ארוחה של ה-1 במאי: 12 מסעדות פועלים מומלצות
מתגעגעים למסעדות פועלים של פעם - עם אוכל פשוט, טעים, ואווירה לא מחייבת? לכבוד ה-1 במאי, אספנו עבורכם 12 מסעדות פועלים מומלצות מרחבי הארץ
מתגעגעים למסעדות פועלים של פעם - עם אוכל פשוט, טעים, ואווירה לא מחייבת? לכבוד ה-1 במאי, אספנו עבורכם 12 מסעדות פועלים מומלצות מרחבי הארץ
עוגה מסורתית זו, המבוססת על מולסה, פופולרית בקרב קהילות האמיש המתגוררות בארץ ההולנדית של פנסילווניה, ארצות הברית, ויש גם הסבר משעשע לשמה
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
קרספלה הוא שמה של מנה איטלקית שנמסה בפה, ולא רק כמטאפורה. יוגב ירוס מכין קינוח אלגנטי שמגיע ממחוזות רחוקים ודורש קפה משובח לצדו
המשפט המפורסם טוען: "לוקיישן, לוקיישן, לוקיישן", אבל זה בטח לא מספיק. אבי אפרתי מבקר במסעדת דא דא ודא המדוברת בת"א וחוזר מאוכזב
בטעימת השבוע שישה יינות חדשים משלושה יקבים מקומיים אחד של יקב יתיר, שניים מגבעות ושלושה מקסטל
בשבוע הבא תיפתח בגבעתיים טעמאמא - מסעדה עיראקית חדשה שתגיש תבשילים ביתיים חמים ברוח מסעדות הפועלים. בתפריט - מבחר מנות מסורתיות כמו קובה, סמבוסק וטבית
בין אם מטוגנת או מבושלת הכנת קובה דורשת מיומנות ומתגמלת מאוד בסוף. מאמן המטבח מסביר על הטעויות האפשריות בדרך לכופתאה המושלמת
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
במנת הזו יש את כל הטוב של המטבח הבוכרי - אורז, בשר וירקות. מרכיבים פשוטים איתם אפשר לעשות פלאים. אורלי פלאי ואבי שטייניץ מבשלים פילאף משגע מתוך ספרם "ששת - העוזר שלך במטבח"
אתמול נחנכה לראשונה מסעדת קוואטרו, בהשקה חגיגית לפני הפתיחה. תמונות ראשונות מהמסעדה האיטלקית החדשה של אביב משה
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
צלחת ירוקים מוקפצים במרינדת רוטב קארי ירוק עם בוטנים קצוצים ורוטב צ'ילי חריף. למנה הירוקה-רעננה הזאת קוראים "פאק נינג", והיא משעשעת את העין ואת החך
אין לכם סבלנות להכין לחם? גם לפיליס גלזר. קבלו שלושה מתכונים מהירים, קלים ובריאים ללחם נהדר ללא שמרים, לחמניות שאור מהירות וקרקרים בלי גלוטן שאפשר להכין תוך דקות ספורות
בתוך אזור המלאכה הנטוש למחצה של שדרות מוצא המונה אוכל דרכים אמיתי עם הקפדה שהלוואי שהייתה גם בתל אביב. כאן - כל לקוח הוא מלך
מרגישים שלאחרונה הטבעונים והטבעונות בכל מקום? דירוג שהתפרסם בשבוע שעבר קבע באופן רשמי: תל אביב היא העיר הכי ידידותית בעולם למטייל הטבעוני
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
גרנולה היא אחד מהמאכלים האלה שאי אפשר להפסיק לנשנש עד שהקערה נותרת ריקה, וגם אז היד עוד ממשיכה לחפש אחר פירורים. אורלי פלאי משדרגת את הקראנץ'
אחרי עשור של בישולים, יעזוב השף אבי ביטון את מסעדת אדורה שבבעלותו לטובת פרויקטים חדשים
בראנץ' של אמצע שבוע בג'ראלד ובראנץ' סופ"ש עמוס כל טוב במלגו ומלבר, פסטיבל בירה בבאר שבע ותפריט טבעוני אצל מאיר אדוני. איפה אוכלים השבוע?
