רויאל שף: צ'יקן קייב
מריה פיסנץ ממסעדת בבה יאגה מכינה צ'יקן קייב- מנה מסורתית של עוף ממולא בחמאה ועשבי תיבול לצד סלט ויניגרט
מריה פיסנץ ממסעדת בבה יאגה מכינה צ'יקן קייב- מנה מסורתית של עוף ממולא בחמאה ועשבי תיבול לצד סלט ויניגרט
השף אייל לביא מציע להשקיע ומכין פינגר פוד גורמה לארוחת סילבסטר מושקעת ורומנטית שתפיל את האורחים או בני הזוג. כך תפתחו את השנה החדשה ברגל ימין
מסעדה יוונית חדשה נפתחה לפני כשבוע בתל אביב על ידי המסעדן צביקי עשת, אשר מבטיח אוכל יווני אותנטי שמזמן לא עושים כמותו בארץ
המונית תועה בין רובעי אשדוד בדרכה למנה שהיא גן עדן צרוף: החריימה המפורסם של הזקנה שנצלה על גחלים לוהטות ומתבשל בתוך רוטב סמיך
חודש ינואר עוד שניה כאן, זמן לשלוף את התותחים הכבדים: הבשלנית אילונה חכמון-שאוליאן מכינה תבשיל מצ'ומה טריפוליטאי של חלקי פנים עטופים ברוטב אדמדם
במעוז הקובות העיראקיות המפורסם של דוד חביב מכינות בנותיו, מרב בן שושן ושני ירושלמי, תבשיל במיה עם קובה
בקפה נחמני כבשו את לב הסועדים עם פיצות מבצק פריך ואווירה נינוחה שיצרה במהרה קהל לקוחות קבועים והרבה הייפ - הצצה למקום הלוהט התורן
השף המפורסם שאול בן אדרת פותח מסעדת אסייתית חדשה בת"א. לתפקיד השף בפועל מונה הצעיר המבטיח אלכס ניקולסקי שמצהיר כי המסעדה תשבור מוסכמות בתחום הסושי
פתיחות גרנדיוזיות, מסעדות ווליו פור מאני, מטבח הגורמה הכשר, ברים שעברו מהפך וקוקטיילים גסטרונומיים - כיצד התקדמה הקולינריה הישראלית בשנת 2013?
בעונת הגשמים הפטריות במיטבן ומציפות את השוק. אורלי פלאי ברונשטיין מנצלת את המומנטום ומכינה פשטידת פטריות על בצק פריך - ארוחה נפלאה בחורף
מריה פיסנץ ממסעדת בבה יאגה מכינה מרק רוסי מסורתי עם נקניקיות, גריסים ומלפפון חמוץ שהוגש לשולחנם של הצארים
במקס ברנר משיקים תפריט מתוקים חדש לעונת החורף, בטרומפלדור 10 מרעננים את התפריט ובמטבח של רמה תוגש ארוחה מיוחדת לצלילי פסנתר. מה ואיפה נאכל השבוע?
2013 תיזכר כשנה של מסעדות גדולות ונוצצות אבל לצדן הופיעו מקומות קטנים וצנועים שכבשו את קיבותינו. וואלה! אוכל מפרגנת למקומות הנסתרים שאהבנו השנה
מחפשים ארוחת בוקר מחממת ומהירה לימי החורף? השף רומן דימנט ממסעדת יוליה בנמל תל אביב מציג ארבע אופציות טעימות במיוחד לדייסות מפנקות של חורף
במעוז הקובות המפורסם של דוד חביב מכינות בנותיו, מרב בן שושן ושני ירושלמי, קובה ברוז מאורז ובשר ולצידה חמוצים עיראקים
בעיר העתיקה בבאר שבע מסתתרת המסעדה התימנית הכי אותנטית בארץ. נתן כהן מהבית התימני האורגינלי מכין תבשיל של מוח ברוטב
הר אימתני של המבורגרים עם 50 תוספות, צ'יפס ומילקשייק - הצצה לאתגר הבשר המושחת מכולם של מקדש הקרניבורים יומנגס. וואלה! אוכל מגלה כמה רחוק הלכנו השנה
מעל 100 מסעדות ברחבי הארץ חוגגות את הסילבסטר, עם שמפניה מבעבעת, ארוחות מיוחדות, תפריטי טעימות ופינוקים. אל תשכחו להזמין מקום מראש
לכל עדה יש את הטכניקה שלה להתמודד עם הקור המרוקאים מכינים מרק חרירה, ההונגרים מרק גולאש והאשכנזים מרק עוף עם קרפלעך. 3 מתכונים למרקים מנחמים מתוך ספרו החדש של בני סיידא "מרק חם"
אבי אפרתי מגיע למסעדת פיש בראשל"צ ומוצא מקום צנוע וסימפטי עם מנות נדיבות, המוכיח שבקלות ניתן לסגור ארוחה מהנה לשניים בפחות מ-300 שקלים
הדוקטור הכי מפורסם בתחום האוכל מעניק מתכון לסרדינים מטוגנים ממולאים בעשבי תיבול
לא צריך חותמת בדרכון כדי לספוג אווירת כריסמס חו"לית. הצצה לארוחת חג המולד השנתית שהוגשה במלון אמריקן קולוני - היה מושחת
מ-53 ועד 695 שקלים. אבי אפרתי ממליץ על המבעבעים הכי שווים לחגיגות הסילבסטר
ערבוב מתמיד, הוספה איטית של נוזלים וטיפה סבלנות, זה המתכון למנת האורז המנצחת השף אמיר קרונברג מלמד להכין ריזוטו עשיר עם 3 סוגי פטריות, חמאה וכרישה
