האם סוף סוף נמצאה הגדרה למטבח ישראלי?
רונית ורד, עיתונאית וחוקרת אוכל, הגיעה לשיחה באולפן וואלה! NWES לרגל סדרת ההרצאות שלה העוסקת במטבח הישראלי: האם יש דבר כזה, מהם אבני היסוד של המטבח המקומי ומדוע בחו"ל הפכנו למושא הערצה?
רונית ורד, עיתונאית וחוקרת אוכל, הגיעה לשיחה באולפן וואלה! NWES לרגל סדרת ההרצאות שלה העוסקת במטבח הישראלי: האם יש דבר כזה, מהם אבני היסוד של המטבח המקומי ומדוע בחו"ל הפכנו למושא הערצה?
לא מעט סדנאות בארץ מוקדשות לבישול האיטלקי, אחד המטבחים האהובים עלינו. קפצנו להתנסות בסדנה מעשית של פסטה באמצע מזכרת בתיה, אותה מעבירה ענבר בודנר אשר חזרה לארץ לאחר שנים במטבח הדרום איטלקי
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
הכריך שלא תרצו לחלוק עם אף אחד: כיכר לחם שמוציאים לה את הפנים וממלאים בפסטרמה, כתף בקר, ירקות חרוכים וצלויים וההיי לייט - מיונז ספייסי שיגרום לכם להתמכר
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
יש שלל דרכים להכין תפוחי אדמה, אבל כשמוצאים את המתכון המושלם, זה שלא דורש הרבה עבודה וגם מוציא מהם את המקסימום כולל פריכות בלתי נגמרת, אנחנו יודעם שיש לנו מתכון מנצח
המסעדה התאילנדית האהובה חוגגת 20 שנים עם ארוחות מיוחדות, קפה לנדוור משיקה מנות טבעוניות וקבוצת מחניודה חוגגת במסעדת הסדנא בירושלים
הפנטזיה הילדותית שלנו מקבלת תוקף מחקרי: תמיד חלמנו להישכח נעולים בתוך סופרמרקט ולחגוג על המדפים העמוסים בכל טוב, אבל כמה זמן באמת נוכל לשרוד שם?
מסעדת הרחוב ויטרינה שכבשה את תל אביב בזכות ההמבורגר והצ'יפס האלוהיים שלה, מתרחבת ופותחת סניף חדש באזור הבילויים של תל אביב שיהיה פתוח עד השעות הקטנות של הלילה. ויש גם בשורה לטבעונים
השף הלל תוקוולי שוב הופך מנה ביתית מוכרת למנת ביסטרו יפה ומלאה בטעמים. הפעם הגזר המרוקאי הופך לקרם עשיר, ומעליו פילה הדניס מקבל פריכות בעזרת טריק פשוט
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
עז תלם מכין את הצ'ילי שלו מנתחים שלמים שמתבשלים לאיטם עם שעועית אדומה ומוסיף שידרוגים מפתיעים להעמקת הטעמים. כל שנשאר הוא להכין גוואקמולי, סלט עגבניות חריף ולמלא את הטורטיות
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
בצק פיסטוק פריך ועדין במילוי קרם פנקוטה עשיר וירקרק שאפשר לצלול לתוכו. נעמה נויהאוז מעלה הילוך עם עוגה מושקעת שאפשר גם להפוך לשני קינוחים נפרדים -בכל מקרה היא שווה כל ביס
בזמן שאצלנו בארץ הרשת גועשת על הפרות בריאותיות כאלה או אחרות, יש מסעדה אחת בפלורידה שלא ממש לוקחת את הצווים של משרד הבריאות ברצינות, מה שלא מפריע להמוני הסועדים להגיע למקום כבר כמעט 70 שנה
עדת הטבחים שלוקחת חלק פעיל בסצנת המטאל הישראלית חיה ובועטת. אספנו ארבעה בולטים בתחום, מסו-שף ועד קונדיטור, לשיחה והופעה מיוחדת באולפן, על כל מה שמחבר בין עולם הגורמה והרוק הכבד במחוזותינו
ההוד וההדר המצועצעים שמתהדרת בהם מסעדת ניטאן תאי הופכים את הבילוי של אבי אפרתי מביקור במסעדה עם אוכל בנאלי וסתמי לחוויה מביכה במקום שקשר בינו לבין המציאות הוא מקרי בהחלט
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
הים הנשקף מחלונות מסעדת "הלנה בנמל" בקיסריה ומנת הסינייה דגים של השף עמוס שיאון, ממלאים את אבי ביטון בטעמים ים תיכוניים והוא מכין בהשראתם נתחי פילה דג ים על מחבת עם מנגולד, עגבניות שרי, טחינה לבנה ותערובת תבלינים סודית
כבר כתבנו בעבר שאסור להסתבך עם הצרפתים, וכעת אנחנו מקבלים הוכחה נוספת: שף צרפתי תלה שלט מחוץ למסעדתו כי כלבים מוזמנים פנימה בשמחה, אך בנקאים מגורשים מהמקום
במקום ללכלך את כל המטבח והבגדים, מסתבר שיש כמה שיטות פשוטות ויעילות במיוחד לקילוף ופריסה של מוצרי מזון. ריכזנו ברשימה אחת את כל הטריקים שיעשו לכם חיים הרבה יותר קלים
סרדינים טריים קל להשיג במהלך כל השנה, ולא תאמינו עד כמה פשוט וקל לכבוש אותם לבד בבית - בנוגע לטעם אין בכלל מה להשוות. השף יורם ניצן מסביר שלב אחרי שלב, איך בוחרים, איך כובשים וגם מכין סלסת ירקות חרוכים שמגישים עם הסרדינים לצד לחם ומתענגים
