צ'יינה קלאב: יש לכם רק שנה לאכול במקום הנהדר הזה
האחים קיצ'ס סגרו את מזללת דה באן המצליחה כדי לפתוח במקומה, לשנה בלבד, את צ'יינה קלאב; אבי אפרתי מוצא בה אוכל אסיאתי עכשווי חף מבנאליה, שמבוצע כמעט תמיד ללא רבב, ומקווה שיישארו בסביבה יותר מהמתוכנן
האחים קיצ'ס סגרו את מזללת דה באן המצליחה כדי לפתוח במקומה, לשנה בלבד, את צ'יינה קלאב; אבי אפרתי מוצא בה אוכל אסיאתי עכשווי חף מבנאליה, שמבוצע כמעט תמיד ללא רבב, ומקווה שיישארו בסביבה יותר מהמתוכנן
אבי אפרתי לוגם מהיינות החדשים של יקב הרי גליל
העיר רחובות מתחדשת בפיצה פבריקה, פיצריה בסגנון נפוליטני, שעושה לנו חשק להכנס לאוטו ולנסוע לשם עכשיו. כל הפרטים שיפתחו לכם את התאבון
כמה שהאורז פשוט ככה הוא טעים, סופג אליו כל טעם, מחמם ומנחם. אם גם אתם נמנים עם האנשים שהמנה העיקרית עבורם היא רק תירוץ בשביל להתענג על התוספת - הגעתם למקום הנכון כי יש לנו 3 מתכונים בהם הדגן הכי פופלארי בעולם הוא המרכז
לראש עיריית ניס נמאס שאנשים חורגים מהמתכון המסורתי של האיזור לסלט המפורסם והוא הציע פיתרון: "בכל העולם מכינים אותו עם תירס, אורז או תפוח אדמה מבושל. זה מגוחך! נדרוש קנס מכל שיכין סלט שלא כראוי ונקנה עוד דברים לעיר"
נסיעה של המונה לעפולה היא סיבה מצוינת לבדוק את סצנת החומוס בעיר, שם הוא מגלה את אחד החומוסים החמים הכי טובים בארץ, כזה שיאפשר לכם לא להרדם בדרך חזרה למרכז
עם אוראו, בננות, או בכלל גרסה מפתיעה עם בייקון למתקדמים? 5 מקומות בטוחים שיגישו לכם ערימת פנקייק מדויקת עם כל התוספות הנכונות
כבר ארבעה חודשים שהשף יונתן רושפלד מבשל בשקט בשקט במסעדת הקפטריה ברחוב החשמונאים, זה התחיל עם בראנץ' בסופי השבוע, ולאט לאט השתלט על כל התפריט, אז אם התגעגתם לסלט עגבניות של רושפלד, לניוקי או הקנלוני יש לנו בשורות ממש טובות עבורכם
איך אתם מפשירים בשר שהיה במקפיא לפני שאתם מבשלים אותו? מסתבר שהשיטה הפופולרית ביותר היא ממש לא מומלצת, אז איזה שיטות כן מומלצות ואיך לעשות את זה נכון? הנה המדריך
צ'יקטי חוגגת 5 שנים טעימות, השפית דליה אלחדף ממסעדת טוטומה חוזרת לפופ-אפ של שני ערבים, במסעדת חדר האוכל משיקים עסקית ערב משתלמת במיוחד, בושוויק מצטרפים לטרנד הבראנצ'ים הלוהט, ועוד המון חדשות חמות וטעימות
אין הרבה תוספות שהולכות טוב כל-כך ליד הביצים של ארוחת הבוקר, כמו בייקון שומני וקרסיפי, אבל איך עושים את זה נכון, בלי לשרוף אותו, לייבש אותו, ולקבל טיפות של שמן רותח בפנים? יש טריק אחד ממש פשוט שאתם חייבים להכיר
אבי כהן, השף החדש של מסעדת קלמטה היוונית, משיק תפריט חדש, ואנחנו לא יכולנו להישאר אדישים לספנאקופיטה - מאפה פילו יווני במילוי תרד, מנגולד וגבינת פטה. אז מיהרנו להשיג ממנו את המתכון - הנה הוא לפניכם
