אוכל טוניסאי: הרישתו לוז' - עוגת סולת
בטור האחרון בסדרת האוכל הטוניסאי מכינות בריז'יט שופן ופורטונה אוזן עוגת סולת טוניסאית כובשת בפשטותה, המשובצת בשברי פיסטוק ומפורסמת במרקמה הנימוח וטעמה הממכר
בטור האחרון בסדרת האוכל הטוניסאי מכינות בריז'יט שופן ופורטונה אוזן עוגת סולת טוניסאית כובשת בפשטותה, המשובצת בשברי פיסטוק ומפורסמת במרקמה הנימוח וטעמה הממכר
בירושלים יוצא לדרך פרויקט האוטואוכל: אסף גרניט מסתובב במשאית ומבשל עם חברים מנות משתנות. דנה וייס תבשל מנה אינדונזית, ושפרה קורנפלד תכין קוגל ופאי פקאן. הנה מתכונים
בסלטים, בסביצ'ה, בקוקטיילים ואפילו מאודה הצנון והצנונית הם תוספת מרעננת ועוקצנית להמון מנות. השף תומר ניב מהמטבח של רמה מספר על השורש החרפרף
דרכו של רפרם חדד במסלול הסלואו פוד החלה דווקא משיעור אמנות על עגבנייה. מאז, כבר 8 שנים, הוא נחשב לאחד ממובילי התנועה בארץ. "האוכל פה יכול להיות יותר טעים", הוא אומר
הנסיך שנולד למשפחת המלוכה הבריטית בשעה טובה עורר אצלנו חשק לטעום קצת אוכל אנגלי. מזל שבממלכה חיים שניים מהשפים המפורסמים בעולם : גורדון רמזי וג'יימי אוליבר
לא חייבים למנגל בפיקניק. השף יוחנן ברנשטיין, מחנות האוכל יוחנן בתל אביב, מלמד איך מכינים קישים אישיים במגוון מילויים, חציל קלוי בלבנה, אנטיפסטי וסלט עגבניות שרי
סטודיו פיינקוק חוגג את החופש הגדול עם סדנה מיוחדת לילדים, לכבוד המאורע קבלו שלושה מתכונים שילדים אוהבים במיוחד: קציצות, מאפינס ופסטה מיוחדת
במיוחד ליום האהבה, שלושה מתכונים קיציים, של ניר ויימן מטרטוריה מל ומישל בתל אביב: מרק קר, סקלופיני בבלסמי ועוגת שוקולד מושחתת
מלבד היותם בריאים, עלי הגפן מוסיפים לאוכל שלנו חמצמצות ורעננות. מה ההבדל בין עלים של הענבים האדומים לאלה של הירוקים, ואיזה מנות אפשר להכין מהם
השף אבי ביטון משיק תפריט חדש באדורה ובו מנות בהשראת אנדלוסיה, חבל הארץ הספרדי שנושק למטבח המרוקאי. ביטון מציג את התפריט ומחלק מתכונים קיציים
הכלאה בין סופלה לפנקייק, במרקם אוורירי וענני. יוצקים את התערובת למחבת, אופים בתנור, מקשטים באבקת סוכר, ובהגשה קורעים בעזרת שני מזלגות. בלגן אוסטרי חינני ומתוק
לא כל החיידקים מזיקים לאוכל שלנו. יש חיידקים שדווקא מאוד מועילים לו, למשל בחמוצים וכבושים, שמעבירים אותו תהליך של התססה. שני מתכונים למתסיסים המתחילים: כרוב כבוש ורוטב פלפלים חריף ממכר
המטבח הפלסטיני נמצא בשיא עושרו בלילות חודש הרמאדן. קבלו 3 מתכונים מסורתיים של הבשלנית נרימן אליוואט ממזרח ירושלים: אורז עם מלוחייה, מסאחן וממולאים
האח הקטן והשובב של הלימון הוא פרי הדר עסיסי, מלא אופי וטעמים אקזוטיים. שף איתמר דוידוב מכין ארוחה בניחוח מקסיקו עם ליים טרי וירקרק
מתי נחגוג עם טארטלטים משובחים אם לא ביום הבסטיליה? לרגל יום העצמאות הצרפתי מלמד הקונדיטור דוד לאור איך מכינים טארטלט מפתה במיוחד
עכשיו בדיוק העונה לעלים הירקרקים, שמהם מכינים בני העדה המצרית את המרק המפורסם שלהם. מה זאת בכלל מלוחייה, איפה היא צומחת ומה עושים איתה
