אלה פריטי המזון שלא האמנתם שאפשר ואפילו כדאי לאחסן במקפיא
הכנתם ארוחה ענקית ונותרתם עם מלא שאריות? אל תזרקו. הדיאטנית לינדי כהן חושפת אילו פריטי מזון מאוחסנים אצלה במקפיא לשימוש מאוחר יותר - וחלקם צפויים להפתיע אתכם מאוד
הכנתם ארוחה ענקית ונותרתם עם מלא שאריות? אל תזרקו. הדיאטנית לינדי כהן חושפת אילו פריטי מזון מאוחסנים אצלה במקפיא לשימוש מאוחר יותר - וחלקם צפויים להפתיע אתכם מאוד
התמהמהתם עם הקינוח? אל חשש, מתחילים בהכנה על הבוקר ובערב יש לכם עוגת פיסטוק מלבי משגעת שתקצור שבחים ומחמאות מקיר לקיר
אחרי ארוחת ליל הסדר יוצאים לחלוץ עצמות ולשנות תפאורה. 10 מסעדות מומלצות ברחבי הארץ בחיק הטבע או בדרך לטיולי חול המועד
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
שיפודי הפרגית בעל האש הם תמיד להיט בקרב הגדולים והקטנים. מתבלים עם פפריקה ומגישים לחגיגת יום העצמאות על סלט קיסר כשר
למרות שיש לו אימפריית מסעדות בארץ וברחבי הגלובוס, במסעדת מלכה הכשרה של אייל שני מחכים יותר משעתיים למנה עיקרית. אבי אפרתי מדווח מתוך הבלגן
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
לא חייבים להתחכם עם עוגות כשרות לפסח, אפשר לשחק אותה בקינוח מרשים בז'אנר אחר לחלוטין - קינוח אגסים מבושלים ביין של ישראל אהרוני
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
האביב זו שיאה של עונת הארטישוק, בין אם תבחרו למלא את התחתיות בבשר ולבשל ברוטב חמצמץ, להגיש כאנטיפסטי או כחלק מקדירה חגיגית, ככה תבחרו את היפים ביותר אצל הירקן וגם תקלפו אותו בקלות
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
השף ברק יחזקאלי חולץ את הפקק לארוחות החג המסורתיות ויוצר ארוחה משוחררת ופראית תחת כיפת השמיים בה נצלה עוף שלם עם שיני שום נימוחות ותבלינים ארומטיים מעל גחלים
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
אפרת אנזל מכניסה אסתטיקה וטעם במנה העיקרית של שולחן החג, ומגישה לליל הסדר קדירת בשר מפוצצת בירוקים טריים. התוצאה היא בשר שנמס בפה עטוף ברוטב מושלם
פשוט או מפונפן, עם קרם לימון ותותים או בלי - מכינים את הבסיס של קינוח ליל הסדר ומשם, השמיים הם הגבול. הבנות אוהבות אוכל נותנות לכם את הבסיס והשדרוגים ואתם בוחרים איך ייראה קינוח החג שלכם
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
קלילים, נעימים וכיפיים לשתייה, בדקנו מה מיוחד ביינות ה-Free Run, סוג יין מיוחד שתופס תאוצה ברחבי העולם. אה, ואל תצפו לעפיצות
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
חוץ מבשר יש עוד הרבה מנות שחריכה על הגריל הופכת אותן למעדן כמו הסלמון הבשרני ואם עוד לא ניסיתם להעלות אותו על רשת המנגל, זה הזמן, כי מצפה לכם הפתעה טעימה במיוחד שמומלץ להגיש יחד עם סלט תפוחי אדמה מתובל בבצל ירוק צלוי
נסיון של מעל ל-40 שנה הופך את החומוסייה המיוחדת הזאת למקום שמספק מנה עתירת אופי, כזאת שעם סיום אכילתה הצלחת בוהקת מנקיון. המונה מוצא אושר טהור בשוק פתח תקווה
אפילו פירה אתם לא יודעים להכין: שפים מצביעים על 7 טעויות נפוצות שאתם עושים בדרך כלל כשאתם מכינים פירה תפוחי אדמה - מהרגע שאתם בוחרים את תפוחי האדמה הנכונים ועד ההגשה לשולחן
מבקר היין שלנו לגם עשרות בקבוקים ישראליים שיצאו בחודשים האחרונים ולקראת החג ומתוכם הוא בחר ב-19 יינות המייצגים את פניה המגוונים של התעשייה המקומית - מיקבי בוטיק זעירים ועד יקבים גדולים ומתועשים; לכל תקציב. חג פסח שמח
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
רן שמואלי ועומר אבישר לא חוסכים על האורחים שלהם בארוחת החג ומפנקים עם עוף חגיגי צלוי לצד כרובית, בצל, דלעת ורוטב עשיר
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
מי שנמנה על אוכלי הקטניות יכול ליהנות מאורז בשלל רב של צורות. הוא יכול להיות מרכיב משמעותי במנות עיקריות, כמו ממולאים או תבשילים מורכבים, אפשר להכין בעזרתו סוגי חמין, לשלב בסלטים שונים ועוד
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
אילו יינות לפתוח ולהגיש לאורחים בחג הכי חגיגי של השנה? לכל שלב בארוחות החג יש אופי משלו, ולכן גם יינות שונים שמומלצים להגיש עם המנות החגיגיות. אז מהפתיחים ועד העיקריות, קבלו את ההמלצות שלנו ליינות שישדרגו את הסעודה
אוכל מקסיקני בחיפה, פסטיבל אוכל מגוון וצבעוני באילת ובמסעדת טאיזו חוגגים יום הולדת חמש. מה אוכלים בשבוע שלפני פסח?
