טור אסייתי: הפשטות הכובשת של קמבודיה
טריות, עונתיות, ריבוי בדגים ושימוש מתון בתבלינים מאפיינים את המטבח הקמבודי. השף משה בדישי ממסעדת מינה טומיי מספר על מסעו בשוקי אוכל ועל מנות הרחוב במדינה הלא מוכרת
טריות, עונתיות, ריבוי בדגים ושימוש מתון בתבלינים מאפיינים את המטבח הקמבודי. השף משה בדישי ממסעדת מינה טומיי מספר על מסעו בשוקי אוכל ועל מנות הרחוב במדינה הלא מוכרת
מריץ' ורץ' יוצא ריצ'רץ', אבל מה יוצא מפיצה וטוסט? איזה לחם נטול גלוטן ממש מצטיין? ולמה קוראים לגבינה גאודה למרות שהיא מליטא? מוצרים חדשים ומעניינים על המדף
המונית של קובי רובין מגיעה לחורשת האקליפטוס בגן יבנה, שם הוא מוצא מנה מצוינת של חביתת ירק בבגט חם מהתנור עם תוספת צ'יפס, ב-18 שקלים
קבלו את המסעדה החדשה שעושה הכי הרבה באזז כרגע: מסעדת אריה של השף הצעיר גיא גמזו, שמציעה סגנון קלאסי ומוקפד
דרך ארוכה עבר הקיוסק של עדנה ברמת השרון, שהוקם ב-1958, ועד למסעדה שהיא היום. איזה קצינים אהבו אותה, מה קרה לבלוקים בתקרה ואיך הגיע ביף סטרוגנוף למסעדה פרסית
מזג האוויר מאפשר סופסוף ישיבה על המרפסת, עם כוס קאווה ונשנוש נחמד. והפעם: אורלי פלאי-ברונשטיין מלמדת איך חציל במילוי פרמזן, פירורי לחם, פטרוזיליה ושום
ספר הבישול החדש של השף ילווה בחגיגה יוונית, בגאיה בזכרון יתקיימו ערבי ייננים, בסרדיניה ביפו מגישים אפריטיבו, ובבאשר בירושלים חוגגים שנה חלבית. האירועים הטעימים של השבוע
פלפלים קלויים הם חומר גלם נוח מאוד לשפע של מנות. יניב עדן, שף רשת לחם ארז, מכין מהם רטבים פשוטים וטעימים לפסטה, ממרח לכריכים וגם ויניגרט לסלט
אינסוף זני פלפלים יש בשוק, במגוון צורות, צבעים ודרגות חריפות. המון דרכים יש לשימוש בהם: במנות אנטיפסטי, בפסטות, ממולאים, שקשוקות, תבשילים ועוד. כמה דברים שלא ידעתם
אפשר לשלב טעמים מעושנים מהמדורה גם במנות שמכינים בבית. השף תומר ניב, מהמטבח של רמה בנטף, מלמד להכין בצלים חרוכים בעשבי תיבול, חזה ברווז ברוטב מתקתק, ומרק פול מעושן
בתפריט הבוקר של האמריקאים תמצאו תמיד מיני מאפים מפתים וטעימים. האופים של קונדיטוריה NOLA בתל אביב העניקו לנו מתכונים לביסקיט חמאתי ועדין, ולמאפינס מייפל ואגוזי מלך
רון ביאלה הוא יזם קולינרי. פעם הפעיל מסעדה בריאותית, אבל מאז התפכח. "ראיתי אנשים שהתדמית של שף, ואורח החיים הכרוך בתואר, גרמו להם לאבד המון דברים בדרך. אני לא רוצה להיות שם"
הגיע הזמן הזה בשנה שבו מתענגים על תפוחי אדמה לוהטים שאך יצאו מהמדורה. 4 מתכונים משודרגים שיכניסו קצת פלפל לקרטושקעס של ל"ג בעומר
אבי אפרתי מבקר בזיגל הגדול ביפו, מוצא חלל ואוכל לא מושקעים במפגיע, וסובל מארוחה מאכזבת. אם רק המחיר היה קצת יותר עממי, ייתכן שהאכזבה היתה מהדהדת פחות
אבי אפרתי לוגם את יינות הבארון ריקזולי מטוסקנה, ומוצא יינות קיאנטי בסיסיים, מורכבים, וגם סוס מנצח אחד: קיאנטי קלסיקו ברוליו 2010
