אוכל אוסטרי: תוספות
לצד השניצל הוינאי המפורסם נוהגים להגיש האוסטרים את כופתאות הקנודל. שף פיטר הומל מציג את התוספת הלאומית כדורי בצק מושחתים
לצד השניצל הוינאי המפורסם נוהגים להגיש האוסטרים את כופתאות הקנודל. שף פיטר הומל מציג את התוספת הלאומית כדורי בצק מושחתים
איזה מלח נועד למשועממי מטבח? איפה אפשר להשיג אריסה בטעם כמעט ביתי? ומהו מעדן הסויה שיש לו מרקם חלבי? מוצרים חדשים ומעניינים
למה לירקות של הקוסקוס מגיע להשתכשך רק במרק? אורלי פלאי-ברונשטיין מציעה לתבל אותם בכמון, כורכום, פפריקה ופלפל צ'ומה, לצלות בתנור ולהגיש עם יוגורט
באוליב ליף הכשרה יוצאים בפסטיבל אגסי סתווי, תפריט עסקיות מוזל בסינטה בר בחיפה וסוף שבוע של אוכל גלילי בצפון. מה ואיפה נאכל השבוע
הקיץ הישראלי כבר מאחורינו והמסעדות ברחבי הארץ עוברות לכוננות סתיו - 11 מנות סתוויות שיככבו על הצלחות שלכם בעונה הקרובה
הגויאבה מבשרת את בוא הסתיו, מאופיינת בעונה קצרה, טעמים עזים וערכים תזונתיים גבוהים במיוחד. כדאי לשלב אותה בריבות, קינוחים ואפילו בממולאים
סניף חדש לרשת טוני וספה בתא מהווה תירוץ מצוין לברר עם השף לאון אלקלעי את סוד ההצלחה ולגלות איזה טופינגס הישראלים הכי אוהבים על הפיצה שלהם
השף פיטר הומל, ממעדניית פיטר הומל'ס בבני דרור, נולד וגדל באוסטריה. בשבועות הקרובים הוא ילמד אותנו דבר או שניים על אוכל אוסטרי. והשבוע: מטגנים עוף ושניצלים
כמה נדיר למצוא בארץ מסעדת בשר טובה באמת. אבי אפרתי הדרים לרחובות רק כדי לגלות מקום ששומר על רמה גבוהה של חומרי גלם, ושאפשר להמליץ עליו בלב שלם ובפה מלא
בלי שיחות קולניות, טלפונים ורעשי רקע טורדניים: מסעדת EAT בברוקלין משיקה ליין של ארוחות שקטות, במהלכן איש מהסועדים אינו רשאי לפצות פה. מי שמדבר - אוכל בחוץ
עשרות פעמים חלפה המונית של קובי רובין על פני העגלה הקטנה והצנועה הזאת, עד שהואיל לשים אליה לב. עכשיו הוא לא מבין איך פספס את הסביח המושלם שמוכרים בה
לענקית הקפה סטארבקס נמאס להגיש מאפים שלא עומדים בסטנדרטים של הקפה המבוקש. התוצאה - מתיחת פנים כוללת עם תפריט בולונז'רי שמרגש אפילו את ציידי הטרנדים בניו יורק
פסטיבל הבירה הגדול והשמח בעולם עומד להתחיל בגרמניה. באיירן, הבראסרי הבווארי בתל אביב, מצטרף לחגיגות ומעניק מתכונים מסורתיים
נשאר לכם עוף צלוי מהחג? קרעו אותו לרצועות, הוסיפו ירקות, ומלאו דפי אורז שריככתם במים. יחד עם מטבל סויה או מיונז, קיבלתם ספרינג רולס רעננים ללא טיגון
הרבה לפני טרנד הטבעונות וחנויות הטבע הפכה ציונה מלמן לטבעונית. כיום היא מעבירה קורסים וסדנאות על אוכל בריא ומבטיחה שיש דבר כזה אוכל טבעוני וטעים
