מתכון לשנת ברכה ושפע: מופלטה מרוקאית
בצק בסיסי שעובר טיגון ומקבל תשומת לב מהדבש, הופך למעדן מרוקאי שאם לא יביא איתו שפע וברכה, לפחות ישאיר טעם טוב - מתכון למופלטה
בצק בסיסי שעובר טיגון ומקבל תשומת לב מהדבש, הופך למעדן מרוקאי שאם לא יביא איתו שפע וברכה, לפחות ישאיר טעם טוב - מתכון למופלטה
אוהבים גוואקאמולי אבל אף פעם לא מצליחים למצוא אבוקדו בשל במידה הנכונה? במיוחד בשבילכם ישנו פטנט מהיר בעזרתו תוכלו לגרום גם לאבוקדו הקשה ביותר להבשיל. צפו ותהנו
רגע לפני שהחג מסתיים ואנחנו נפרדים מכל המתכונים הכשרים, מכינה מירב שיינר מתכון אחרון וכשר בהחלט, שאתם חייבים לאמץ במשך כל השנה - סניקרס ביתי מבוטנים, במילוי קרם שוקולד וציפוי קרם טופי . שילוב מנצח
הביקורות הקשות שסופגת התוכנית בייק אוף בישראל, הביאו אותנו לתת לבריטים, שרואים בתוכנית הזו קודש הקודשים, לצפות בגרסה המקורית ולשפוך את חמתם על הישראלים
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
אבי ביטון אכל מנת עוף מושלמת במסעדת אורטוריו, וכשחזר הביתה החליט להכין בהשראתה מנה משלו עם עוף מגוהץ. על הדרך, הוא גם מלמד איך מעשנים אוכל במטבח הביתי
טריק יח"צני או אנטישמיות? לפני שבוע חל יום הולדתו של הצורר הנאצי אדולף היטלר, ויש בברלין, בירת גרמניה, מסעדה שחשבה שזהו מאורע ראוי לציון
חג הפסח הוא גם החג של הקוקוס, אבל אפשר לעשות איתו הרבה יותר מסתם תחליף לקמח. המדריך המלא לקרם קוקוס, שמן קוקוס ואפילו סוכר קוקוס
חול המועד פסח הוא הזמן להיות יצירתיים, ולנסות להפוך את המצות ללימונדה. כלומר, למשהו שטעים לאכול. הפעם: איך מכינים מילפיי תותים כשר לפסח?
נתח השייטל הוא אחד הנתחים השימושיים ביותר במטבח עם טעם עשיר, מחיר נוח ובלי הרבה שומן, הוא מתאים כמעט לכל צורת בישול. שאול בן אדרת פורס אותו וצורב על המחבת עם לימון מרענן, מרווה ואגוזי מלך קצוצים
סודות מתוקים: לבשלנית קולט בן נעים מנתיבות יש לא רק מתכונים נפלאים למתוקים של החג, אלא גם טיפים חשובים שכדאי לאמץ לאירוח ולחיים בכלל
6 גברים מנסים להכריע בסוגיה הרת גורל: מה יותר טעים - אוכל לכלבים או אוכל לחתולים? אנחנו בעיקר הופתענו לגלות שעבור חלק מהטועמים, זו אינה היתה הפעם הראשונה בה הם מנסים לאכול לחיית המחמד שלהם את האוכל
קבוצת מחניודה עושה זאת שוב, מסעדה נוספת לקבוצה תיפתח בקרוב בלונדון. התחזית שלנו: האנגלים הולכים לעמוד בתור
אין על מצה בריי לארוחת בוקר או ערב במהלך ימי החג, אבל גם אותה נחמד לשדרג ולגוון מעט עם תוספות שיהפכו אותה לחגיגה של ממש
איך גורמים לילדים לאכול מאכל סיני מסורתי עתיק יומין? פשוט מאוד, הופכים אותו למפלצת צבעונית ש"מקיאה" את המילוי שבפנים. נשמע דוחה? ובכן, המסעדה שמגישה אותן הפכה ללהיט ברגע
עושים פיקניק במדבר? עוברים שם בדרך לאילת? למה שלא תצטיידו עם כמה פרודוקטים איכותיים מהיצרנים הקטנים הפזורים במדבר, החל מגבינות עזים, דרך שמני זית וריבות ועד טחינה בשיטת ייצור מיוחדת
הן אתנו רק תקופה קצרה בשנה וזה הזמן לנצל אותן. עם קצת יצירתיות תגלו שאפשר להכין הכל ממצות - אפילו פיצה שווה במיוחד ברגע
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
החרוסת היא ללא ספק אחד המאכלים הכי טעימים של הפסח וצריך לנצל אותה יותר. אורלי פלאי לא מבזבזת רגע ומכינה ממנה קראמבל תפוחים עם בצק זהוב כשר לפסח
לפעמים עוף מטוגן או רק עוף מטוגן ולפעמים הוא עילה לתביעה על סך עשרות אלפי שקלים: בית האופנה הצרפתי לואי ויטון תבע מוכר עוף מטוגן קטן בדרום קוריאה על כך שהעז להשתמש בשם החברה
מטבח מקומי אאוט, ליקוט ואיסוף אין? סיור ליקוט עשבי תיבול במדבר העוצמתי מנפץ את הרומנטיקה סביב הבישול המקומי הקדום