כיף ופשוט להכין ממולאים מבצל ועגבניות. צחי בוקששתר מרשת בלאק מערבב בשר טחון עם אורז, צימוקים, פיסטוקים ונענע, וממלא שכבה אחרי שכבה
השילוש הקדוש של הפאייה הוא אורז, זעפרן ושמן זית. אביבית פריאל מוסיפה לה גם פרגיות וירקות ירוקים, ויחד יוצרת תבשיל מנחם וקל להכנה
תכירו את המקום הכי לוהט בשטח כרגע: אנג סו - מסעדה שמביאה את המטבח הסינגפורי לתל אביב ומגישה אוכל אסייתי צבעוני ומלא טעמים שכמוהו טרם נראה בארץ
בית הקפה פועל כעסק משפחתי בבירה כבר יותר מ-50 שנה, אבל ילדי הבעלים החליטו עכשיו למכרו. הקונה: יהודה אסלן, בעליה של מסעדת לינק הוותיקה. המקום עובר שיפוץ וייפתח מחדש בעוד חודשיים
מה יותר טבעי מלאכול חומוס בתוך באוטובוס? המונית של קובי רובין מצפינה לפרדס חנה ומגיעה למסקנה החותכת: אם אתה בן 40 פלוס, כדאי שתסתפק במנת ילדים
בעליה של מסעדת מינה טומיי החיפאית החליטו לפתוח בסמוך מסעדה איטלקית חדשה, בשם רפאלו. בעוד כשנה-שנתיים הם מתכוונים להקים רשת שלמה, עם סניפים בכל רחבי הארץ
פריקי, חיטה ירוקה, היא כוכבת המטבח הערבי. יהלומה לוי, מהביסטרון בשוק לוינסקי בת"א, מתה על טעמה המעושן ומכינה ממנה טאבולה, מג'דרה, ואפילו קינוח
מה אתם יודעים על הקולינריה בשומרון? נכון שמדובר בחבל ארץ שנוי במחלוקת, אבל זה לא אומר שאין פה התרחשויות מעניינות. שרית סרדס-טרוטינו ביקרה בבתי קפה, חוות ויקבים באזור לא מוכר
האטריות עם הירקות, שאנחנו מכירים בתור פאד תאי, אינן הגרסה המקורית של הקלאסיקה התאילנדית. סוואלי אלדר מבית הספר בישולים מסבירה איך להכין את המוקפץ המושלם
למה שלא נשלב פתיתים עם חצילים, קישואים, פלפל ובצל סגול, וניצור רטטוי צבעוני ומשודרג? אורלי פלאי-ברונשטיין עושה כבוד לירקות הכי מוצלחים באגן הים התיכון
במסעדה האיטלקית רוסטיקו מקדישים את השבוע לטעמי סרדיניה, בקפה ג'ו מוזילים את הקפה ביום כדור הארץ, ובמסעדת האחים שוברים שוק ומורידים מחירים לאלכוהול. איפה נאכל השבוע
בקרוב ייפתח בירושלים מתחם בילוי חדש - התחנה הראשונה, בשכונת בקעה. הסנונית הראשונה בין המסעדות ובתי האוכל שיפעלו בו היא אדום, שתעתיק את מיקומה מחצר פיינגולד
סלט תרד עם ארטישוק ופרמזן, סלט דלעת ותרד ומאפה פילו, תרד ופטה השף של חנות האוכל יוחנן בתל אביב מעניק מתכונים טעימים
התרד הטרי נמצא עכשיו בשיא עונתו, והוא נהדר כשהוא טרי בסלטים, כמילוי למאפים, כצובע בצקים וכמשדרג מרקים. השף עמוס שיאון מהלנה בנמל קיסריה מספר על העלים הכי רעננים בשוק
השקדים הירוקים הם אורחים זמניים בלבד, ומופיעים בשוק לזמן קצרצר. רגע לפני שקליפתם הירוקה מתקשה והופכת לחומה, מציע השף עמוס שיאון מהלנה בנמל כמה מתכונים מרעננים
לידיעת מפעילי התנורים - האופות של קונדיטוריית Red Velvet בתל אביב מעניקות 3 מתכונים ניו יורקיים מובהקים: מאפינס קינמון וקפה, בלונדי עם פופקורן מקורמל, ועוגת חמאה-פטל