תומר צוק הוא לא רק אח של ניר. הוא בעיקר יצרן חומרי גלם משובחים בחווה בעמק האלה, שהפעיל בעבר מתחם אירוח, והיום מתרכז במעדנייה ובמסעדה שפתח לצידה ברמת אביב
השזיפים, סגלגלים ומתוקים, במיטבם בשיא הקיץ. כדאי להשתמש בהם למרינדת בשר מתקתקה שתשדרג כל מנה, כפי שמדגים השף רועי תבור ממרינדו
החופש הגדול גורם לילדים לטפס על הקירות מרוב שעמום? קבלו מתכונים מהספר החדש "אני רוצה לבשל לחברים שלי" שיעסיקו אותם בכיף
למה שלא תגוונו את מנות הביצים שאתם מכינים? השפית ליה שומרון-פינדר משלבת בפריטטה של פרחי ברוקולי, אצות וואקמה, קוביות פלפל, פירורי פטה ושני סוגי שומשום
קציצות הבנאטש נחשבות במטבח הטוניסאי למאכל חגיגי. הבשלניות פורטונה אוזן ובריז'יט שופן מלמדות איך מכינים אותן
נמאס לכם לשלם סכומי עתק על בירה? רשף רובינשטיין מהמרכז לבירה ביתית, מסביר לכם איך לבשל את הבירה בעצמכם, שלב אחרי שלב
מתגעגעים לאוכל עיראקי אמיתי? רינה כהן הוציאה לאור את הספר "הבישול העיראקי של אמא", ובו כל הסודות מהמטבח הפרטי של אמה. קבלו שלושה מתכונים אותנטים לקינוח סלק קר, סמבוסק שקדים וריבת תפוחים
חם לכם? הילדים רוצים פינוק ואתם מחםשים להם תעסוקה? הכנסת ארטיקים ביתיים תפתור לכם את כל הבעיות האלה. ואחרי שהילדים הולכים לישון - לכו על ארטיק אלכוהולי
השוק מוצף באשכולות של ענבים מתוקים. מעבר לאפשרות לנשנש אותם סתם כך, אפשר להכין מהם מנות קלילות שמתאימות לימים החמים. מאיה לביא ממסעדת BROWN בת"א מציעה מתכונים
כמוסות קטנות, ירוקות או כהות, של מתיקות מתפרצת ורעננות קרירה. ענבים הם כל מה שאתם צריכים להוסיף למנות שלכם, כדי לקבל תוצאה קיצית וצבעונית
מסעדת "המוציא" של בוגר מאסטר שף, אבי לוי, חוגגת שנה ומארחת שפים נבחרים לחאפלה חגיגית. הצצה לאירוע הראשון בהשתתפות השף הירושלמי אביב משה
נורא קל ללגלג על מסדר אבירי הגריל, ארוחותיהם הפומפוזיות וטקסיהם המוזרים. טל גל כהן, נשיא המסדר, מבקש שתתאפקו עם הסרקזם. "גם אני, בצעירותי, לא הבנתי מה הקטע. לאט לאט קלטתי את היופי"
לכבוד יום העצמאות האמריקני - כל הסודות להכנה מוצלחת של דונאטס בשלל ציפויים, שיעוררו בכם חשק לעבוד כשוטר מקוף בניו יורק, ויש גם גירסה מלוחה
השבוע יתקיים אירוע "מסעדות מבפנים" במהלכו יציגו 20 מסעדות את מאחורי הקלעים של המתרחש במטבח עבור הסועדים. לקראת המאורע: ביקור במסעדת בלקאאוט
אמו של המאסטר שף אבי לוי משדכת את הגרגירים האלה כתוספת לטחול ממולא, אבל אתם יכולים להכין אותם כמנה בזכות עצמה. זהירות: פוטנציאל התמכרות לפניכם
השבוע יתקיים אירוע "מסעדות מבפנים" במהלכו יציגו 20 מסעדות את מאחורי הקלעים של המתרחש במטבח עבור הסועדים. לקראת המאורע: ביקור במסעדת חג' כחיל
יולי החם מתחיל, הילדים בחופש ולכם אין חשק להזיע במטבח? זה הזמן להכיר מרקים קרים קלילים ומרעננים, שלא מכבידים על הגוף והנשמה
הבשלניות הטוניסאיות פורטונה אוזן ובריז'יט שופן מכינות פקיילה תבשיל מסורתי של בשר, תרד ושעועית לבנה, המנמנם שעות על הכיריים והופך שחור מרוב בישול
השבוע יתקיים אירוע "מסעדות מבפנים" במהלכו יציגו 20 מסעדות את מאחורי הקלעים של המתרחש במטבח עבור הסועדים. לקראת המאורע: ביקור אצל ד"ר שקשוקה