לאחר חבלי לידה וציפייה מורטת עצבים, הסניף הראשון של צ'יפסטאר, רשת הצ'יפס המפורסמת והאהובה מאמסטרדם, סוף סוף נפתח בארץ. מה בתפריט? צ'יפס לוהט והמון רטבים יצירתיים כמו מקסיקני, תאילנדי או הדרים עם פלפל שחור
כל אחד בוחר להתגבר על כאב בדרך אחרת, איזבלה גינאקראלו מברוקלין הפכה את הפרידה הכואבת שלה מבן זוגה לעסק מצליח של קינוחים מרהיבים ומנחמים
בלי יותר מידי מצרכים ובלאגן, השף קונדיטורית ענת קורוטיץ מלמדת איך מכינים מוס שוקולד מריר אלוהי עם קצפת קרמל מושחתת מעליו
לא להתבלבל: חומוס אסף המוכר והאהוב עזב את רחוב החשמונאים בתל אביב לטובת הרצליה, אבל את מקומו תפס לא אחר מאשר אחיו התאום שרון. המונה טועם קפץ לבקר, ומכריז שהחומוס שונה בין השניים - אבל לא פחות טוב
זה התחיל בעיטור קינוחים, עבר למנות גורמה ועכשיו גם משמש כתוספת לפיצות. טרנד הזהב באוכל יצא השנה משליטה. אז איזה טעם יש לזה, אתם שואלים?
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
הוא עשיר מאוד בויטמינים ונוגדי חמצון, יש לו טעם עמוק כמו צבעו ואפשר לאכול אותו טרי, מבושל או אפוי, והוא תמיד יהפוך את המנה לסקסית יותר. עז תלם מסביר כל מה שצריך לדעת על סלק במטבח
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
במקום לנסוע עד לניו יורק בשביל כריך קורנביף טוב, למה שלא תכינו בעצמכם בבית? קבלו גרסה קלה ופשוטה לכריך המפורסם עם כרוב כבוש ואיולי חזרת חרפרף
רוסטיקו מציעה חגיגת פיצות ובירות ליומיים בלבד, מסעדת NG פוצחת בסדרת ארוחות בשר מיוחדות ובר הקוקטיילים אימפריאל חוגג 3 שנים עם תחרות מיקסולוגיה בין הברמנים והמייסדים של המקום
בכל מה שקשור לאוכל, אסור להתעסק עם הצרפתים. לכן לא מפתיע שערימת קרפים שנאכלה ככל הנראה על ידי אזרח בריטי תמים לא בצורה המקובלת, עוררה סערה ברשת כולל קריאות מלחמה
רק פעם בשבוע יש לסוחרים של השוק באשדוד להציג את מרכולתם, ולכן תמצאו פה רק סחורה יפה ומגרה. עז תלם מגלה את שוק אשדוד כמקום נפלא להצטייד בו בחומרי גלם טריים היישר מהחקלאים בסביבה
כשהטמפרטורות שוב יורדות והשמים מתקדרים, זה הזמן להתנחם עם מנה מחממת לגוף ולנפש. השף הלל תווקולי ממסעדת פאסטל נרתם למשימה עם פסטה ברוטב עשיר וסמיך המשלב בין בשר טחון ונתח אונטריב המתבשלים לאיטם ומקבלים טעמים עמוקים שעושים נעים בכל הגוף
כחודש וחצי לאחר פרשת דנקנר, שבה גורשו נוחי ומשפחתו ממסעדת פרונטו, השף דיוויד פרנקל מדבר לראשונה על העוצמות, התחושות וההשלכות של הסערה בשיחה אינטימית עם ד"ר אילן רבינוביץ' בתוכניתו ציפור נפש ברדיו 102FM
השבוע נעמה לומדת לשחרר שליטה במטבח, ומצרפת אליה למטבח את בתה. יחד הן מכינות עוגת פאדג' נפלאה, נימוחה ונמסה בפה, שכל ילד יכול להכין. הבונוס: היא גם ללא גלוטן
מונולוג מאחורי הסורגים: קמרה ליה פאטה, פליט מלחמה מליבריה ואחד מגדולי הטבחים בת"א, מוחזק במאסר בכלא סהרונים והמדינה מסרבת לטפל בעניינו ב-5 החודשים האחרונים. בינתיים אשתו וילדיו שורדים בקושי
גם השבוע צובעת לנו מירב שיינר-דנצ'נקו את סוף השבוע בסגול, הפעם עם נגיסי סלק וגבינות כייפים לארוחת הבוקר שאפשר גם לארוז בקופסא ולקחת לפיקניק של שבת
האם הטרנד הגרוזיני חוזר? שתי מסעדות גרוזיניות נפתחו בתל אביב. האחת היא סופרה, שחקנית חדשה בזירה, והשניה היא ראצ'ה הירושלמית האהובה שהעתיקה את מקומה. הולך להיות שמח
יוזמה מבורכת: במקום להשקיע בקמפיין פרסום יקר, הבעלים של מסעדת סומוח החדשה בראשון לציון מציע לסועדים בשבוע הראשון לשלם על האוכל כראות עיניהם. וכן, אפשר גם לא לשלם בכלל
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
נשאר לכם עוף במקרר? מצוין. אבי ביטון מלמד איך מכינים מאפה אלוהי עם עלי פילו פריכים והשאריות של אתמול. פשוט לגלגל, להכניס לתנור ולהתענג
לאחר שצלחה את השנה הראשונה שלה, אבי אפרתי החליט סוף סוף ללכת לבקר ב-TYO. עסקית הצהריים שלה אולי משתלמת וחומרי הגלם מצוינים, אבל זו היתה אחת הארוחות העגומות שחווה
השבוע, אבי אפרתי לוגם את יינות סדרת הרזרב הים-תיכונית החדשה של יינות רקאנטי, רובם מבציר 2014. מדוע הוא התלהב כל כך מהרוזה ומה דעתו על התמורה למחיר?