הקונדיטורית מיכל בוטון יוצרת קינוחים למסעדות נחשבות. "אני לא צריכה קרדיט", היא אומרת, "אמא לא צריכה קרדיט על הילדים שלה". מדור חדש עם האנשים הסמויים בתעשייה
האמן והשף התאילנדי רירקריט טיראווניג?יה חבר לצלם ואיש הסלואו פוד הישראלי רפרם חדד, ויחד הם יעלו במתחם ארטפורט בת"א מיזם פתוח לקהל, של ארוחה שיתופית. בואו רעבים
הכי כיף לשחק עם צבעיו של הפירה. אפשר להכין פירה לבן סטנדרטי, ואפשר גם ירוק מתרד וכתום מבטטה וגזר. השף דוד גרויסמן מסעדת לוקה בהרצליה מלמד איך עושים את זה
אבי אפרתי ביקר באנג סו, הסינגפורית החדשה של האחים ירזין בת"א וגילה אוכל סתמי המצטיין במנות מיותרות. המסקנה מצערת: הסועדים האנינים הפסיקו לעניין
היכונו לטעימה מלבבת במיוחד: אבי אפרתי לגם שרדונה, שאבלי, רוזה ועוד כוכבים מבורגונדי, וחזר עם ציונים טובים עד מצוינים
אייל לביא פותח מסעדה שלישית בשוק הנמל בתל אביב תחת השם רוקח שוק, ומציע אוכל שוק בניחוחות איטלקיים-ספרדיים, סחורה טריה, עטופים באווירה קלילה ובלתי מחייבת
רגע אחרי המנגלים של יום העצמאות נותנת אביבית פריאל-אביחי כבוד דווקא לירקות העונה ומכינה מרק ירקות לקט בניחוח איטלקי, עשיר ופשוט להכנה
במקום לנפנף בפארק ולהזיע על הפחמים, אפשר פשוט לפתוח שולחן בשיפודיה, שתעשה עבורכם את העבודה הקשה. קבלו רשימת שיפודיות מצטיינות מכל רחבי הארץ
חוגגים עצמאות על הכביש ממטולה ועד אילת: החום שיוצר תנאים מושלמים והאהבה וההשקעה מצד החקלאים הופכים את התמרים של בקעת הירדן למשובחים במיוחד. יצאנו לסיור במושב בקעות
הזמן במי ומי כמו קפא מלכת, מתוך אידאולוגיה. כסאות הבר חגגו 40, יש אנשי צוות שעובדים פה מהיום הראשון, והתפריט זהה לחלוטין: הסטייק אותו סטייק והבוואריה האגדית גם
המאסטר שף אבי לוי משיק תפריט בהשראה מרוקאית במסעדת המוציא בירושלים, יאיר פיינברג מעביר סדנת בשרים בת"א ובסיטארה חוגגת יום הולדת 9. האירועים הטעימים של השבוע
אוראל קמחי, שף מסעדת פופינה החדשה בתל אביב, משתעשע עם כרישה בשלוש צורות הכנה שונות: מרק כרישה בבישול ארוך, טרין כרישה וגבינה אפוי ורביולי כרישה צלוי
לא משנה איך תקראו לו - לוף, כרישה או פראסה, הירק המופלא משדרג כמעט כל מנה. המגדל גיא פרלמן ממשק גיא בשדה אליעזר ומאיה לביא מקפה בראון בת"א, מספרים אודותיה
אפשר כמובן להסתפק בסלטים קנויים מהסופר לצד הבשר, אך נשאלת השאלה למה. השף אבי ביטון מאדורה בתל אביב מגיש 4 הצעות, שיקפיצו לכם את ארוחת העצמאות
לכל עדה יש את הפטנט שלה לתיבול הנכון לבשר טחון משובח שהופך למלך המנגל ביום העצמאות - מסעדת מרינדו מכינים קבב בלקני, מזרחי, רומני או יווני
במקום להשתעמם במנגל של יום העצמאות עם שיפודים, פרגיות וקבב - 5 נתחי בשר מעניינים שלא חשבתם שאפשר לשים על הגריל ולצאת מבסוטים