שורש מסתורין
מידי שנה חוזר הפארסניפ למשך תקופה קצרה מאוד למדפים. רוצו לקנות אותו. יש גם מתכונים
מידי שנה חוזר הפארסניפ למשך תקופה קצרה מאוד למדפים. רוצו לקנות אותו. יש גם מתכונים
מי שאמר כי מיליארד סינים אינם טועים, כנראה לא טעם את הארטיקים שלהם. מיכל מנדלסון דווקא טעמה והעדיפה להישאר בעמדת מיעוט מול אהבתם המוזרה לארטיק תירס, שעועית או מש ירוקה
סצנת בתי הקפה בתל אביב ממשיכה להתנפח. מקומות חדשים נפתחים ונסגרים מהר יותר מהקצב בו זורמים במכונות אספרסו המים
הלה-גטרי שנפתח לפני מספר שבועות ברחוב בן יהודה בתל אביב יסתום לכם לבטח את התיאבון, כמה פנטזיות על אוכל ואולי גם את העורקים
הרטבים המצוינים, הדג הטעים והאורז שהיה פיצוץ הבהירו מעל כל ספק: האורגני מבית Humannature אולי יקר אבל בהחלט משתלם
הבר מילי'ס שוכן ברמת החי"ל בתל אביב, במתחם היי-טק נטול ערך ארכיטקטוני ויאה לזוגות מבוגרים שאינם נכנעים לבנאליות של עוד ערב מול הטלוויזיה
מכונת קפה? בגאדג'ט היום? כן, כשהיא יודעת מתי אתם בבית ומתי אתם רוצים קפה ואיזה סוג
למי שהצליח לעבור את החג עם כמה קילוגרמים של בשר במקרר, מומלץ לא לזרוק או לחכות למגל הבא. באמצעות מרינדה פשוטה ומחבת פסים, תשדרגו את הבשר שלכם ללא עשן או מדורה
שני מחקרים חדשים מנסים להכריע את המחלוקת בין הגידולים האורגניים לבין אלו הקונבנציונליים. האם סופו של ויכוח בהוכחה מדעית?
בלב יפו פועלים בתי הקפה פאול'ס ויאפה. שניהם משמשים כהוכחה חיה ופועמת לכך שדו קיום אינו מתמצה במילים וגם לא בספלי אספרסו או הפוכים
זהו, תמו החגים בהם טוחנים. עכשיו הגיע הזמן לנקות קצת את הגוף מכל מה שהעמסנו עליו בשבועות האחרונים
ילדים לא אוהבים במיוחד בשר. נקניקיות עם קטשופ או שניצל כמו בגן בדרך כלל מספיקים להם. כדאי שתנסו להכיר להם את הקבב
פרט לנפנוף בדגל ינפנפו בני ישראל במהלך היומיים הקרובים ביותר מאלף ומאתיים טון בשר. למרות שמדובר על ספורט עממי עם אין סוף גרסאות, אספנו מהמומחים כמה המלצות
למרות שאפשר להשיג אותה כבר כמעט כל השנה, בימים אלו מסתימת עונת הצנונית הרשמית, כשהיא מגיעה ממש לשיאה
רועי ירושלמי השאיל את צמד מפלצות הצליה מסדרת ג'ורג' פורמן, כדי לבדוק אופציה ביתית לצליית בשר. מסתבר שאין בשורות גדולות בתחום אפילו לא ממלכת הברביקיו
בעוד איום הגרעין האירני גובר, יוכיחו בני ישראל לעולם במהלך השבוע הקרוב גם אנו מעצמה גרעינית לא קטנה. מסתבר שאפשר לעשות את זה אפילו בלי לאבד את הערכים התזונתיים
לא רק בעלי ניבים יחגגו השנה בשמחת הנפנופים והעשן. גם לצמחוניים וטבעונים יהיה מה להניח על המנגל
אין ספק: הבחירה להזמין מאגאדיר היתה קלישאתית. גם התוצאות לא הפתיעו: מי שהלך על הקלאסיקה (המבורגר 330 גרם עם בייקון) יצא מבסוט, ומי שהימר (המבורגר עם אננס) נותר עם רוטב צ'ילי דביק על האצבעות
צילום של יניב שיינברום זל שנפל בלבנון באוגוסט 2006. יניב מצולם בתמונה עם חברתו שני ששון. התמונה צולמה במדבר המלח בבוליביה בזמן הטיול המשותף של הזוג לאורכה ולרוחבה של אמריקה - ממקסיקו ועד "ארץ האש" שבדרום היבשת. לזכרו של יניב
היראון סירה של יקבי הגליל, והקריניאן של ויתקין כבר אזלו ממחסני היקבים. אם תצליחו למצוא אחד מהם בחנויות או במסעדות, מובטחת לכם הנאה מכל לגימה
תלמידי שנה ד' בבית הספר לעיצוב שנקר לקחו את עולם הקפה לבחינה עיצובית מחודשת. התוצאות מרשימות ביותר
תחרות הפיסול במרציפן החמישית יוצאת אל הדרך. הזוכה יטוס לסוף שבוע זוגי בבודפשט הכולל ביקור במוזיאון המרציפן סאן אנדריי
לאחר שמונה שנות פעילות בפריפריה, שולחת רשת ההמבורגרים המתהווה, בורגוס, זרועות גם אל ליבה של העיר הגדולה. בטעם ובמחיר הזה יש להם בפירוש הצדקה
הוצפנו במבול של קומוניקטים ובהם ידיעות על ארוחות מיוחדות לקראת יום העצמאות. כנסו ותבינו למה לא נכתוב עליהן. ובכל זאת אם יצוץ משהו ממש מעניין אנו מבטיחים לעדכן
משתלת חישתיל משווקת שלושה צמחי תבלין חדשים. בזיליקום בטעם פסטו, טרגון אניסי ואורגנו חריף. מתי יפתחו את הלימון בטעם קולה?