הוא הפופולרי ביותר מבין כל שפע האגוזים בשוק, ומשמש לא רק להכנת ציאניד אלא גם לאינספור מנות וקינוחים החל ממרציפן ועד למקרונים. כל מה שרציתם לדעת על שקד ולא העזתם לשאול
צ'רלי מנהלת את ערוץ הבישול המצליח ביותר ביוטיוב עם עשרות מיליוני צפיות בסרטוני ההדרכה שלה ושווייה מוערך במיליונים. אה כן, היא בת שמונה
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
כשבצק עוגיות מתוק פוגש שכבת שוקולד מריר נוצר בפה שילוב משגע. מיכל בוטון אופה עוגיות דבש פשוטות להכנה עם ציפוי מענג
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
את המעטפות האלה אין צורך לפתוח כדי לגלות את תוכנן המתוק. מספיק לתת ביס או שניים. נעמה נויהאוז מכינה עוגיות עדינות במילוי ממרח שוקולד
קפה תמר שהפך למוסד ולאחד מסמליה המובהקים של תל אביב בכלל ורחוב שנקין בפרט, יסגור את שעריו לאחר 74 שנות פעילות
כנאפה מתוקה שטובעת במי סוכר ומעוטרת בשיערות קדאיף פריכות היא סיום מושלם לזלילה של יום העצמאות. מירב שיינר מכינה את כנאפה על המנגל
לפני שאתם מעלים על האש את הסטייק שלכם, מאמן המטבח מפריך 4 מיתוסים על בשר, שיעזרו לספק תוצאה סופית עסיסית שעשויה בדיוק במידה הנכונה
אם עשן, סטייקים, פרגיות, צלעות כבש, קבבים, סלטים קנויים שעומדים בשמש, הרבה פיתות וקולה נשמע לכם אידיאלי אז הטור הבא לא בשבילכם. מתכונים ליום עצמאות טבעוני
בין אם בחוץ או בבית - כל סעודת בשרים טובה מתחילה בכנפיים ברוטב. משה בדישי ממסעדת מינה טומיי מרקט ת"א מגיש 3 גרסאות אסיתיות למנה שהכי כיף לאכול בידיים
אורלי פלאי ברונשטיין ודרור פילץ מכינים ערימת פנקייקס גדולים ונוטפי חמאה לסגירה מתוקה של יום העצמאות. גם מי שהאביס עצמו בבשר ופיתות, יפנה מקום לקינוח הזה
בר המסעדה החדש שפתח אלישע בנאי עם קבוצת שותפים הפכה למקום מדובר בזכות אווירה משוחררת וברנז'אית, מנות זולות ואלכוהול במחירים הוגנים
לשף עודד חצבני נמאס מזה שחיפאים נוסעים לתל אביב לאכול אז הוא פתח בעיר הצפונית את מסעדת כולא, המתמחה במטבח ישראלי-ערבי על בסיס חומרי גלם משוק ואדי ניסנאס
במקום עוד בשרים על האש, ביום העצמאות הנוכחי מפסיקים לפחד מדגים במנגל. מלך הגריל דרור פילץ מגיש מתכונים לשיפודי דגים, פילה ודג שלם ממולא לצד שלל טיפים לדג מושלם
המסלול אל לבו של אריאל שרון עבר תמיד דרך ארוחה משותפת. סביב מנות פלאפל ירוק חריף ופרוסות לוף מטוגן התחבר הפוליטיקאי אל אנשי סודו ושמר את יריביו קרובים. מסע קולינרי בעקבות האיש שפעל מהראש, אבל על בטן מלאה
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
בבית או בפיקניק של יום העצמאות - הפתיעו את המשפחה והחברים עם קבב בסגנון אסייתי
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
במסגרת ההכנות לחגיגות יום העצמאות, אבי ביטון מכין קבב דווקא מבשר פרגית, ומוסיף לתערובת התבלינים פיסטוקים, שמקפיצים את השיפוד ונותנים לו טוויסט קראנצ'י