כאלו שפותחות שולחן עם מלא סלטים, או מסעדות מודרניות ויוקרתיות עם חומרי הגלם הטובים ביותר שיש לים שלנו להציע, ריכזנו עבורכם 8 מסעדות דגים נפלאות ברחבי הארץ, חלקן אולי שוחות נגד הזרם, אבל לגמרי שוות את הביקור שלכם
עוד מסעדה נכנסת לסטטיסטיקה המצערת - פלורנטין האוס, האסיאתית המבטיחה של השף שרון כהן בשכונת פלורנטין תסגור דלתות בתחילת החודש הבא
רגע אחרי שנכנסים למסעדת לונא, אפשר לשכוח שהיא ממוקמת בתוך קניון, מהוויטרינות שלה נשקף נוף עירוני מהיפים בישראל, והאוכל המוגש בה הוא קלאסיקה מקומית מסורתית בפרזנטציה עכשווית, שרק ימשיכו ככה
אבי אפרתי לוגם מיינות פלדשטיין, יקב בוטיק מקומי - יינות לבנים השומרים על ניקיון, דגשי זניות וקו ברור של איפוק
חובבים דגני בוקר? מוכרחים לנסות כל מהדורה מוגבלת? אתם מוזמנים לחגוג את יום הדגנים הקרוב עם טעם מפתיע במיוחד, מהרו, כי המהדורה מוגבלת
הקונדיטור הצעיר אור וייצמן, הוא אמנם רק בן 15, אבל כבר מתחזק חשבון אינסטגרם פעיל ומרשים, בו הוא משתף את העוגות היפות והטעימות שהוא מכין, היום הוא מלמד אותנו איך עושים בדקות ספורות קינוחי קרם לוטוס אישיים, שכל אחד יכול להכין
יש המון מתכונים לעוגות גבינה - אבל עוגת גבינה ניו יורקית של רולדין יש רק אחת, ולנו יש את המתכון שלה
עם כל הכבוד לעושר הקולינרי בתל אביב - כמעט בכל עיר בישראל תמצאו לפחות מוסד קולינרי אחד שסועדים נאמנים עולים אליו לרגל מכל רחבי הארץ. בחרנו את ה-10 המומלצים ביותר, האם גם המוסד שלכם זכה להיכלל ברשימה?
קובי רובין מגלה לנו את הסוד של שוק פתח תקווה - האוצרות האמיתיים נמצאים בכלל ברחובות שמסביב לשוק; במאמא סוהם, העיראקית הכי אורגינלית בארץ, הוא אוכל סמבוסק מתוק - חריף רותח מהשמן, וקובה אורז מושלמת
עם כל הכבוד להמבורגר או לפיצה, אין ספק שמלכת הרחוב הבלתי מעורערת היא הפיתה. 3 מסעדות, שטרנד הכל בפיתה לא חלף על ידן, החליטו לפתוח בצמוד למסעדה דוכן רחוב שמציע את האוכל המוכר והאהוב ב - פיתה, כמובן
אחת הסיבות שהמטבח הישראלי הפך אהוד כ"כ בעולם בשנים האחרונות, היא בזכות השימוש יוצא הדופן שעושים כאן עם ירקות, אז אחרי שהכרובית כבשה את העולם, הגיע הזמן לנצל כמו שצריך גם את הכרוב, תנו לשף גיא מלכה ממסעדת חדר האוכל ללמד אתכם איך עושים את זה
ביא פאן של יובל בן נריה משיקים ערבי סושי חדשים, במתחם גרינברג חוגגים את שבוע וונציה, יורם ניצן מארח במסעדה החדשה שלו שף מפורסם והבראנץ' הכי שיכור בעיר עושה קאמבק מרגש. פותחים שבוע טעים במיוחד
מיגל ברקליי, שף בריטי בן 35, מפורסם בשל הניסיונות שלו להכין ארוחות זולות במיוחד. אז איך מצליחים להכין המבורגר כל כך זול, ובכל זאת כל כך טעים?