מה גורם לביסטרו מצליח להפוך לבר אסייתי תוסס? סוקי היא מסעדה אסייתית חדשה בקריות המציעה מנות מהמטבחים האסייתים השונים במחירים שפויים לחלוטין
m&m's השיקו סוף סוף בארץ את עדשי השוקולד במילוי חמאת בוטנים. האם המוצר עומד בציפיות? וגם: מה חשבנו על חטיפי השוקולד החדשים של עלית, העוגיות היפואיות של פיס אוף קייק ומעדני היוגורט החדשים של יופלה
השף יורם ניצן בהפקת דגים מיוחדת לוואלה! אוכל: תשכחו מדגים מיובאים, מפות לבנות ושמפניה. ניצן לוקח אותנו אל מוכר הדגים הקבוע שלו, מלמד איך לבחור דג טרי ולאיזו מנה, מארח אותנו במטבחו הביתי ומכין בכל שבוע דג אחר שכל אחד יכול להכין בקלות בבית
בשיתוף סוגת, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
סמוקות לחיים ומלאות חיים הן חוזרות לשווקים, ואורלי פלאי- ברונשטיין מחליטה למלא אותן במילוי לבנוני ריחני של כוסמין, נענע ובהארט ומוסיפה גם רוטב יוגורט חמצמץ
ארבעה חברים צעירים החליטו לייבא ארצה את הקרפ הצרפתי, אבל בגרסה של מחוז ברטון עם מילויים מפתיעים של גבינות, בשרים וכמובן גם מתוקים. האם זה עובד? התור שמשתרך שם מדי יום מוכיח שכן
משפחת המלוכה של החורף הישראלי: הכרוב, על כל זניו, עלול להיתפש כירק משעמם ואפילו סתמי, אבל השף עומר אבישר ממסעדת קלארו יגרום לכם להתרגש ממנו עם מתכונים שעושים למשפחה הזו הרבה מאוד כבוד
שונאים שמקלות האכילה שלכם מתלכלכים ומחפשים דרך לשמור עליהם סטריליים? הכתבה הזאת בשבילכם
השבוע קובי רובין לוקח אותנו לביקור נוסטלגי בטבריה, ומכיר לנו את פלאפל ענבי - כנראה הפלאפל הטוב בעיר שקיים כבר למעלה מ-60 שנים, ולא בכדי
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
כריך הבייגל הסטנדרטי מקבל הפעם שדרוג משמעותי בזכות הקלייה על מחבת הפסים, רוטב הברביקיו שאפשר להכין בקלות בבית וכמובן הפסטרמה ועגבניות השרי הצלויות
המטבח הישראלי ממשיך להכות גלים בעולם: בימים האחרונים התבשרנו כי ארבעה ספרי בישול ישראליים מועמדים בחמש קטגוריות בתחרות הנחשבת לאוסקר של ספרי הבישול. גאווה ישראלית
המטבח היפני כבש אותנו תחילה עם הסושי ועכשיו עם קערות הראמן הענקיות מלאות הטעמים, ויש לו עוד הרבה מה להציע. השף ציון ברנץ ממסעדת אובן קובן ממליץ על המקומות הכי שווים לאכול בהם בעיר הכי מסקרנת בעולם
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
במקום סנדוויץ' לעבודה או לבית הספר, מכינה אורלי פלאי-ברונשטיין לחמניות שמנמנות ורכות שמחביאות בתוכן הפתעה קטנה ומושחתת שתפתח לנו את הבוקר עם חיוך רחב על הפנים
מה קורה השבוע? מסעדת ראצ'ה נפתחת מחדש, אך בתל אביב, אבי לוי מציע עסקית צהריים משתלמת במיוחד והדלי האסייתי בהוד השרון חוגג שנתיים