הספר הכי פרקטי במטבח שלכם, זה שמושלם לטבעונים, זה שישמח כל סבתא או דודה בשלנית וכמובן, וספר החובה למי שלא יכול בלי לפתוח את הבוקר עם שייק ירוק. 4 ספרי מתנה שווים לחג
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
התנדבתם להביא את הקבבים למנגל? המתכון הבא יבטיח קבב אסלי, עסיסי ונוטף עם תוספת שתוסיף לו קראנץ' ותהפוך אותו למושלם. אל תשכחו להכין בצד סלט עגבניות ופלפלים קלויים
מתברר שרק עכשיו חוקרים הצליחו לפענח מדוע השוקולד מלבין או מאפיר אם מאחסנים אותו במקרר למשך זמן רב מדי - והאם זה בריא לנו לאכול אותו גם במצב הזה?
לארוחת בוקר או בראנץ', לביעור חמץ או לחגיגת פחמימות וגלוטן רגע לפני פסח, מכינה מירב שיינר מאפה מקלות שמרים עם גבינת מוצרלה שקל מאוד להכין
השיטה שמבשלת נתחי בשר, דג או ירקות לשלמות כבר לא בבעלותם הבלעדית של השפים. מכשירי הסו וויד הביתיים הפכו לזולים ונגישים, עם שפע יתרונות: גם למאותגרי מטבח יצא נתח מושלם, אפשר להכין מראש ולצלות לפני ההגשה, ומעל לכל - הטעם. המדריך המלא לבישול בוואקום
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
ארוחה מרשימה לא בהכרח דורשת להגיע לשולחן החג עם הלשון בחוץ. יש לנו טיפ מנצח ומתכון חגיגי ובלתי נשכח אבל גם יאפשר לכם להגיע רגועים ונינוחים לקריאת ההגדה
בשיתוף שמן עץ הזית, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
בפרק האחרון המוקדש לעכו, מגיע אבי ביטון להתארח אצל הבשלן הביתי הנרי בן שבת, שמפנק אותו במוסקה חצילים ובשר ברוטב עגבניות עשיר, שתעבוד נפלא בארוחת שישי וגם בפסח
מסעדת הולה החדשה של השף המוערך ויקטור גלוגר הבטיחה מחירים נגישים יותר ואוכל יומרני פחות מזה שהוגש בקלואליס. אבל מה קורה שם בפועל?