זה דומה לפנקייק וקצת לטוסט ובעיקר טעים בטירוף, ועל הדרך גם כשר לפסח. דליה אלחדף ממסעדת טוטומה עם מתכון לקצ'פה- פנקייק ונצלואני שמנמן עשוי תירס במילוי גבינה חמה נהדרת
בשיתוף שמן עץ הזית, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
יש לנו שבוע שלם להעביר עם המצות וזה הזמן להוציא מהן את המקסימום. רות אוליבר לא מוותרת על הבורקס גם בימי החג ומכינה בורקסים נפלאים במילוי גבינות, שאפשר גם לארוז ולאכול בדרכים עם הילדים
אוהבים להיות מיוחדים ויש לכם המון זמן פנוי? סרטון חדש מראה כיצד אפשר להכין פופקורן ב-15 שניות בלבד באביזר שיש כמעט כל בית. כי פופפקורן מכינים באהבה או לא מכינים בכלל
לקוח אחד הזמין מנת צלופח במסעדה בסיאול, ואף שהחיה הגיעה מתה וללא עור לשולחן, שריריה המשיכה לתפקד והלחיצו את כל הסובבים, כולל את הצלם
בשיתוף סוגת, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
בוקר ליל הסדר מחזיר באחת את נעמה נויהאוז להכנות החג מלאות ההתרגשות בקיבוץ. כל ההתרגשות הזו מביאה אותה להכין עוגת מוס חגיגית שתקשט לכם את שולחן החג
למרות היותה קונדיטורית, מיכל בוטון חשבה שתצלח בקלות את הניסוי שלנו ותשתחרר מסוכר ומקמח במשך שבוע שלם. אז חשבה. כמה ימים בלי המתוק המתוק הזה לימדו אותה משהו על הרגלי האכילה שלה. ומכל הפיתויים, דווקא הקיגל הקדוש של בני ברק התגלה כמשהו שאי אפשר לעמוד בפניו
חול המועד מתפרש השנה על כמעט שבוע מלא, ומסעדות הארץ נערכות בהתאם עם שלל תפריטים ואירועים ברוח החג, כולל מסעדת פופ-אפ שכולה נטולה גלוטן ואפילו פיצה האט משיקה גרסה כשל"פית
נתנו לילדים בני 3 לאכול את אחד ממאכלי החג היותר שנויים במחלוקת - רגל קרושה - לראשונה בחייהם, והתגובה הלא-צפויה שלהם לא פחות מגאונית
היום מצוין ברחבי העלם יום הולדת ה-90 של המלכה אליזבת ה-2. לכבוד המאורע בחרנו את חמשת המקומות הלוהטים ביותר בלונדון לאכילת קינוחים, כי מגיע לה קצת יותר מסתם עוגת יום הולדת
חג החירות בשביל מירב שיינר הוא זמן לשחרר. בלי קינוחים מסובכים ובלי טעמים מתחכמים. היא רוצה פשוט וטעים, וכזו בדיוק היא עוגת המלבי שהיא תגיש בחג. תחתית עוגיות קוקוס שבורות ומעל טעם הילדות של מלבי קר
לא קל להוציא מאבי אפרתי כל כך הרבה קריאות התפעלות בביקורת אחת, אבל כשזה קורה, יש לו כנראה סיבה טובה. אחרי שביקר במלגו ומלבר יותר מפעם אחת, הפעם זכה לעדנה לה ציפה
בדיחה או הערה פוגענית? השף אסף גרניט הצליח לעצבן לא מעט צופים של התוכנית "משחקי השף" בעקבות אמירה אומללה בה השווה בין הנצרות לטרנד הטבעונות
חול המועד של פסח הוא חג הטיולים. בין אם אתם מטיילים עם חברים או משפחה וילדים, שווה לעצור באחד מבתי האוכל הפזורים במדבר ולהנות מחוויה קצת שונה
בינינו, מה שבאמת טעים בשולחן החג הן התוספות והסלטים. אספנו שלושה מתכונים שירימו לכם את שולחן הסדר: סלט לימונים חריף אש, אורז חגיגי הכי ישראלי שיש ו"אמפנדס" מצה שהילדים יטרפו
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
האם גודלו של גרגיר האורז משפיע על טעמו? מה ההבדל בין לבן למלא? וכמה סוגי אורז בכלל קיימים בעולם? 10 עובדות על הדגן שמשמש כמזון העיקרי של יותר ממחצית אוכלוסיית העולם ובכל מקום נאכל קצת אחרת
הכבד הקצוץ הוא בדיוק מסוג המאכלים המסורתיים שאנחנו אוהבים להכין בכל שנה בחג ולאכול עם המצה. החיתוך הגס של הכבד עם המתיקות המעודנת של הבצל המטוגן ממלאים את הפה בטעם עשיר. הבשלן אלון בר משתף אותנו במתכון שלו לכבד הקצוץ המושלם
הפוטוגניות מחפה על הטעם: אחרי 15 דקות התהילה של הבייגל הצבעוני, מגיע טוסט הגבינה הפסיכדלי שסודק את האינטרנט
כרמי יוסף, היישוב שמוקף בכלל בכרמים ובתי בד, מתהדר כעת בבית אוכל תאילנדי חדש השייך לזוג אחים תאומים בני 23 בלבד. מה נאכל שם?
