טייגר לילי: סוף סוף תאילנדית חדשה
בית תאילנדי, מאחורייך - מסעדה חדשה נפתחת בימים אלה ברמת החיל בתל אביב. בלי סושי, אגרול, או פזילות אסייתיות רחבות, אלא התמקדות במטבח התאילנדי בלבד
בית תאילנדי, מאחורייך - מסעדה חדשה נפתחת בימים אלה ברמת החיל בתל אביב. בלי סושי, אגרול, או פזילות אסייתיות רחבות, אלא התמקדות במטבח התאילנדי בלבד
מי אמר שעראק שותים רק בקיץ? הברמן מוש בונדיק מהסושיאל קלאב בתל אביב מנדב כמה מתכוני קוקטיילים עם חלב האריות - לערב הסילבסטר, אבל לא רק
המקומות שכולם מדברים עליהם, המסעדות שאי אפשר להשיג אליהן מקום והביקורות מהללות - הכירו את המסעדות הכי נכונות
3 מתכונים למסיבת סילבסטר של איתי הרגיל מהבסטה בתל אביב. ההכנה נעשית הרבה זמן מראש, וההרכבה הסופית היא כבר ממש משחק ילדים
אורלי פלאי-ברונשטיין סוגרת את השנה עם טעם מתוק בפה, ומכינה קינוח מפתה ויוקרתי של תותים בשוקולד ב-45 דקות עבודה
מסעדת דיקסי של חיים כהן חוגגת 19 שנות פעילות, חגיגת צדפות ומבעבעים במונטיפיורי 7 בתל אביב, ומבחר תפריטים חדשים במסעדות. האירועים הכי טעימים של השבוע הקרוב
פינוקי חיך בבר הגבינות של באשר בירושלים, גן עדן לבצקולוגים בחצ'פוריה, אמנות טיגון הברבוניות בשבתאי היפה ביפו. גרדה גלזר בוחרת את המסעדות שלה
ארוחת טעימות מסחררת ביקימונו, פשטות כייפית בדה באן, חומרי גלם מצוינים ביפו תל אביב, קלילות עדכנית בקפה צ'אקרה הירושלמי. ריטה גולדשטיין בוחרת את המסעדות שלה
נס גדול באלבה, חוסר יומרה בברטי, מופת של תמורה לכסף בטשרניחובסקי 6, ותענוג של אוכל פלסטיני באל באבור. אבי אפרתי בוחר את המסעדות שלו
קול ייחודי וחוף מקלישאות בטאפאיה שבראשל"צ, צניעות נדירה בקפה 48, אוכל עשוי בתבונה בדיאנה שבנצרת. שרית סרדס-טרוטינו בוחרת את המסעדות שלה
אוכל ערבי במיטבו בעזבה, טעמים מתוחכמים ומלאי חשק בסושיאל קלאב, נוסטלגיה עיראקית אצל מאמא סוהם וחלום תאילנדי בלב תל אביב. רוני קדר בוחרת את המסעדות שלה
השווקים מוצפים עכשיו באבוקדו משובח במחירים נוחים, וזה הזמן ללמוד מה עושים איתו. השף ניר דגן, מהמסעדה הנואבו לטינית קאסה נובה ביפו, מציע מתכונים פשוטים ומנצחים
בגוואקאמולי, בסושי או עם לימון - האבוקדו הוא הכוכב של החורף. השף אלרן גולדשטיין מהמעדנייה של גולדשטיין בסביון, והמגדל דניאל בורד מסבירים הכל על הלהיט הירוק
כשהשפים במסעדות המתוחכמות ביותר גומרים משמרת לילה, הדבר שהם חושקים בו יותר מכל הוא אוכל רחוב פשוט ומנחם. קבלו את רשימת הדוכנים שהכי התחבבו על השפים השנה
אחרי שגילה את הסודות הקטנים לאפיית לחמי בריאות, חושף הקונדיטור אסף לוי, מאסף ארטיזן בייקרי, מתכונים לסוגי לחם ונים שונים מרחבי העולם
