מאחורי הקלעים: מאסטר הסושי של הדרום
אלכס ניקולסקי אמנם עלה מרוסיה, אבל מסתמן כהבטחה גדולה דווקא באוכל יפני. הוא פילס את דרכו בעשר אצבעות, קיבל השראה ממאיר אדוני ובועז צאירי אבל בוחר להכין סושי בדרום
אלכס ניקולסקי אמנם עלה מרוסיה, אבל מסתמן כהבטחה גדולה דווקא באוכל יפני. הוא פילס את דרכו בעשר אצבעות, קיבל השראה ממאיר אדוני ובועז צאירי אבל בוחר להכין סושי בדרום
אבי לוי נזכר בסבתא רחל, אחת הבשלניות המדהימות שהכיר ומכין סלט פקוס עם תפוח אדמה וביצה קשה, של הסבתא שבעלה תמיד אמר לה "שישרפו לך הידיים מרוב שזה טעים"
צחי בוקששתר מתקתק מנה ראשונה נהדרת מפיתה, בשר טחון, חציל ותבלינים, ועל הדרך חושף פטנט לקליית חצילים מבלי להרוס את הכיריים
השף משה בדישי ממינה טומיי העז להכניס לפה צלופח חי, והרגיש אותו זז כל הדרך בוושט. על הקימצ'י, הנאם יול, גריל הפחמים, ועוד מנפלאות המטבח הקוריאני. ויש גם מתכון לביבימבאפ
יש משהו יותר כייפי בקיץ מסנדביץ' טוב? אם אין לכם כוח לבשל ונמאס מלחם עם חומוס, גבי זילבר מקפה הבימה בת"א מנדב מתכונים לכריכים מושקעים ומפנקים
גראטן עשיר, דלעת ערמונים ממולאת בגבינת המאירי, ולקינוח: טארט שקדים ודלעת. השף גיא גמזו והקונדיטור עומר זרניצקי ממסעדת אריה משתעשעים עם הכתום הכתום הזה
הדלעת של סינדרלה הפכה לכרכרה מפוארת, והדלעת שלכם יכולה להפוך למרק, פשטידה, מילוי לרביולי ואפילו לקינוח. אקי טמורה, ממסעדת מינאטו.בהרצליה ובקיסריה נותן רעיונות
ארוחה טורקית מיוחדת תתקיים בחמישי הקרוב במלון האפנדי בעכו. ערד ניר, מומחה לאוכל טורקי, יתארח במלון ויספר על האוכל באיסטנבול. בינתיים קבלו כמה מהכוכבים העותומניים
היא רק בת 24, אבל החלה לאפות עוגות בגיל 8. סאני דרעי הספיקה מאז לעבוד בדלאל, קפה איטליה, סושיאל קלאב ופרונטו, ובשנתיים האחרונות, מחזיקה את התחום בטוטו. "אני חולת סרוויס", היא אומרת
לפני כמה חודשיים סייר המאסטר שף במרקש. מטבחית מקומית אחת הוא למד איך מכינים סלט פול בלימון, שמוכר לו מהבית, אבל גם קצת שונה. מדור סלטים חדש של אבי לוי ממסעדת המוציא בירושלים
במזג אוויר כזה, מי יכול לאכול בשר? השף צחי בוקששתר מרשת בלאק הולך על הגרסה הקלילה, ומכין המבורגר מחזה עוף ובשר פרגית. הכינו את הרטבים
בניגוד מוחלט לעוניה של תת היבשת ההודית, המטבח שלה דווקא עשיר להפליא. השף משה בדישי ממסעדת מינה טומיי בחיפה מספר על הניחוחות, הצבע והטעמים של האוכל הכי מגוון בעולם
ספר הבישול החדש של השחקנית ההוליוודית מניח, שכולנו רוצים להיראות כמותה, ולכן כדאי שנאכל בריא. רק שמהר מאוד נוצרת אצל הקוראים התחושה, שהכוכבת עסוקה בלעוף על עצמה
כדאי לנצל את עונת השסק הקצרצרה ולהצטייד בפרי הכתום, שמיטיב לשדרג סלט, להקפיץ מרק פירות צונן ומשתלב יפה, תתפלאו, גם לצד גבינת קממבר
יש לכם חשק לשסק? הזדרזו. עונתו של הפרי הנהדר והעדין הזה קצרצרה, ואוטוטו הוא נעלם מהמדפים. כמה דברים שלא ידעתם על הקסם החמוץ מתוק של האביב
