בורחים מהחום: מתכוני נקטרינות
בשיא הקיץ והשרב מומלץ לעבוד מהתבשילים הכבדים למנות קלילות וכיפיות. קבלו 4 מתכונים טעימים ופשוטים עם נקטרינה, המרענן הרשמי של הקיץ
בשיא הקיץ והשרב מומלץ לעבוד מהתבשילים הכבדים למנות קלילות וכיפיות. קבלו 4 מתכונים טעימים ופשוטים עם נקטרינה, המרענן הרשמי של הקיץ
עם כל הכבוד, נקטרינה היא לא הטיוטה של האפרסק. יש לה קיום מכובד משל עצמה. השפית טלי פרידמן מירושלים מספרת על פרי הקיץ האולטימטיבי ומציעה רעיונות לשילובים מוצלחים
עונת הלימונים עומדת להסתיים. זה הזמן לכבוש את הלימונים שברשותכם, להפוך אותם לקונפיטורה, להכין מהם סלט או קרם מסקרפונה. שף אמיר שולר, ממסעדת בליני בנוה צדק, חולק איתכם מתכונים
מוסי פנצטר התאהב מילדות בחנות הדגים של אביו בשוק הכרמל. היום הוא מספק דגים ופירות ים לכל המסעדות הנחשבות. "אם מישהו מחפש לקנות דגים בזול - אני לא הכתובת"
הידעתם שטחינה מכינים עם לבן? השיערתם שקרח הופך את צבע הטחינה הירוקה לזרחני? ההעליתם בדעתכם שאפשר להכין חלבה שחורה בבית? השף אסף דוקטור נותן מתכונים
נמאס לכם מהשניצל ואתם מחפשים להכין ארוחת ערב בריאה? השפית ליה שומרון-פינדר מלמדת איך להכין רצועות עוף במרינדה מוקפצים עם ירקות
עגבניות ופלפלים קלויים, נגיעה קטנה של שום, קורט מלח וזילוף שמן זית. כמה פשוט, ככה טעים. המאסטר שף אבי לוי מלמד איך מכינים סלט קיצי של ירקות בגריל
מה יותר כייפי מאכילת טוסט? אפשר להסתפק בלחם עם גבינה צהובה, אבל למה שלא תשדרגו באיולי ביתי, גבינת סנט מור, או ברי עם חמוציות? בית הקפה פטי פוד מת"א נותנים מתכונים
הבשלניות הטוניסאיות פורטונה אוזן ובריז'יט שופן מלמדות איך מכינים את תבשיל הקיץ המסורתי גנאווייה, המשלב קוביות בשר לצד במיה טרייה. אל תשכחו לייבש את הבמיה
חשבתם שקשה להפיק מהפרי הקוצני תוצאות מעודנות? הנה ההוכחה שאפשר. שף קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי, ממסעדת Aria בתל אביב, מעניק מתכונים מתוחכמים
הידעתם שהפרי, שהפך לסמל הישראליות, טעים יותר ככל שיש עליו יותר קוצים? ושסברס כתום מתוק יותר מאדום? ושיש סברס שפירותיו אינם משמשים לאכילה, ומגדלים אותו בשביל העלים?
הגולש גדעון הימן גלט אכל בביסטרו יבנה מונטיפיורי בתל אביב מנה שנקראת ראש פרסי. כלומר: כרוביות ממולאות בשר טחון, מטוגנות ואפויות. שף אדיר כהן מגלה את המתכון
מכירים את סלטי הסלק העייפים שמגישים באירועים? אז הסלט של המאסטר שף אבי לוי, הוא ההפך המוחלט מהם. קוביות או פרוסות ארגמניות, המשלבות חריפות, מתיקות וחמיצות מתונה
הכינו את סלסילת האידוי מבמבוק - השפית ליה שומרון-פינדר מלמדת איך מתקינים פורל מאודה, עם כרשה וג'ינג'ר, ברוטב מיסו
עד לא מכבר אפשר היה להשיג בארץ ברווזים קפואים בלבד, וגם זה בקושי. בעת האחרונה נכנס לשוק ספק מקומי. יעל עזר מספרת על בעל הכנף, שעושה השנה כניסה מרשימה לזירת האוכל
המיזם האינטרנטי Eatwith מחבר בין בשלנים ביתיים לחובבי אוכל ולתיירים, שרוצים להכיר את הקולינריה המקומית. היזמים הישראלים השיקו פעילות דומה בספרד ובקרוב גם בניו יורק
מול האוכל המרוקאי והטריפוליטאי, נוטה האוכל הטוניסאי להיעלם. חבל שכך. הבשלניות פורטונה אוזן ובריז'יט שופן ילמדו מדי שבוע מאכל מסורתי, ממטבחה המלהיב של העדה