האם תמו הימים שבהם פתחו פה מסעדות במיליונים? נראה שהמגמה השנה בתחום הייתה דווקא הליכה על הקטן, הביתי והפשוט. מסעדנים מהדור החדש מספרים על הקסם שבצניעות
צהבהב וזהבהב, וכל כך מנחם. השף נעם דקרס מליליות מעניק את המתכון לקינוח הכשר והמושלם מכולם
כמעט אוכל של בראסרי, כמעט אווירה אמיתית. אבי אפרתי מבקר בהוגו שבמתחם התחנה בתל אביב, ומגלה מקום עם כוונות טובות, אבל עם ביצועים שנעצרים בדרך לדבר האמיתי
ערמונים לוהטים הם הפינוק האולטימטיבי בעונה הקרה. כל מנות החורף המשלבות ערמונים, ממסעדות ברחבי הארץ
המסעדות נערכות לקראת אחד הערבים העמוסים ביותר בשנה ומציעות מגוון ארוחות חגיגיות ומיוחדות. אל תשכחו לשריין מקום
לכבוד ערב השנה האזרחית החדשה ומסיבות הסילבסטר מכין יוסי שטרית כדורי שוקולד לבן, שירוממו את מצב הרוח. ההכנה, אגב, מסתכמת ב-5 מרכיבים פשוטים
הבישול המולקולרי יוצא מחזקתם של המגה שפים ויורד אל העם: סמוך לשוק מחנה יהודה תיפתח בעוד שבועיים החנות המולקולרית הראשונה בארץ, ובה מוצרים, סדנאות, סרטונים, ואפילו מעבדה צמודה
לא פשוט לטפל בבית בתמנונים. אפילו שפים רבים חוששים לעבוד איתם, אבל המאמץ משתלם. השף דיוויד פרנקל מפרונטו בתל אביב מסביר מה עושים איתם במטבח הביתי
מחפשים קינוחים אלגנטיים ומפתיעים לכבוד הכריסמס? בהעדר שלג של ממש, למה שלא תשחקו קצת בשוקולד לבן? הקונדיטורית ליאת יוטקביץ' ממסעדת מסה מציעה כמה רעיונות
המונית של קובי רובין מגיעה עד אזור התעשייה בחולון. בפינה חמה הוא מוצא מרק שעועית בצלחת ענקית, ב-20 שקלים בלבד
לקראת מסיבות הסילבסטר לגם אבי אפרתי מבעבעים בכל הרמות, מארצות מוצא שונות ובקשת מחירים שונה - מקאוות בסיסיות ועד שמפניות יוקרתיות
מה שהחל כפנטזיה של שף צעיר, דידי בן ארוש, הפך לאחת המסעדות המכובדות בירושלים, ששועי עולם וארץ עולים אליה לרגל. צרפת זה ממש כאן
באוונגרד מציינים את חג המולד עם עץ אשוח וסנטה, בקאסה נובה פוצחים במסורת ארוחות בשרים לטיניים, וקוצ'ינה תמר פותחת דלפק עסקיות חדש. כל אירועי האוכל החמים של השבוע
אין מראה רומנטי מזוג המנשנש ערמונים מתוך שקית נייר על רקע מושלג. אצלנו אין שלג, אבל אין סיבה לא ליהנות מערמונים. השף נדב שרז ממסעדת מנואלה בזכרון יעקב על מלך החורף
אין ספור מתכונים משלבים בין מרכיביהם ערמונים.מיכאל כץ, השף הראשי של קבוצת מסעדות אדום בירושלים מגיש הצעות למרק, ניוקי, חזה ממולא וקינוח עם ערמונים
אין אוכל ביתי יותר מכדורי בשר. שף אמיר קרונברג ממסעדת גדרה 26 מלמד איך להכין כדורי בשר בסגנון שבדי, איך מטבילים אותם ברוטב שזיפים, ואיך מכינים מיטבולס דווקא מדג
חלק שלישי בסדנת האפייה של הקונדיטור אסף לוי, מ"אסף ארטיזן בייקרי" בתל אביב. והשבוע: שני מתכונים נוספים ללחם בריאות - עם סובין ועם קמח שיפון