רק מרץ וכבר מצאנו את הסרטון המנצח של השנה: קטע מתוך שעשועון סיני בו שניים מתחרים באכילת צמר גפן מתוק. מה כל כך מיוחד אתם שואלים? שימו לב למתחרה מימין
קינוח כשר לפסח לא חייב להיות משימה מסובכת. טעמנו עבורכם את המבחר של המאפיות והינה המנצחים שלנו
לשף שגב משה יש מתכון מנצח לחג- תבשיל אוסובוקו טלה וירקות שורש ביין אדום שאפשר גם להכין לפני ערב החג ולהגיע לארוחה בראש שקט. לפני ההגשה מוסיפים ערמונים, בצל ירוק ופלפלים חריפים שהופכים אותו לחגיגה צבעונית
בשורות מרעישות למכורים לטילון, כל הנסיון של פנינה רוזנבלום בקומסטיקה הולך לאיבוד בעוגיות מזרחיות ועוד נשנושים שווים שיעזרו לכם לעבור את פסח בשלום
במקום לארח בבית מזמינים מקום, ומבלים את הימים הקרובים עד פסח בראש שקט. כל המקומות שיעשו בשבילכם את העבודהבליל הסדר
לכבוד יום הרביולי הבינלאומי מסעדת רוסטיקו שמתמחה בהכנת פסטות טריות, משתפת ב-10 טיפים להכנת הכיסון המושלם בבית. ויש גם מתכון לרביולי במילוי תרד וריקוטה בחמאת עגבניות ומרווה
החיים מתחלקים לשניים, לפני ואחרי הרגע שבו טעמתם סבאייה תימנית לראשונה. תשכחו מג'חנון ומלוואח, המאפה התמים למראה עשוי מעשרות שכבות חמאתיות שיפוצצו לכם את המוח
אירוח בפסח יכול להיות מוצלח גם בלי לבלות שעות במטבח - כל המקומות שיגישו לכם אוכל מוכן לארוחת ליל הסדר
אם גם אתם שאלתם את עצמכם איפה משיגים סנדביצ'ים מושקעים, הכתבה הבאה היא בשבילכם. רז רהב, המכונה רזי ברווזי, יפתח בסוף השבוע הקרוב את דוכן הכריכים שכולם מדברים עליו כשבין שתי פרוסות לחם יסתתרו שילובים מושקעים ויצירתיים
בלי הרבה מאמץ אפשר להכניס עניין בעוף של ליל הסדר. תום פרנץ מעניק את הפרשנות שלו לקארי עוף חגיגי ברוטב חומוס וחלב קוקוס
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
למנה עיקרית לשולחן החג, כזאת שתסחוט את מירב קריאות ה"וואו" וההתפעלות מהאורחים מכין השף שגב משה אוסובוקו טלה חגיגי ברוטב יין אדום
שאול בן אדרת יבשל לכם השבוע ברכבת ישראל, בפתח תקווה יש תחרות אכילת פנקייקים וחגיגות יום הרביולי תופסות תאוצה. כל המקומות לתפוס בהם חמץ, רגע לפני פסח
ספר הבישול החדש של אורי שביט מביא שלל מתכונים צבעוניים וטבעוניים תחת המוטו 'זה חייב להיות גם טעים'. מצורפים מתכונים לבורקיטס כרובית ושבלולי פילו במילוי ארטישוק
תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר הן דרך מצוינת להתחיל לתכנן את הבישולים לחג. רות אוליבר לוקחת את המנה המוכרת ומשדכת לה רוטב חמוץ-מתוק ריחני שמוסיף הרבה חגיגיות לשולחן
העיר ברלין תחגוג במהלך כל סוף השבוע הקרוב את פסטיבל האוכל היהודי שמוכיח שהוא ממש לא מסתכם בעוף מכובס וקרפלעך
אתה התמונות הפופולרי פינטרסט פירסם את עשר המתכונים שלא רק נראים טוב אלא גם מוצלחים. אז מי במקום הראשון?
במסעדת הבשרים פונדק דה לוקס אוהבים לאכול ובגדול לפי מסורת הברביקיו האמריקנית. לכבוד יום הולדת ארבע למקום מגישים כאן נתחים מושחתים במיוחד לקהל הקרניבורים
כאשר לחם מתייבש, ניתן להשתמש בו כדי להכין טוסט או קרוטונים, אבל כולנו עדיין זורקים כמויות גדולות ממנו לפח. מסתבר שבעזרת קצת מים הלחם חוזר להיות כמו חדש. לא מאמינים? נסו בעצמכם
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
לקראת יום העצמאות, חג המנגל הלאומי, ריכזנו את המיתוסים לגבי צליית בשר על הגריל, שהגיע הזמן לנפנף מסט ההרגלים שלכם
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
אורי בורי הוא המלך הבלתי מעורער של מסעדות הדגים. אבי ביטון מגיע לפרגן ויוצא עם מתכון למנת דג פשוטה ומלאה בטעם
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
השף ברק יחזקאלי שאוהב את האדמה והטבע, מוסיף מעט פראיות לשולחן החג המסורתי ובעזרת טריק פשוט וקל הוא יוצר 'מדורה' ביתית שתהפוך צרור גזרים צבעוני לסלט פריך עם טעמים מעושנים
אין הרבה מקומות מחוץ לעיר שמצליחים לספק אוכל טוב לצד נוף כפרי. אבי אפרתי מגיע למסעדת גוז' ודניאל הוותיקה ובודק אם משם תבוא הבשורה לאזור השרון
ביום בהיר אחד מסעדה שהגישה פסטות ובשרים החליטה להפוך למסעדה יפנית. מה עומד מאחורי המייקאובר של מסעדת שמונה בתל אביב?