בבאיירן התל אביבית חוגגים את האוקטוברפסט עם בירה ונקניקיות, בווניליה יוצאים בהפנינג גלידות מיוחד של סוף הקיץ ובקלמנטיין משיקים תפריט חדש. מה נאכל השבוע
למי שמאס במנות בשר מכבידות, אביב משה, עורך אורח בוואלה! אוכל מעניק מתכונים למנות דגים רבות רושם עם טוויסט שיגנבו את ההצגה בארוחות החג
הפאסט קז'ואל הוא תת הז'אנר של המטבח המקסיקני, שצמח בארה"ב - אוכל מהיר, אבל איכותי. השף איתמר דוידוב מדגים איך מכינים מנות קלילות: חזה עוף במנגו וראפ לילדים
אביב משה עורך את וואלה! אוכל ומתגעגע למאכלים של פעם. מה תפקידו של השף בסיפור, איך אפשר בכל זאת לשמר את חוכמת הסבתות ואיזה מנות הכי חסרות היום לשפים
טבחים בני יומם רוצים לקצר תהליכים ולקטוף מיד את התואר שף. אביב משה, עורך אורח בוואלה! אוכל, מסביר שחייבים ללכלך קודם את הידיים ולצבור קילומטראז' במטבח האחורי
לרגל עונת הטיולים העפיל אבי אפרתי לנצרת, כדי לבדוק את דיאנא החדשה. המסקנה: ערכת הסלטים שווה התמוגגות מיוחדת ומנות הבשר מספקות תמורה אדירה לכסף
אביב משה, עורך אורח בוואלה! אוכל נתן לעצמו משימה: להכין מנה מחומרי גלם שהעבירו לו חבריו השפים בהפתעה, בלי הכנות מוקדמות. צפו כיצד התמודד השף המדופלם עם האתגר
קציצות דגים, ששוחות ברוטב אדום, עשיר בירקות ותבלינים, על תלולית קוסקוס יש מנה יותר טעימה מזאת? השף אמיר קרונברג מכין את המנה שתככב על שולחן החג
למי שלא מתכנן להשתמש בדרכון בסוכות, מצורפת רשימה של 10 מסעדות מקומיות שמציתות את הדמיון ומרגישות כמו קפיצה קטנה לחו"ל
סורבה בירה, ריזוטו פריקי, פילה לברק בטפנד, כבש בסירופ רימונים, תאנים ממולאות - השף משה בסון ממסעדת אקליפטוס בירושלים בונה ארוחה שלמה על טהרת שבעת המינים
קובי רובין מחליף את המונית בדיווש מאומץ על אופניים, ומגיע עד חומוס בן סירא, שעליו שמע רבות. מה רבה היתה אכזבתו כשקיבל מנה יקרה מדי בתוך מרקייה זעירה מדי
בין החופש, האושפיזין והטיולים, צריך גם לעצור רגע ולאכול משהו טעים. המסעדות חוגגות סוכות מצפון ועד דרום עם תפריטים מיוחדים והפעלות לילדים
נגמרו לכם הרעיונות מרוב ארוחות? תחזרו לבסיס. הנה מאכל תאווה פשוט ונפלא, מחומרי גלם שיש לכולנו בבית: לחם, עגבניות, גבינה, זיתים. עכשיו תוכלו להעלות זיכרונות בסוכה
במסעדת כתית חוגגים בתפריט מיוחד המשלב פטריות כמהין מצרפת, במאראבו מציעים אוכל מוכן לסוכות ובסושיאל קלאב חוגגים בערב בסגנון פריזאי. מה ואיפה נאכל השבוע
אף סוכה לא שלמה בלי מנות קטנות ומקוריות שישמחו את לבם של האורחים. השף צבי אבישר ממלון רוטשילד פותח שולחן בסוכה ומכין ארוחת נשנושים מפנקת במיוחד