זה הזמן להסתער על הלוביה הטרייה, הירוקה והפריכה, שנמצאת עכשיו בשווקים. חוסאם עבאס, ממסעדות אלבאבור, מציע לבשל אותה עם עגבניות, עם ביצים ועם כבש
כשהיא טרייה, תרמיליה ירוקים וארוכים. כשמייבשים אותה, היא הופכת לקטנייה שעיניה שחורות. הקיץ הוא עונתה היפה של הלוביה. שף עוזי בן ממסעדת הדגים בעין גב מספר על פלאיה
החום מטיל עליכם עייפות כלל מערכתית? בואו להכין קינוחי קפה מעוררים. השפית נועה לוי והקונדיטור נועם דגן, מג'וז ולוז בתל אביב, מלמדים איך מכינים טירמיסו, קרמבו קפה, וזביונה קפה בערק ומשמש אוזבקי
חביב משה, בן דודו של השף אביב משה ממסה, הוא שף מוכשר בזכות עצמו, שקטף לא מכבר את המקום הראשון בתחרות סן פלגרינו בארץ, ועומד לייצג את ישראל באיטליה
בדיוק כמו תבלינים, כך גם צלפים הם חומר גלם המצית את הדמיון, ופותח מנעד נוסף של טעמים במנות שבהן הם משולבים. השפית רימה אוליברה ממסעדת אואזיס בת"א מעניקה טיפים ומתכון
סבתא של אבי לוי נהגה להכין את סלט המנגולד הזה שוב ושוב, לשמחתו הרבה של נכדה. עכשיו הוא עצמו מתקין אותו במסעדה שלו, כאחד מסלטי "פתיחת השולחן". וגם שמח להעניק את המתכון
למי קראתם חביתה? לשף איציק אסולין מלולו קיטשן אנד בר בת"א, יש רעיונות לאומלטים מעניינים: עם סרדינים ופסטו, עם פטה ופלפלים, או עם פטריות ואווז מעושן
חשבתם שביצה היא חומר הגלם המשעמם ביותר בעולם? תתפלאו. שפים שמכירים ביכולותיה מעמידים אותה במרכז הבמה, ויוצרים מנות מרהיבות, שלא מזכירות חביתה
שי דובלרו, שף מסעדת פיאצה בתל אביב, מלמד איך מכינים טארט, מאפינס וארטיק, מהפרי הכי חמוד של העונה. נשיקת קיץ כתומה
מלך הגוגואים כבר ממש פה. כיוון שעונתו קצרה, זה הזמן לפנות לו את הבמה ולתת לו לככב בסלטים ירוקים, במאפים, בקינוחים ובריבות. תענוג כתום
מאחורי הקלעים של תערוכת מזון חדשה: שלל מטעמים קולינריים מסעירים כמו טופו בטעמים, עראק לבנוני, אוכל מקסיקני צבעוני ופאנלים מקצועיים. היה טעים
גולשת וואלה! אוכל שירן אברהם טעמה את מנת הפטה חצילים של ביסטרו טאטי ביהוד, והתאהבה. מתכון למנה פשוטה ומנצחת של השף מארק שולמן
סלט פאפאיה, רוטב דגים, אטריות, קארי, סטיקי רייס עם מנגו השף משה בדישי ממסעדת מינה טומיי מתאר את נפלאות המטבח, שהפך כה פופולרי אצלנו. ויש גם מתכון
בישראל יש רק גמלים ופצצות? שפים ישראלים, היוצאים לחו"ל בשירות משרד החוץ, עושים הכל כדי להוכיח למארחיהם שהמציאות בארץ היא עסק הרבה יותר נעים וטעים. דיפלומטיה בטחינה
צחי בוקששתר גדל על ספר התענוגות של עמוס קינן, אורי ירמיאס על מהמטבח באהבה של רות סירקיס, ואיל לביא על ספר הבשר של שאול אברון וישראל אהרוני. הספרים שליוו את השפים
כריסטוף אדאם, הכוכב הצרפתי שהגיע לישראל, לימד את מיטב הקונדיטורים שלנו איך מכינים אקלרים אגדתיים. יעל עזר היתה שם, ובדרך גם הבינה משהו על הקשר שבין רוקנרול לפטיסרי
שמנמן, קטן, שחור או סגול, אפוי או מטוגן, החציל על כל זניו הוא חלק בלתי נפרד מטעמי המטבח. השף רפגל סינג בנדארי ממסעדת אינדירה בת"א, מספר על נפלאות הירק האהוב
השף רועי סופר מסרדיניה ביפו מכין עם החציל הוורסטילי 3 מתכונים בהשראה דרום איטלקית. קבלו מתכונים לפיצה עם חצילים, תבשיל ירקות סיציליאני ופסטה מטריפה
שבת בבוקר זה הזמן המושלם לארוחת בוקר משפחתית מפנקת, שגולשת לצהריים. אבי ביטון מכין שקשוקה עם חצילים, פסטייה תרד וסלט ביצים משודרג