לכל מדינה יש את קינוח הכריסמס החגיגי שלה: מתכונים מתוקים לעוגיות ליבקוכן גרמניות, עוגת בוש דה נואל צרפתית, עוגות קוזונק מזרח אירופית ועוגת פנטונה איטלקית
משדכים עלי סיגר לביצה ויש לכם חטיף קריספי שמוכן תוך דקות. אילונה חכמון-שאוליאן מטגנת בוריקה טריפוליטאית שקל מאוד להכין בבית
כרוביות לבנבנות ומושלמות מציפות את השוק בשיא החורף, פתרון מושלם לנשנוש קליל, סלט או מאפה. מתכונים מנצחים עם מלכת החורף
קמפינג באזור הכנרת הוביל את המונה לחומוסייה הקטנה של יוסי בקיבוץ אפיקים בה מגישים חומוס ממכר, מדהים בטריותו עם טעם של עוד אחרי כל ביס
לירן גבאי מפלאפל גבאי המפורסם בצפון תל אביב מכין דג מרוקאי חריף בחצי שעה
השף עמוס שיאון משיק במסעדת הלנה בנמל ערבים בקונספט של שוק דגים. לכבוד המאורע הוא קופץ לחנות הדגים בפורדיס ומכין סביצ'ה אינטיאס מדגי ים טריים
מלצרים שעובדים בה שנים, תבשילים טריים מהמטבח הערבי ומשפחה אחת ותיקה במיוחד. הסודות של מסעדת אל ג'נינה - המסעדה הערבית הוותיקה ביותר בארץ
מסעדת פירות ים ובשרים חדשה של יוצא מסעדת גוצ'ה נפתחה השבוע בשדרות, פתיחה שיש ומאותתת על זליגה של הקולינריה התל אביבית לפריפריה
ציר דגים עשיר וסמיך לא חייב לגזול שעות מזמנכם. אורלי פלאי-ברונשטיין מלמדת להכין נזיד דגים ריחני עם ירקות שורש שמוכן תוך פחות משעה
בעיר העתיקה בבאר שבע מסתתרת המסעדה התימנית הכי אותנטית בארץ. נתן כהן מהבית התימני האוריגנלי מכין במיוחד ללילות הקרים, מרק שעועית עם צוואר כבש
במעוז הקובות העיראקיות המפורסם של דוד חביב מכינות בנותיו, מרב בן שושן ושני ירושלמי, סלונה- דג אפוי ברוטב אדום
הפיצרייה הפופולרית משיקה פיצה לטבעונים, ארז קומרובסקי מתארח בחגיגות יום ההולדת למסעדת פופינה ובמסעדת גדרה 26 עורכים פסטיבל מרקי קובה. כל האירועים הטעימים של השבוע
עונת החורף היא שעתם היפה ביותר של נתחי בשר לבישול ארוך. השף אריאל כהן ממסעדת הבשרים NG עושה היכרות עם 3 נתחים ומציע מתכונים מחממים של נזיד, ביף בורגניון וצלי בבישול ארוך
מריה פיסנץ ממסעדת בבה יאגה מכינה קינוח פשוט של תפוחים אפויים ממולאים גבינה ואגוזים ועטופים בחמאה. כל מה שצריך בחורף הזה
בשבוע המסכם של הביקור בהודו מגיש השף נועם קורן קינוחים שהם בגדר קלאסיקה הודית אהובה במיוחד על מטיילים ישראלים: עוגת בנופי עם בננות וכדורי גולאב ג'מון
כריסמס זה לא רק באירופה. בנצרת חוגגים מדי שנה עם שוק כריסמס צבעוני המשלב מזרח ומערב: קישוטים, עץ אשוח ודוכני אוכל המציעים קובות, מאפי גבינה ועוד מטעמים
השקשוקה הישראלית עתידה לכבוש את העולם, הטרנדים החמים של השנה החולפת ומשלוחים של קרונאט בארצות הברית. דברים שאהבנו השבוע
אבי אפרתי ביקר ברשת ההמבורגרים בלאק ולא הצליח למצוא ערך מוסף מעבר לקציצה. עם מנות המזכירות מסעדת פועלים בעייתית, לא בטוח שבוקששתר עצמו היה נהנה לשבת ולאכול כאן
הדוקטור הכי מפורסם בתחום האוכל מעניק מתכון לחריימה: תבשיל דגים חריפים שאפשר למצוא כמעט בכל מטבח
בטעימת השבוע לוגם אבי אפרתי יחמישה יינות ישראלים המייצגים פן יומיומי וסימפטי של התעשייה המקומית
אחרי 6 שנות פעילות סוגר יואב בר את מסעדת מאראבו ברמת גן ופותח במקומה מיזם קולינרי חדש: chef to go - מנות גורמה בטייק אוויי לבית או למשרד
אחרי השף אדוני, גם רושפלד מצטרף לטרנד החדש - מסעדות שף כשרות. בכירי הקולינריה הישראלית כבר לא מפחדים מתעודת הכשרות ומצאו תחליפים לא פחות איכותיים לשרימפס ולחמאה. מתוך המהדורה
בשיתוף סוגת, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
מרק עדשים כתומות עם דלעת ומנגולד במרקם עשיר, קטיפתי, ארומתי ומנצח
לאחר חודשי ציפייה ארוכים נפתחה אתמול מסעדת הרברט סמואל הכשרה במלון ריץ קרלטון בהרצליה. השף הכוכב יונתן רושפלד מבטיח תפריט כשר ואיכותי בלי פשרות