיאתי אפשר לזקק לרוטב אחד, כהה עמוק ומלא טעמים: רוטב סויה. הגיע הזמן לעשות סדר ולהבין למה יש פערים כל כך גדולים בין הרטבים השונים, איך להימנע מחיקויים ומה ההבדלים בין הסוגים השונים?
החורף הוא תירוץ מושלם לזלול ג'אנק פוד ביתי לערב מול הטלוויזיה או עם החבר'ה ליד בירות. ההמלצה שלנו - נקניקיות האלו על מקל בבלילה מושחתת. ויש גם גירסת קאפקייקס שפויה יותר וגירסה כשרה
לא לעשירים בלבד: מסעדת "אנדיב" של מלון הבוטיק "ווסט" בטיילת אשדוד מצטרפת לפסטיבל "שף תאכל"