בלוגרית מנס ציונה הצליחה לגרור את גיסר עד לבר לה מרס ברחובות. המוסיקה הייתה אמריקאית, האווירה אנגלית, הלגונה טרופית והברמן רוסי
בית הקפה קסקו שנפתח לאחרונה בליבה של שכונת פלורנטין בתל אביב מנסה לשלב בין אומנות מודרנית לאומנות שתיית הקפה
על רעב ותת-תזונה, כתבה שעוסקת במחסור לכבוד יום השואה. בסוף יש הפניה לחתימה על עצומה לרווחת הניצולים ששרדו ועוד חיים בתנאים מחפירים
כדי לחזק את הטרנד הבריאותי שמשתלט על העולם כדאי שתאמצו כמה טיפים שיוכלו להפוך את המזון שלכם לבריא יותר, תוך שינוי מינימלי בטעם
רק עד סוף החודש תוכלו ליהנות מהעונג הקפוא שבאויסטרים טריים. הם אמנם לא כשרים אך טעימים, מרעננים וכמובן גם מעוררים. בסוף הבאנו אפילו מתכונים
תערוכה במוזיאון ארץ ישראל מביאה בתמונות את סיפורם של בתי הקפה הישנים של תל אביב. אומרים שהיה פה שמח לפני שנולדנו
תערוכת אגרו-משוב ה-17 במספר מביאה מגוון מוטציות גינה חמודות והזויות, כמו עגבניית זברה, צנוניות ננסיות, מיני ברוקולי או ביצת הדרקון (!), אותם אתם אמורים לאמץ בתור תחליף במבה או כחטיף במסיבת חייזרים
מחקר שפורסם לאחרונה מוכיח כי בכוס הקפה שלנו יש הרבה יותר סיבים תזונתיים ממה שחשבנו בעבר. האם הם באמת מועילים? נחכה למחקר הבא
זה התחיל כנראה במאנטה ריי, ועכשיו נדמה שכל מסעדה בתל אביב מציעה תפריט של יינות מבעבעים (ובתרגום מצרפתית: תחליפים זולים יחסית לשמפניה). בקיצור: העסק בהחלט תוסס
לקראת יום העצמאות יצא איתי להט לבדוק, מה אוכלים בחגיגות העצמאות של מדינות אחרות. מסתבר שההבדלים ממש לא גדולים. כמעט אצל כולם זה מסתיים בבשר
ירק העונה, האספרגוס, גדל כצמח בר ומתפתח לירק בעל שלושה גוונים. קצת שמש, בישול קצר ויש לכם מעדן מלכים
לצד התפריט הרגיל תמצאו בבית הקפה סקופ בתל אביב מבחר פנטאוזים ודירות שלושה חדרים. ככה זה בבית קפה שהוא גם סוכנות נדל"ן
רשת טורקית פותחת עוד סניף, רשת בשרים ויין מתרחבת ומסעדה קטנה חדשה שעובדת כחלק מבית מלון בוטיק
כבר קרוב לעשור שהאוכל במסעדת מאנטה ריי בתל אביב מצליח להוות אלטרנטיבה אטרקטיבית לנוף הים. אם בעלי המקום רוצים שזה יישאר כך כדאי שיקחו את הביקורת הבאה לתשומת ליבם
רועי ירושלמי טרח אחר שלושה מתכונים ספרדיים מקוריים וכשרים לחג. אחד פשוט, אחד מורכב והשלישי בערך באמצע
בלי שממש שמנו לב, גם המימונה הפכה ליום חג במסעדות רבות. איך זה קרה, והאם מדובר בתופעה עממית או יחצנית במהותה?
אחרי שעברנו את עשר מכות מצרים בפסח, מגיע האביב ואיתו מכת החתונות. ובהן איך אפשר בלי העוגות. כמה עובדות על מסורת מתוקה
משנה לשנה רוכשים יקבי הבוטיק הישראליים מעריצים, כאן ובכל העולם. יובל בלנקובסקי מנסה לעשות קצת הבחנות וסדר ולתת גם כמה המלצות
יותר ויותר מקומות עבודה בעולם ובישראל הפנימו את הרעיון שבשביל להעלות את התפוקה צריך לעלות את איכות הקפה
גם השנה רשתות בתי הקפה הכינו את עצמן לחג. בחלק מהמקרים זה כולל אוכל כשר, ברשתות אחרות זה הסתכם כנראה בניקיונות
בנוסף לשלל האלרגיות העונתיות כדאי שתהיו מודעים גם לאלרגיות הנגרמות מסוגי מאכלים ומזונות. כמובן שיש גם פתרונות
מה עושים עם המזון שנשאר ביום שאחרי? כמה זמן הוא יכול להחזיק מעמד במקרר?
החזרת מגיעה לצלחת הסדר כשחקנית חיזוק בוערת למרור. אפשר לשדרג אותה לכדי מנה צבעונית וטעימה על ידי שילוב בן דודה הרחוק, הוואסבי מיפן
לכרפס גרסאות רבות רובן בנאליות תפלות ומאוד משמימות. סלט סלרי עם ירקות גינה או מחית סלרי אוורירית יכולים להיות אלטרנטיבה ראויה
דנה שיין חיפשה אחר מתכונים לצלחת סדר אלטרנטיבית בה כל אחד מהסמלים הפך למנה. המסורת נשמרת אבל הופכת להרבה יותר טעימה