רגע לפני שאתם כותבים את הצ'ק, קחו בחשבון שהחתונה שהוזמנתם אליה יכולה להיות טבעונית, צמחונית, אורגנית, ואולי בכלל אסיאתית. כמה מהאופציות המעניינות של העונה
היא מנהלת קבוצת אנשי מקצוע מחתרתית בפייסבוק, מלמדת בישול, מייעצת למסעדות ועומדת בראש מקום חדש בכפר סבא. אדר קפלן מור מאמינה שלקולינריה הישראלית אין במה להתבייש
בעמק איילון נמצאת מחלבה משפחתית שפועלת כבר עשרות שנים ומתמחה בייצור מסורתי של צמות מוצרלה, גבן עיראקי ואפילו גבינות בסגנון איטלקי ומקסיקני
עם ריקוטה, קמבזולה או מוצרלה - פסטות אוהבות להשתדך לגבינות. שפית מאיה לביא, מ-BROWN בתל אביב, מציעה כמה מתכונים קלים וחינניים לכבוד החג
אחד הבצקים השימושיים ביותר, בסיס למאפים מתוקים ומלוחים, הוא בצק העלים. מוטי חיימוביץ' ממאפיית לה מולאן בת"א מלמד איך להכין ממנו מגוון נשנושים טעימים לשולחן החג
משעמם? מלפפון? תחשבו שנית. השף יוגב ירוס מהברד סטורי בתל אביב מכניס עניין בירק הכי טריוויאלי לכאורה במגירת הירקות
מלפפונים יכולים להיות במרכז העניינים בשולחן החג. מומלץ לשדך אותם לגבינות או לשלב בתוך ציזיקי מרענן. קבלו 3 מתכוני מלפפונים קלים ממסעדת ברטי בת"א
ארטישוק בגורגונזולה, קרם פלפלים ומסקרפונה, חצילים בפרמזן ופאי ערמונים בריקוטה - שף אמיר שולר מבליני בת"א משתעשע עם גבינות איטלקיות
אורן חג'ג', המוכר בכינויו אדון שיפון, מתייחס ללחם הפרימיום שהוא אופה בחרדת קודש. "אני כל כך קשור למוצרים שלי, שלפעמים אני מכין בגטים ולא בא לי למכור אותם"
מחפשים את הנשנוש האולטימטיבי למשחקי הפיינל פור? יענקל'ה שיין ממסעדת שיין אנד שארפ מציע מתכון לברוסקטה קלילה עם קרפצ'יו, שמשתדכת היטב לערב בירה וספורט
השף אוראל קמחי ממסעדת פופינה רקח שלושה מתכונים שמזוהים במיוחד עם בירת ישראל: סופריטו ירושלמי, שקדי עגל ממחנה יהודה ודג ברוטב ירושלמי. מיוחד ליום ירושלים
תתפלאו איזה מנות מגניבות אפשר להכין מקישואים. מסעדת רוסטיקו האיטלקית מעניקה מתכונים לניוקי עם זוקיני ופסטו, פיצה ביאנקה עם זוקיני וצנוברים, ופרחי זוקיני
על קישואים נוטים לומר, שהם הטיוטה של המלפפון. אבל בשל טעמם הנייטרלי, אפשר לשלב אותם בהמון מנות. קבלו כמה עובדות על הירק הכי צנוע בערוגה
חג הגבינות כבר נושף בעורפנו, וזה הזמן ללמוד על כמה מהשחקניות החשובות בשוק. גיום שנזי ממעדניית באשר ברעננה מספר על מוצרלה, פרמזן, גרויר, רוקפור וברינזה כחול לבן
אבנר לסקין התחיל כטבח, עבר לאפיית לחם, תחום שבו עבד במקומות שונים בעולם, אבל רוצה מאוד לחזור לבשל. בינתיים, עד שיצליח לפתוח מסעדה משלו, הוא מסתפק בפעילות ענפה בפייסבוק
עדי שטראוס והשף יונתן רושפלד הוציאו לאור את הספר A Week in Lesbos, ובו מיטב ניחוחות האי היווני. קבלו טעימה ראשונה מהמתכונים הכי ים תיכוניים
כמה שנים בשוודיה גרמו לשף צחי בוקששתר מרשת בלאק לעקוב אחרי הרגלי האכילה של צהובי השיער. בעיקר משכו את תשומת ליבו ארוחות חצות, שאוכלים שם בקיץ. המוקפץ הזה, לדוגמה