האם האוכל יביא את השלום?
לאור המתיחות בין העמים, מה יעלה בגורלו של המטבח הערבי בשנה הבאה? נראה כי שנת 2016 לא הולכת להיות פשוטה יותר עבור המסעדנים הערבים, אך מאידך חוקרים מאמינים בכוחו של האוכל לגשר על העוינות
לאור המתיחות בין העמים, מה יעלה בגורלו של המטבח הערבי בשנה הבאה? נראה כי שנת 2016 לא הולכת להיות פשוטה יותר עבור המסעדנים הערבים, אך מאידך חוקרים מאמינים בכוחו של האוכל לגשר על העוינות
הפיצה השלישית בגדולה בארה"ב, אחרי פיצה האט ודומינוס עושה עלייה ומתמקמת בפינת הרחובות דיזנגוף - ירמיהו בתל-אביב
מאפה צרפתי מפנק, עשיר בשוקולד ובעל רבדי טעמים וניגודי מרקמים, הוא התשובה של מירב שיינר לכל סערה, בין אם היא מתחוללת בחוץ או עמוק פנימה
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
איך הופכים מנת ריזוטו ייחודית של מסעדת שף למנה פשוטה וקלה להכנה בבית? אבי ביטון מגלה לנו את הסוד
אבי אפרתי הלך לסעוד בלימה ניפו, המסעדה היוקרתית החדשה שמבטיחה להביא את בשורת הניקיי הטרנדית לתל אביב, ויצא משם תוך שעה קלה בלבד עם חשבון מנופח באופן שערורייתי
זוג הורים החליט משום מה שגיל שנה וחצי זה הזמן הנכון לתת לתינוק שלהם לטעום בייקון. הם צילמו את התגובה הקורעת שלו
המיקסולוג אורון לרנר מפרנץ' 57 מביא שלוש הצעות לקוקטיילים לכבוד ערב השנה החדשה, כולל המתכון לקוקטייל שנבחר לאחד מ-101 הקוקטיילים הטובים בעולם
זו היתה שנה מעניינת בקולינריה הישראלית, והכוכב המרכזי שלה הוא ללא ספק אותו מושג חמקמק: "מטבח מקומי", שמסעדות רבות השנה הקפידו להצמיד לעצמן. במקביל, אוכל הרחוב קיבל השנה את הכבוד הראוי לו והבועה התל אביבית החלה להפוצץ. אלו המסעדות שהכי אהבנו השנה
"בנות אוהבות אוכל" הן זוג נשים שאוהבות להכין אוכל שמח ולארח סועדים שהופכים מיד לחברים לארוחות מושקעות. לכבוד הסילבסטר, הן מציעות ארוחת טלאים חגיגית שתעשה לכם את השנה
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
תבשיל עשיר וצמחוני עם עדשים והמון סוגים של פטריות שאפשר להגיש על גבי פרוסות לחם קלויות, ולקבל מנה שתרשים את האורחים
ילד הפלא אוסאמה דלאל סגר לאחרונה את מסעדתו בעכו, וכעת הוא מסתער על תל אביב עם מסעדה חדשה בלוקיישן מפתיע למדי. וגם: איזו מסעדה תיפתח בקרוב במקום דלאל בעכו?