לכאורה מדובר בעוף פשוט עם תבלינים על פיתה, אבל המסאחן מלא הטעם של חוניטו עולה על סך חלקיו, ומציע מנה ביתית נהדרת ב-25 שקלים. ושלא תעזו להשתמש בסכין ומזלג
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
כשאתם יוצאים לעשות "על האש" בחג, קחו אתכם גם לחמניות שומשום טריות, והרכיבו לכם המבורגר אמיתי על המקום
התנופה בשוק לוינסקי בת"א ממשיכה. השבוע נפתחה שם פימפנלה, מסעדת דגים שמתמחה במשקאות אניס מרחבי העולם
חגיגת מנגל אולטימטיבית לא שלמה בלי יינות שיעלו את מפלס השמחה והטעם. מדור היין ממליץ על יינות לא מחייבים עד 85 שקלים
המנגל שלכם לא יהיה שלם בלי פיתות חמות וטריות מהתנור הביתי - חמיס אבולעפיה מלמד את כל הטריקים לבסיס של כל יום עצמאות מוצלח
מסעדת אורטוריו במלון אלמא החדש בזכרון יעקב מדלגת בקלילות מעל משוכת הכשרות ומספקת אוכל סולידי, איכותי ומוקפד שבהחלט שווה נסיעה. ויש גם הפתעה בקינוחים
אחרי שורה של מסעדות מפונפנות, יונתן רושפלד חוזר למקורות ומבשל עם עודד סיידא במסעדת "ארוחת ערב" בתל אביב, מה שהוא מכנה "אוכל פשוט"
ביום העצמאות הקרוב, אפשר לצלות שווארמה, המבורגר ואפילו בלי בשר. מתכונים למנגל טבעוני שיתיע אתכם בטעמיו
את יום העצמאות הקרוב נחגוג עם אלפי מנגלים, נפנופים, קבבים ופרגיות. הזדמנות מצוינת להקדיש קצת תשומת לב לכמה תערובות תבלינים מפורסמות.
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
קבלו את הגרסה הביתית הקלה - והבריאה יותר - למנת הרחוב הבשרית הלאומית שלנו
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
פוקאצ'ה היא אחת המנות עם מקדם הרושם הגבוה ביותר ועם זאת דורשת תחכום ומאמץ מינימליים. לפתיחת כל ארוחה או לארוחה בפני עצמה
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
רשת "קפה גרג" יוצאת במיתוג חדש ובתפריט אקלקטי המשלב מטבחים שונים מרחבי העולם
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
תפוחים עם בצק וקינמון הם תמיד שילוב מנצח. במקרה הזה משבצת נעמה נויהאוז את התפוחים בבצק עלים ומגישה בצורת שושנים ענוגות
רונן ארדיטי, מנהל תכנית הלימודים היוקרתית להכשרת מסעדנים בשנקר, מציין השנה 4 שנים בתפקיד, מסרב ליפות את המציאות התובענית בענף ומגלה מה התכונה ההכרחית שמבדילה את המסעדנים הישראלים משאר העולם
לקראת יום העצמאות שבפתח קבלו הצצה לאופן שבו מגדלים את עדרי הבקר המקומיים ברמת הגולן, טיפים מהמגדלים ויש גם מתכון
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
יוגב ירוס מכין סלט קפרזה איטלקי בשפע צבעים עם טאצ'ים קטנים שנותנים לו תיבול מיוחד ועומק טעמים
קצת מביך לחשוב שכל הזמן הזה הסתבכנו עם דבר כה פשוט כמו לקלף מנגו - כשהפתרון הקל היה שם תמיד לנגד עינינו. צפו בדרך הכי מקורית שראינו לקילוף פרי
השילוב הנהדר בין הבצק השוקולדי לפירות חמצמצים וקרם שמנת מפנק, הוא ככל הנראה התענוג המושלם בעולם - מירב שיינר מגישה מתכון שהוא געגוע לקאפקייקס היער השחור