האזוקי היא פצצת ויטמינים וסיבים תזונתיים, דלה בשומן ומאזנת את רמות הסוכר בגוף. השפית נלי קרפנר, מהמטבח של נלי ביפו, מכינה ממנה תבשיל ירקרק עם מנגולד ולימונים כבושים
רושפלד שצילם ישבן של טבח, עומר מילר שהעלה לאינסטגרם תמונות לא שלו, אייל שני שהתבדח על משמניו של רושפלד - השפים שצריכים לבקש סליחה
ספר החוקים של המטבח האיטלקי, קרונאט חדש במהדורה מוגבלת, מסעדות אסלה אסיאתיות - הדברים הכי מדליקים בעולם האוכל
הלימון הכבוש מתאים במיוחד לארוחה מפסקת. השף עידן מצנר מסיפו מעניק את המתכון הבסיסי, ומשלב אותו עם קבב, עוף צלוי וכמובן עם חריימה
חדר אוכל כבר לא לבד במתחם מוזיאון תל אביב. אבי אפרתי ביקר בפאסטל החדשה וסבור שהיא לוקיישן ראוי לדרינק ונשנוש. האוכל? תקין, לא רע, אך פונה למכנה משותף רחב מדי
אבי אפרתי לוגם את היינות החדשים של יקבי ברקן ואמפורה, אבל אינו רווה מהם נחת כלל ועיקר. חלקם לוקים בחנפנות מוגזמת, האחרים - בתמחור מופרך עד הזוי
לא תאמינו איזה שידוך מוצלח נוצר כשמחברים בין תרד, בורגול וענבים. השף אמיר קרונברג מכין סלט בריא, שהוא וריאציה עדכנית לטבולה המוכרת
12 שנים בילה יובל סופר בברים סקסיים בניו יורק ולוס אנג'לס, במהלכן חקר את עולם האלכוהול והקוקטיילים. כעת הוא חזר כדי להפיץ את בשורת הבר-שף בישראל
הכנה וקיפול של בצק קרנץ דורשים זמן, אבל אם מקפיאים חלק, לשימוש עתידי, התוצאה מצדיקה את המאמץ. גלית והנס ברטלה מעניקים מתכוני בצק מפתים מתוך ספרם "אופים שמרים"
דווקא בשיא החום חושק נהג המונית קובי רובין בצ'ולנט לוהט בבני ברק. נשמע כמו מתכון בטוח להתאבדות, אבל חכו עד שתשמעו כמה הוא שילם על זה
למרות שינויים קוסמטיים קלים, התפריט במסעדת הדגים הוותיקה בתל אביב, כמעט לא השתנה מיום הפתיחה. הבעלים, גדי שפי, שמכר אותה לפני שנתיים, עדיין אוכל פה
כל מנה שמוסיפים לה גרגירי רימון בוהקים, מקבלת מיד מראה חגיגי. אורלי פלאי-ברונשטיין מעניקה מתכון לאורז עם בצל מקורמל, נענע, רכז רימונים וגרגרים בטעם חמוץ-מתוק, שנראים כמו אבנים יקרות
לקראת חילופי העונה המסעדות מצטיידות במנות חדשות: במלון רוטשילד בת"א, במסעדת בלקאאוט ביפו, בסיטארה ובביסטרו הכובשים מרעננים את התפריט
תתפלאו כמה שזה טעים: כדורים מטחינה, דבש, סילאן, אבקת גרעיני חמניות ונבט חיטה, שהופכים לממתק בריא. נלי קרפנר מהמטבח של נלי ביפו מציעה קינוח נטול סוכר
מחזיקים מעצמכם אופים? קבלו מתכונים למתקדמים - עוגת מוס שוקולד-קפה ופאי שזיפים, מהספר החדש "עוגות בוטיק", שהוציא לאור בוטיק סנטרל
יש למה לצפות בשנה החדשה: פתיחות של מסעדות מושקעות ומעניינות של שפים מובילים, מתחם אוכל גרנדיוזי ומרשים בשרונה, ואפילו כמה תוכניות להקמת מקומות מעבר לים