בפוסט פייסבוק שהפך לוויראלי במיוחד, השף אבי לוי פותח את הפה על משרד הבריאות ומזמין את הציבור הרחב להגיע היום למסעדה ולשלם כראות עיניהם
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
משתעממים מרוטב שמנת ועגבניות? הנה שילוב מרכיבים מפתיע, שנהוג להגיש באי האיטלקי: פסטה ברוטב יין לבן, פלפלים קלויים, בצל, שום, צימוקים ושקדים קלויים
עם ציפיות גבוהות ורשימת המתנה של 1,500 איש, בקרוב מאוד יוצאת לדרך אחת המסעדות המדוברות של החודשים האחרונים: ניטאן תאי, התאילנדית היוקרתית החדשה בתל אביב
ממש במקרה, באמצע היישוב היוקרתי רשפון, המונה טועם מוצא ביתן קטן המגיש בעמידה תבשילים מנחמים וגולת הכותרת - מרק חרירה חם עם המון כמון במחיר מגוחך
לקראת ראש השנה האזרחית, לגם אבי אפרתי יינות מבעבעים מכל קשת הסוגים והמחירים, מזולים ופשוטים ועד ליוקרתיים ויקרים; מצרפת, ספרד, איטליה, פורטוגל וגם מישראל. להלן רשמיו. סקירה עם בועות
הרשת הותיקה שאם נרצה או לא מהווה אבן דרך בקולינריה הישראלית, צפויה לחזור לחיינו בעתיד הקרוב. לרגל המאורע, אנחנו מזמינים אתכם לבחור את המנה שהכי חסרה לכם
בין ההאשטגים הפופולריים באינטסגרם אפשר כמובן למצוא את אלו הקשורים לאוכל, ולכן לא מפתיע שהשף הבינלאומי המפורסם אלטון בראון צילם את התמונות לספר הבישול שלו ברוח הרשת החברתית
החורף נותן אותותיו, ומסעדות ברחבי הארץ נערכות בהתאם: תפריט קדרות במסעדת זיגל, משלוחי חמין עד הבית של סנדר ומרקים חדשים במשק ברזילי
צלויה, נוזלית או מעושנת: השף יאיר יוספי לוקח את הלפת, ומוכיח שאפשר לעשות איתה דברים נפלאים גם מחוץ לתבשילי קדירה. שלושה מתכונים עם שלוש טכניקות הכנה שונות
השף גיא ארבל והקונדיטור ירון שנלר מקבוצת מסעדות בנדיקט מפנקים בשני מתכונים מיוחדים לבוקר חג המולד, כי גם אם רובנו לא חוגגים אותו עדיין כיף להתנחם איתם בשבת בבוקר
בכל העולם, בישול עם קנאביס הוא הרבה יותר מקטע אינפנטלי של סטלנים. הוא פותח דלת לעולם קולינרי חדש ומסעיר לפודיס, אבל כמה חבל שישראל נמצאת שנות אור מאחור
לזה בדיוק התכוון המשורר כשהוא כתב שיש לעשות לימונדה מלימונים: שני בחורים, שככל הנראה מאוד אוהבים טאקו, סירבו לקבל את העובדה שהמסעדה סגורה - ופרצו פנימה. מה שקרה אחר כך, הפך לויראלי ברשת
תתפלאו לגלות שמדובר באחד הטורטים הפשוטים והקלים להכנה. מירב שיינר אופה שכבות מנחמות של בצק עשיר בתבלינים וביניהן קונפיטורה רכה ומתוקה. בדיוק מה שצריך כדי להיכנס לאווירת חג המולד או סתם כדי להתחמם בימי החורף הקרים
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
השבוע אבי ביטון קפץ לבקר את גואטה, המסעדה הטריפוליטאית ביפו. לאחר שפתחו שולחן מלא כל טוב, ביטון למד כיצד מכינים מפרום אותנטי ואפילו המציא לו רוטב חדש שאפשר להכין בקלות בבית
כאשר הקהל שבוי, כמו במקרה של רעננה, מסעדנים נוטים לא להתאמץ יתר על המידה כדי לספק חויה ראויה. האם הבראסרי החדש והכשר ברעננה מוכיח אחרת?
שמו של מועמד המפלגה הרפובליקנית, דונלד טראמפ, כבר לא מספיק טוב אפילו בשביל המבורגר שמן ומושחת
מצפון רמת הגולן ועד הדרום, המסעדות בארץ מתכוננות לחגיגות ערב השנה האזרחית החדשה עם תפריטים מיוחדים, יינות מבעבעים והופעות חיות. איפה נתפוס אתכם בחצות?
סלט קליל ומלא בערכים תזונתיים שאפשר להגיש כתוספת חגיגית או לקחת לעבודה כארוחה שלמה. מוסיפים המון ירוקים קצוצים, שקדים קלויים, חמוציות ומתענגים
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
26 מסעדות איטלקיות מכל רחבי הארץ מציעות מאז תחילת השבוע, מנות מובחרות לחובבי המטבח האיטלקי במחירים של 79-99 שקלים. כבר ניחשתם מה תהיה המנה הראשונה?