לא רק לצעירים אנרגטיים מותר לבלות בתל אביב. גם בני 40 פלוס רוצים להרגיש גרוב סקסי. סמוך לבראסרי פותחת קבוצת לנדוור את TKB מקום שיחבר בין אוכל טוב לחוויית בר
התיתכן ארוחה שמתחממת מעצמה? האמנם בריא יותר לשתות חלב שקדים במקום חלב? היעלה על הדעת שילדים יאהבו קצח בשניצל? מוצרים חדשים על המדף
למה שלא תנצלו את עשבי התיבול מהגינה לאפייה? ארז קומרובסקי מכין לחם רוזמרין שחום וריחני, על פי מתכון פשוט במיוחד
חוויות קולינריות מפוקפקות הובילו את אבי אפרתי לסגור את סוף השבוע בגמברינוס, אשדוד. הוא אמנם לא גילה פה את השכינה, אך מצא מסעדה של מנות עצומות ממדים במחירים משעשעים
הכי כיף לאכול מולים בידיים. כן, גם במסעדת יוקרה. בבלגיה מבשלים אותם ביין לבן וחמאה, ובספרד - בפאייה. השף עמוס שיאון מ"הלנה בנמל" בקיסריה מסביר כמה קל להכין אותם
רגע לפני שמסתיימת עונת המסיק, ביקרנו בבית הבד פתורה בחבל לכיש ולמדנו איך אוצרים שמן מזנים שונים של זיתים
אוכל מקסיקני זה לא רק קסדייה ובוריטו, סלסה וגוואקמולה. השף איתמר דוידוב, המתמחה במטבח המקסיקני, מגיש 3 מתכונים למרקים לוהטים
המונית של קובי רובין משוטטת בראשון לציון ומגיעה למסעדת פועלים קטנה וותיקה ליד השוק. שידוך בין פיתה עם חומוס וקבבים הוליד יצירה מוצלחת מאין כמותה
הטרנד הטבעוני משתולל, אבל אנחנו דווקא בעד נתח הבשר הכי חורפי באטליז. השף יונתן בורוביץ' מקפה 48 בתל אביב מספר על יקירם של הקרניבורים ומעניק מתכון בניחוח אסייתי
אחד מסממניה היפים ביותר של העונה הנוכחית באירופה הוא שוק חג המולד. אל תבנו על עגבניות ומלפפונים. פה תמצאו מאפים מתוקים, יינות חמים ומתובלים, וגם כן כן - קרמבואים
רוסטיקו ואלורה חוגגות יום הולדת, תפריט ארוחת בוקר חדש באנאבל'ס, ותפריט בריאות חדש בסיטארה. אירועי האוכל השבועיים, שיפתחו לכם את התיאבון
במדורם השבועי מתחקים עופר ורדי ונעמי אבליוביץ' אחר מתכוני עבר מחתונות. והפעם: מגש עם 100 קילו ממתקים עיראקיים שלא עבר בפתח הדלת, ומתכון למלפוף
מה לא עושים איתם? מועכים לפירה, מטגנים לצ'יפס, מקרימים, ממלאים. כמה מילים על הזנים השונים, טיפים לאחסון ושיטות הבישול עם תפוח אדמה - הפקעת המגוונת ביותר בעולם
אין פקעת מנחמת יותר מתפוח האדמה. אייל גרינברג, השף של רביבה וסיליה ברמת השרון, מציע 3 מתכונים פשוטים ונפלאים לימות החורף
חנוכה נגמר ונותרתם עם סופגניות ללא דורש? אל תשליכו לפח. לקונדיטורית נעמה שטייר יש כמה רעיונות לשימושים מקוריים בכדורים המטוגנים, שליוו אותנו כל החג
לביבות זה יופי, אבל למה להסתפק רק בהן? אפשר להוסיף לידן מטבל מצוין, סלט רענן וקוביות של סלק בסילאן. מתכונים של השף גל ברזילי מהמסעדה הצמחונית MEZZE בתל אביב