מדריך האפייה: קינוחי שוקולד לילדים
אין כמו ימי הקיץ כדי למצוא לילדים תעסוקה במטבח. זה הזמן לעטות סינרים, גדולים כקטנים, ולאפות קינוחים שוקולדיים פשוטים שהילדים ייהנו להכין ולנשנש תוך כדי
אין כמו ימי הקיץ כדי למצוא לילדים תעסוקה במטבח. זה הזמן לעטות סינרים, גדולים כקטנים, ולאפות קינוחים שוקולדיים פשוטים שהילדים ייהנו להכין ולנשנש תוך כדי
אלכס ניקולסקי אמנם עלה מרוסיה, אבל מסתמן כהבטחה גדולה דווקא באוכל יפני. הוא פילס את דרכו בעשר אצבעות, קיבל השראה ממאיר אדוני ובועז צאירי אבל בוחר להכין סושי בדרום
אבי לוי נזכר בסבתא רחל, אחת הבשלניות המדהימות שהכיר ומכין סלט פקוס עם תפוח אדמה וביצה קשה, של הסבתא שבעלה תמיד אמר לה "שישרפו לך הידיים מרוב שזה טעים"
לא המציאו את הגלגל בסבאל'ה הכפר סבאית, אבל בעיר של צחיחות קולינרית, אבי אפרתי מוצא בה פוטנציאל והרבה כוונות טובות. רק מה יהיה עם השם הארכאי והבלתי מזמין הזה, שנתנו למסעדה?
מול הנוף הרומנטי של חומות העיר העתיקה בירושלים, נפתחה השבוע טורו, מסעדה ים תיכונית חדשה. על הפרק: גורמה כשר ומתכונת שבת מפתיעה
אבי אפרתי טועם את יינות קאטנה זפאטה מארגנטינה, ומגלה בקבוקים זולים, המספקים תמורה ראויה, לצד יינות עולם חדש יוקרתיים ומרשימים
צחי בוקששתר מתקתק מנה ראשונה נהדרת מפיתה, בשר טחון, חציל ותבלינים, ועל הדרך חושף פטנט לקליית חצילים מבלי להרוס את הכיריים
כשאומרים פיצה- חושבים על רוטב עגבניות עם מוצרלה. אביבית פריאל-אביחי יוצאת מהקופסא ומכינה עבורכם פיצה עם רוטב פלפלים כתום, ירקות קלויים וגבינת כבשים
השף משה בדישי ממינה טומיי העז להכניס לפה צלופח חי, והרגיש אותו זז כל הדרך בוושט. על הקימצ'י, הנאם יול, גריל הפחמים, ועוד מנפלאות המטבח הקוריאני. ויש גם מתכון לביבימבאפ
יש משהו יותר כייפי בקיץ מסנדביץ' טוב? אם אין לכם כוח לבשל ונמאס מלחם עם חומוס, גבי זילבר מקפה הבימה בת"א מנדב מתכונים לכריכים מושקעים ומפנקים
קובי רובין לא מתלהב מהחומוס הידוע ברמלה, שם אוכלים כל הפלצנים. המונית שלו נעצרת ליד החומוסייה של אבו מאהר, ושם הוא אוכל חומוס בחמגשית, על הבגאז', ונהנה עד השמיים
מה עוד יכניסו לקוקטיילים שלנו? שומן אווז, ציר בקר, בורשט, סינטה מעושנת וחמאה מזוקקת כבר משוקשקים בבארים בחדווה. "היום צריך לשדרג הכל", אומר השף גיא גמזו
איפה עוד תמצאו פסטליקוס כאלה, שמזכירים טעמים מבית סבתא, אם לא במסעדה של דניאלה לרר? וגם בואיקוס עם סלט קוצ'ה, וקציצות פראסה. קווים לדמותו של מוסד ירושלמי אהוב במיוחד
אורלי פלאי-ברונשטיין התרשמה מהזוקיני, שבאחרונה מככב בארגז הירקות השבועי שהיא מקבלת, והכינה ממנו מעין פשטידה, רק בלי הבצק המשמין
גראטן עשיר, דלעת ערמונים ממולאת בגבינת המאירי, ולקינוח: טארט שקדים ודלעת. השף גיא גמזו והקונדיטור עומר זרניצקי ממסעדת אריה משתעשעים עם הכתום הכתום הזה