למרות שמה המפוצץ של העוגה, מדובר בטארט פשוט להכנה שישדרג כל סיום ארוחה חגיגית או סתם כפינוק מושלם ליד הקפה. השומשום השחור בעל הארומה המיוחדת משתלב נהדר בקינוחים, בזכות צבעו המיוחד וטעמו המפתיע
לוס אנג'לס כבר מזמן הפכה ליעד קולינרי למביני עניין, מיה א-דור, הגורו שלנו לקולינריה בחו"ל, חזרה עם רשימת המלצות לעיר המלאכים שיש בה הכל מהכל - ממסעדות נוצצות ועד אוכל רחוב פשוט ומשובח. אנחנו כבר הזמנו כרטיסי טיסה
לכבוד יום האהבה, שחל אתמול, מירב שיינר-דנצ'נקו מכינה פאי דובדבנים איטלקי פשוט, מתקתק, כייפי וממכר. בבצק יש טריק נהדר שהופך אותו לסופר פריך. ההשקעה היחידה כאן היא הלבבות הקטנים שיזכירו לכם שלפעמים הקלישאות נכונות והאוכל הרבה יותר טעים כשעושים אותו באהבה
ולנטיין זאת סיבה מצוינת לפנק את האהובים שלכם (או את עצמכם), עם פרלינים יפהיפיים בטעמים משגעים ומשוגעים, כי אין כמו שוקולד כדי להראות אהבה, הנה 6 מקומות שעושים את זה מושלם, ולא רק בולנטיין
אדומים, מתוקים ומפתים, התותים ממלאים את המדפים ובעינינו זה ממש לא מקרי שכל הטוב הזה מגיע במיוחד לכבוד חגיגות הוולנטיין דיי. קינוח קליל עם תותים ומסקרפונה, קראמבל עם מרקחת תותים חמה או עוגיות תות ושוקולד, אתם תבחרו איך לחגוג
רוברטה וינצ'י, המסעדה האיטלקית מכרכור, עברה לאחרונה שדרוג רציני עם צירופו של השף עידו פיינר, אבי אפרתי מגיע לביקור חוזר ומוצא שם את אחת הפיצות הטובות בארץ, לצד כמה מנות נהדרות. נכון, יש כאן פה ושם פקשושים של דרך חדשה, ועדיין - שמעו לנו, מהרו לנסוע לשם
שווקי אוכל תוססים ומלאי אופציות קולינריות הם כבר לא נחלתה הבלעדית של ת"א, הגליל העליון התחדש לאחרונה באגמון מרקט, בנקודה אסטרטגית על כביש 90, מתחם קולינרי המאגד תחת קורת גג אחת דוכני מזון, מסעדות וחנויות לחומרי גלם מקומיים. חוויה קולינרית בדרך לצפון וחזרה
בפעם הבאה שאתם מתכננים ארוחה זוגית, אל תשכחו גם להשקיע באלכוהול מפנק לצד האוכל. המסעדן יריב מלילי (בית תאילנדי, קאב קם) עם קוקטייל אקזוטי על בסיס ברבן, צ'ילי וליים, שמומלץ להגיש לצד מנות עוקצניות ומעוררות
חגיגות הוולנטיין שיחולו ביום חמישי הן הזדמנות מעולה לצאת לבילוי שהוא קצת אחר, לא עוד מסעדה וארוחה כבדה; אז אם גם אתם אוהבים משקאות מקושטים, הרשימה הזו היא בשבילכם - ברי הקוקטיילים הכי טובים בארץ, לאנשים שלוקחים את המשקה שלהם ברצינות, בעיקר אם הוא ורוד
אם אתם מתכננים ארוחה מפנקת לבן או בת הזוג, המסעדן יריב מלילי (בית תאילנדי, קאב קם) ממליץ להשקיע עוד קצת ולרקוח גם קוקטייל מתאים שירים את הערב עוד קצת. הקונצאי דאקירי על בסיס רום וורמוט הוא קוקטייל פתיחה קליל שעושה חשק לעוד
יש אומרים שהן מעוררת את החשק המיני ואולי זו האינטימיות שנוצרת כשאוכלים אותן עם הידיים, בכל מקרה קערה מלאה צדפות עם צ'ילי ובזיליקום תאילנדי היא בדיוק מסוג המנות שתרצו להכין לערב זוגי. המסעדן יריב מלילי (בית תאילנדי, קאב קם) עם מתכון והמלצה לקוקטייל משלים