המונה טועם הלך לאיבוד בכוונה בשכונות הלא מוכרות לו בעיר הדרומית כדי לחפש את המקום המושלם וזה הצליח לו. בפלאפל השלום בבאר שבע הוא מצא לא רק פלאפל מעולה עם סלטים שאין כמותם אלא את השווארמה אליה פילל כבר הרבה מאוד זמן
משאירים את הניקיונות, הבישולים הבלתי נגמרים והכלים החגיגיים בבית ויוצאים לחגוג ליל סדר אלטרנטיבי במדבר עם הרבה יין ואוכל טוב שמתבשל במדורה. יוחאי נבו ותומר סולנה מהסועד הנודד עם טיפים ומתכונים שמומלץ לנצל בכל פעם שיוצאים לשטח
מ-60 שקלים ועד 180 שקלים: ליל הסדר הוא גם חג היין. אבי אפרתי בוחר את היינות המומלצים שיעשו לכם את הסדר
אדמת הנגב החולית מצמיחה בלילות מלאי ברקים את פטריית הטרפש, המכונה גם הכמהין של הנגב. טעמה של הפטרייה, הצומחת גם בחולות המדבריים של מרוקו, הוא טעם הילדות של סוזן מיראה מנתיבות, וטעם תבשיל הכבש, שאמה הייתה מכינה בארוחת החג
מסעדת טוטומה מתגייסת לטובת הקהילה הגאה, מסעדת פאסטל משיקה תפריט אביבי חדש ומסעדת לה ביסטרו יוצאת עם תפריט המבורגרים. כל מה שקורה השבוע
פג תוקף? אל תזרקו! מתברר שיש לא מעט פריטי מזון (כגון אבוקדו, קפה ואפילו ביצים) שהקפאה שלהם לזמן של עד שישה חודשים אינה פוגעת באיכות ובטעם. עם זאת, חלקם יש להקפיא בטכניקות שונות - אז כדאי שתרשמו לעצמכם
החג הוא זמן נהדר להתחדשות וזה אומר גם לחדש את ארסנל המתכונים הביתיים שלנו. זה הזמן לגוון את הקציצות המוכרות ברוטב עגבניות ולהתחדש בקציצות ברוטב סלק עשיר וטעים שגם יצבע אותן בצבע סגול ויפה
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
דווקא בשוק הכי מתוייר ומוכר בארץ, שנדמה כאילו אנחנו יודעים עליו כבר הכל, מוצא עז תלם תגליות חדשות וחומרי גלם שלא כדאי לוותר עליהם
מיוון השמחה ועד אירלנד הקרה: בחודשים האחרונים יצאו מספר ספרי בישול חדשים למדפים שיכולים להתאים לכל אחד, החל מאופה מתחיל או מגלה ארצות, דרך עקרת בית נואשת וכלה בטבחים עם רקורד מוכח בבישול
מצות לא צריכות להיות מאכל חג מבאס, להיפך. יש להן פוטנציאל להפוך למנות שוות במיוחד, כמו שברי מצות ממכרים במציפוי שוקולד מריר ובתוספת שוקולד לבן, חמוציות ותפוז
בשיתוף סוגת, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
עוגת המצות היא הכוכבת המתוקה של פסח, ואף קינוח מרשים ככל שיהיה לא ייקח את זה ממנה. נעמה נויהאוז נותנת טיפים לקלאסיקה שאי אפשר להעביר בלעדיה את החג
קרין גורן סותמת לכולם את הפה: מי שבעיקר ידועה במתכונים עתירי הסוכר והחמאה שלה, עלתה השבוע על המוקד לאחר שידור התוכנית בייק אוף בה היא מכהנת כשופטת, דווקא על רקע מבנה גופה. היא מצידה לא נשארה חייבת ואנחנו יצאנו לבדוק מה עומד מאחורי המותג "קרין גורן"
הגיע הזמן שנעשה כבוד לדגן הצהוב שמככב בכל העולם, ואילו אצלנו עושים ממנו רק פולנטה. לחם התירס הפורטוגזי של מירב שיינר ישדרג לכם כל ארוחה, בין אם מדובר באחת חלבית, בשרית, בסלט או בכריך