הדלעת של סינדרלה הפכה לכרכרה מפוארת, והדלעת שלכם יכולה להפוך למרק, פשטידה, מילוי לרביולי ואפילו לקינוח. אקי טמורה, ממסעדת מינאטו.בהרצליה ובקיסריה נותן רעיונות
ארוחה טורקית מיוחדת תתקיים בחמישי הקרוב במלון האפנדי בעכו. ערד ניר, מומחה לאוכל טורקי, יתארח במלון ויספר על האוכל באיסטנבול. בינתיים קבלו כמה מהכוכבים העותומניים
מזג האוויר מבריח אתכם מסיר הבשר? צודקים. השף מנה שטרום, מקמפנלו בתל אביב, מציע מתכונים מנצחים ללזניות חלביות, ומתכון לקנלוני בלתי נשכח עם חצילים, גבינות ועגבניות
עסקית בבויה, מנות קיץ באל סולטאן בטבריה, תפריט משלוחים מבית האוכל יוחנן בתל אביב, בירה בשקל ברשת באידלסון 10 ועוד חדשות שפותחות את השבוע
היא רק בת 24, אבל החלה לאפות עוגות בגיל 8. סאני דרעי הספיקה מאז לעבוד בדלאל, קפה איטליה, סושיאל קלאב ופרונטו, ובשנתיים האחרונות, מחזיקה את התחום בטוטו. "אני חולת סרוויס", היא אומרת
אחרי יותר משנתיים מאז הפתיחה חזר אבי אפרתי לקפה 48 בנחלת בנימין בתל אביב, רק כדי לגלות שהשף, יהונתן בורוביץ', הבשיל והתפתח, והאוכל שלו עשה קפיצה משמעותית קדימה
לפני כמה חודשיים סייר המאסטר שף במרקש. מטבחית מקומית אחת הוא למד איך מכינים סלט פול בלימון, שמוכר לו מהבית, אבל גם קצת שונה. מדור סלטים חדש של אבי לוי ממסעדת המוציא בירושלים
אימטני, מהשגרירות הבולטות של האוכל היפני בישראל, ובעליה של מסעדת יאמאטויה בהוד השרון, לקתה בשישי האחרון בשבץ מוחי, שממנו לא התאוששה
במזג אוויר כזה, מי יכול לאכול בשר? השף צחי בוקששתר מרשת בלאק הולך על הגרסה הקלילה, ומכין המבורגר מחזה עוף ובשר פרגית. הכינו את הרטבים
הכנת סופלה נשמעת תמיד כמו משימה קשה. שפית אביבית פריאל-אביחי ממסעדת אוזריה בתל אביב מכינה סופלה פשוט להכנה שיוכיח לכם אחרת
בניגוד מוחלט לעוניה של תת היבשת ההודית, המטבח שלה דווקא עשיר להפליא. השף משה בדישי ממסעדת מינה טומיי בחיפה מספר על הניחוחות, הצבע והטעמים של האוכל הכי מגוון בעולם
על חורבות מסעדת סולט, במלון הבוטיק גורדון בת"א, נפתחה Fitzroy. בתפריט: טלאים, גבינות מקומיות, והרבה דגים ופירות ים. "אנחנו רוצים להיות מהמקומות הטובים בעיר"
ספר הבישול החדש של השחקנית ההוליוודית מניח, שכולנו רוצים להיראות כמותה, ולכן כדאי שנאכל בריא. רק שמהר מאוד נוצרת אצל הקוראים התחושה, שהכוכבת עסוקה בלעוף על עצמה
אין מצב שהמונית של קובי רובין נוסעת ליבנה, ולא נעצרת בדוכן פלאפל טעם החיים על כביש 42. עוד לפני שהוא מגיע לדלפק, שתי הבלונדיניות היעילות שעובדות שם, מכינות לו מעורב ב-20 שקל
אורלי פלאי-ברונשטיין מלמדת איך מכינים בצק רב שימושי, שממנו אפשר ליצור אינספור סוגי עוגיות: עגולות, פחוסות, עם אגוזים, שוקולד, ממולאות בריבה ועוד