המנה הפשוטה והנפלאה שרקחו יחד השף עידו פיינר, ובת זוגו החקלאית שי שבח, מתבססת על חומרי גלם טריים שניתן להשיג בקלות בכל בית, דורשת מינימום עבודה והיא בדיוק הדרך לחגוג את שבוע האהבה שמגיע לשיאו ביום חמישי. אתם הולכים לגלות צד חדש של החסה
המסעדן יריב מלילי (בית תאילנדי, קאב קם) עם מתכון למנה תאילנדית מרעננת ועשירה בטעמים אקזוטיים, שכיף להכין בזוג ועוד יותר כיף לאכול יחד
מה הכי חשוב כשמעשנים בשרים בבית, אילו נתחים כדאי לבחור ולמה לא תמצאו את הבירות המצוינות שלו ברשתות השיווק? שיחה צפופה עם ניר בישיק ממבשלת BISHIQ
את הבורקס של אבא אתם אולי מכירים, אבל את הבויוס החדשים שמוגשים שם כל חובב בורקס פשוט חייב לנסות, המונה טעם וברח רגע לפני שהעלים את כל הדוכן
השוק היווני ביפו (בפאתי שוק הפשפשים) מתחדש עם יפו-ברצלונה, מסעדה שמציעה טאפאסים ואלכוהול בסגנון יפואי, עם רפרנסים ברורים של בר אוכל ספרדי שמח
תבשילים בבישול ארוך ממש לא חייבים להיות פינוק ששמור לסופי שבוע, להיפך - הם לא דורשים הרבה עבודה, הם נשמרים נהדר במקרר לכמה ימים, ואין כמו לחזור הביתה אחרי יום עבודה לתבשיל מחמם ומנחם, השף גיא מלכה ממסעדת חדר האוכל מפנק אותנו הבמתכון לתבשיל שפונדרה מושלם
ביום חמישי הקרוב, ה-14 בפברואר, מיטב המסעדות ברחבי הארץ ילבשו חג, ויציעו לכם חגיגות ולנטיין רומנטיות וטעימות במיוחד, אז לאן הולכים ואיפה אוכלים? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת בנושא. אל תשכחו להזמין מקום
אנחנו רגילים לפגוש את הטארט הזה רק בגרסתו הצרפתית עם תפוחים ותחתית בצק פריך, אבל אתם חייבים לתת צ'אנס לגרסא הזאת - עם בננות מקורמלות ותחתית בצק עלים שהופכת אותו לנגיש וקל יותר להכנה (ובינינו, גם להרבה יותר טעים)
לכל סיר יש מכסה ולכל מנה יש קוקטייל - המסעדן יריב מלילי (בית תאילנדי, קאב קם) ממליץ לכם בפעם הבאה כשאתם מתכננים ארוחה זוגית לתת תשומת לב גם לאלכוהול ומציע קוקטייל פשוט וקל על בסיס וודקה עם עלי בזיליקום וליים שיכולים להתאים לארוחה תאילנדית רומנטית
מסעדת אל באבור ביוקנעם חוגגת עשור בשבוע של ארוחות חד פעמיות, בהן יבשלו יחד שפים ערבים ויהודים מהשורה הראשונה; לכבוד המאורע, השף חוסאם עבאס מפנק אותנו במתכון לאחת המנות הכי אהובות במטבח הערבי - מוסחאן עוף - דרך טעימה במיוחד לפנק את המשפחה בסופ"ש הקרוב
עונת הלימונים בשיאה והשף עידו פיינר מנצל אותם כדי להכין פטוצ'יני לימונה, מנה המבוססת על שני מרכיבים בלבד - לימון וחמאה, שיוצרים יחד מנה מושלמת ועשירה בטעם
היום בטעימה ארבעה יינות מיקב רולאן טיסייה, שבחבל הלואר בצרפת, יינות גסטרונומיים ומהנים שמתומחרים שפוי ולאוהבי הז'אנר שוווה מאד להכירם. לחיים!
ההשקה בישראל של ההמבורגר הטבעוני של ביונד מיט, הצליחה לסקרן גם אותנו, אוכלי הבשר, אז הזמנו למערכת 4 המבורגרים טבעוניים למהדרין ממסעדת הזכאים, ויש לנו את כל התשובות בשבילכם
בעידן של טלטלות בקולינריה המקומית בולטת מסעדת יפו תל אביב של השף חיים כהן, כאי של יציבות עם עקומת ביקוש יציבה, אבי אפרתי קפץ לבדוק מה מתרחש באחת המסעדות הפופולריות בארץ