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
קבלו דרך מגניבה לשדרג את הפסטה של אתמול: סלט פסטה ירוק עם אפונה, שעועית ואבוקדו, וגם: מתכון לפסטו שכדאי לגזור ולשמור
בתוך תחנת דלק, ברחוב צדדי בפאתי איזור התעשיה של ראשון לציון, המונה טועם מוצא בחור עצבני שמתקמצן על מילים אבל מכין חומוס טעים ועדין שאין שני לו
עונת הכריסמס מביאה איתה גם שווקים צבעוניים עם המון מתוקים מסורתיים, מאפים מדהימים ומשקאות יין מתובלים ומחממים. שווקי הכריסמס של פראג הם מהמפורסמים באירופה, ואם אתם שם - כדאי מאוד לא לפספס
חשבתם שלגבות כסף על אבטחה במסעדות זה מוגזם? קבלו את המסעדה בסין שלא התביישה להוסיף לחשבון של לקוחותיה גם חיוב על אויר נקי. אפילו הממשלה המקומית החליטה להתערב בסיפור
הסתבכויות של שפים בכירים, סכסוכים אינטרנטיים מתוקשרים, טרנדים מקסיקניים ופריחה של מתחמים וקינוחים: סיכום התופעות, האנשים והאירועים שעשו את שנת 2015 באוכל
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
מנה חורפית משגעת של צינורות פסטה במילוי תרד וגבינה עם רוטב עגבניות מצד אחד ורוטב בשמל קרמי מצד שני
משרד החוץ הצרפתי החליט למרוד בדירוג מישלן וסן פלגרינו, ופרסם בסופ"ש האחרון את רשימת אלף המסעדות הטובות בעולם. התוצאות מפתיעות, ואפילו משמחות עם ייצוג של 4 מסעדות מקומיות
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
הוא אמנם קיים 100 שנים, אבל שוק רמלה תמיד נשאר רלוונטי עם אווירה תוססת וצבעונית ודוכנים שכל חובב אוכל חייב להכיר
חגיגות כריסמס עם סיורים מודרכים וארוחות מושקעות, שבוע האוכל האיטלקי ברחבי הארץ, מסיבת אוכל רחוב קצבית על גגות תל אביב ומסעדה חדשה בירושלים
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
זה אולי הקינוח הכי מפורסם מארץ המגף: טירמיסו אוורירי, קרמי ומענג
גבינה, תרד וחלמון ביצה נוזלי שהופכים לגן עדן של טעמים בתוך עלה פילו מטוגן - רות אוליבר לוקחת את הרביולי הקלאסי ומעבירה לעלי סיגר ממכרים
עם שם פרטי שמרמז על מעוף קבוע ושם משפחה שמעיד על כוונות גבוהות, שחף שבתאי הוא אולי השף הכי תזזיתי שיצא מישראל. בראיון לוואלה! אוכל הוא מספר איך מתחזקים נישואים בזמן שמדלגים בין יבשות, למה הוא בא לבקר בארץ ואילו חלומות הוא תיכף מגשים בברלין ובארה"ב?
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
בצק פריך שעוטף מילוי מעמול מתוק של תמרים ואגוזים - נעמה נויהאוז אופה עוגיות נוסטלגיות שימתיקו את השבת ליד כוס תה חורפית
לאחר שראצ'ה הירושלמית הודיעה על פתיחת שלוחה חדשה בנווה צדק, כעת אנחנו מתבשרים על מסעדה גרוזינית חדשה באותו רדיוס. הולך להיות מאוד שמח בדרום רוטשילד
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
אבי ביטון מגיע לפירגון והשתלמות זריזה בהכנת שקשוקות אצל ד"ר שקשוקה ביפו ומעניק בהשראתו גרסה משודרגת עם חצילים למנה האהובה
דווקא עכשיו קיווה אבי אפרתי לצאת מרובע 5 עם אמירה פוזיטיבית על מסעדת השף החדשה בירושלים. אבל, כשהעיקריות מאכזבות ולקינוחים אין מקום אפילו בבית קפה, זה רחוק מלהיות המצב
ללוגמים מתחילים, בטעם קרמלי וגם לקינוח - אבי אפרתי לוגם את היינות החדשים של יקב תשבי
אטריות ראמן בעבודת יד וחומרי גלם טריים על טהרת המטבח היפני. מסעדת BOAZU החדשה של בועז צאירי מציעה מנות טבעוניות, לא לטבעונים בלבד
פרות שחיות בסביבה נטולת לחצים וטכניקה ששומרת על הטעמים של הבשר. תכירו את האיש שמגדל את הבשר היקר ביותר בעולם
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
אחרי שטועמים את הפסטה הזאת, קשה מאוד לחזור לרוטב העגבניות הסטנדרטי. ספגטי פשוט ומהיר ברוטב עגבניות חריף עם עגבניות שרי ושום