לא מצליחים להשיג מקום בטאיזו? המסעדה נפתחת לצהריים ומציעה תפריט עסקיות חדש. בווניליה מתחדשים בגלידה בלי סוכר ובעלמה לאונג' של רושפלד יש תפריט קיץ. מה נאכל השבוע
כדאי לנצל את עונת השסק הקצרצרה ולהצטייד בפרי הכתום, שמיטיב לשדרג סלט, להקפיץ מרק פירות צונן ומשתלב יפה, תתפלאו, גם לצד גבינת קממבר
יש לכם חשק לשסק? הזדרזו. עונתו של הפרי הנהדר והעדין הזה קצרצרה, ואוטוטו הוא נעלם מהמדפים. כמה דברים שלא ידעתם על הקסם החמוץ מתוק של האביב
רגע לפני שאתם כותבים את הצ'ק, קחו בחשבון שהחתונה שהוזמנתם אליה יכולה להיות טבעונית, צמחונית, אורגנית, ואולי בכלל אסיאתית. כמה מהאופציות המעניינות של העונה
נשארתם עם גבינות משבועות, וזקוקים לרעיונות יעילים לשימוש בהן? האופים של בר לחם מנאות אפקה בת"א מנדבים מתכונים ללחם עשבי תיבול וללחמניות עם זיתים וגבינות
היא מנהלת קבוצת אנשי מקצוע מחתרתית בפייסבוק, מלמדת בישול, מייעצת למסעדות ועומדת בראש מקום חדש בכפר סבא. אדר קפלן מור מאמינה שלקולינריה הישראלית אין במה להתבייש
מסעדת טאיזו של השף יובל בן נריה נפתחה לפני כחודשיים וכבר זכתה לאינספור סופרלטיבים. הצצה למטבח של המסעדה הכי עמוסה בתל אביב
התחושה העולה אחרי ארוחה בצפון אברקסס: מדובר במסעדה שכל ייעודה הוא הדפסת כסף. אבי אפרתי מצא מינונים מחפירים ואפס מאמץ - והוא לא מתכוון לשוב
בשיתוף סוגת, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
הסוד של המאפים הללו נעוץ במילוי הנפלא שלהם, ובתבלינים המסתתרים בבצק
בעמק איילון נמצאת מחלבה משפחתית שפועלת כבר עשרות שנים ומתמחה בייצור מסורתי של צמות מוצרלה, גבן עיראקי ואפילו גבינות בסגנון איטלקי ומקסיקני
עם ריקוטה, קמבזולה או מוצרלה - פסטות אוהבות להשתדך לגבינות. שפית מאיה לביא, מ-BROWN בתל אביב, מציעה כמה מתכונים קלים וחינניים לכבוד החג
אחד הבצקים השימושיים ביותר, בסיס למאפים מתוקים ומלוחים, הוא בצק העלים. מוטי חיימוביץ' ממאפיית לה מולאן בת"א מלמד איך להכין ממנו מגוון נשנושים טעימים לשולחן החג
מי מייצר צזיקי מצטיין? מה עושים הגרעינים בגבינת השמנת? איך לא חשבו קודם על בצק קפוא לפסטה? וכיצד קמח השמרים החדש מסייע לאפיית פיצה? מוצרים חדשים על המדף לכבוד שבועות
ממש פשוט לאפות בורקיטס ולהחביא שם, בכיסי הבצק הפריך, את הגבינה לשבועות. אורלי פלאי-ברונשטיין מלמדת איך מכינים אותם בפחות משעה
שאול בן אדרת מבשל אוכל טבעוני, NG בנוה צדק חוגגת עשור בתפריט ארנבות וברווזים, ברשת טרנטינו מגישים ארוחות בוקר, וברונימוטי יש תפריט פיציקטו. האירועים הטעימים של השבוע
משעמם? מלפפון? תחשבו שנית. השף יוגב ירוס מהברד סטורי בתל אביב מכניס עניין בירק הכי טריוויאלי לכאורה במגירת הירקות
מלפפונים יכולים להיות במרכז העניינים בשולחן החג. מומלץ לשדך אותם לגבינות או לשלב בתוך ציזיקי מרענן. קבלו 3 מתכוני מלפפונים קלים ממסעדת ברטי בת"א