לילה בעיר
רותי ברודו שרדה מלחמות, משברים ואינספור מהמורות בלי לסגור מעולם שום מקום. ואז הגיעה הקורונה
רותי ברודו שרדה מלחמות, משברים ואינספור מהמורות בלי לסגור מעולם שום מקום. ואז הגיעה הקורונה
עוד יום עובר, אבל ההתלבטות מה להכין לאכול לעולם נשארת. גם היום לא ניתן לכם לשבור את הראש לבד והכנו תפריט יומי חדש: פנקייק משפחתי גדול שנאפה בתנור לבוקר, סלופי ג'ו מזין בלחמניות לצהריים וחטיפי כרובית וגבינה לארוחת ערב
אחרי שסגרה את סניפיה לפני שבוע, רשת המזון המהיר חוזרת לעבוד עם שירות משלוחים שיושארו מחוץ לדלת, והחל ממחר תשוב להפעיל סניפים של מק'דרייב ברחבי הארץ
בתקופה הנוכחית שליח לבוש תכלת על אופנוע של Wolt, נראה לרבים מאיתנו כמו המשיח על חמור לבן, אבל בעוד הצרכנים נהנים מהשירות, המסעדנים כורעים תחת העמלות הגבוהות, ומבקשים מחברת השליחויות לגלות מעט סולידריות
בשיתוף zap rest, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
לרגל הבידוד המתמשך, אספנו עבורכם 5 המלצות מושחתות של סוכר, שוקולד וים של פחמימות שמגיעות אליכם עד הבית
אם גם אתכם תפסה הקורונה לא מוכנים לתחזק מטבח של שלוש ארוחות ביום (לפחות) ואתם שוברים את הראש כל יום מה להכין, בנינו לכם תפריט יומי: סמות'י יוגורט מרענן לבוקר, סיר קציצות ותפוחי אדמה לצהריים ולחמניות גבינה וזיתים משגעות לערב
הטירוף ברשתות המזון עלול להוביל למחסור גם בלחם, אז אם נתקעתם פתאום בלי לחם, אופה אוסטרלית פרסמה מתכון מפתיע מחומרים שיש בכל בית, שמבטיח שתוך שעתיים וחצי יש לכם את הלחם שיגרום לכולם לקנא
האריזות האטומות החליפו את המלקחיים ובית הקפה העמוס הפך לנקודת הזנקה לשליחים, אבל האנשים שעושים את "מאפיית לחמים" מצליחים בכל זאת למצוא סיבות לאופטימיות
עם כל הכבוד לקורונה, אף אחד לא הכין אותנו לעובדה שנצטרך להכין כל יום שלוש ארוחות (במינימום). אז אם גם אתם שוברים את הראש כל יום מה להכין, בנינו לכם תפריט יומי: מיני פנקייק הפתעות לבוקר, פתיתים עם עוף וירקות לצהריים ומאפינס בטטה ותירס לארוחת ערב
ארוחות הבוקר המשפחתיות הרבות לאחרונה גרמו לנו להזכר במה שקרה כשהרוקר ג'ין סימונס האגדי פרסם מהי ארוחת הבוקר המסורתית שלו וגרם לסערה אמיתית: "הרסת את 2020", כתבו לו אז, מבלי לדעת כמה השנה הזו עוד תהרס
בשיתוף סוגת, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
אין כמו בייגל חם וטרי שרק עכשיו יצא מהתנור ואורלי פלאי-ברונשטיין מגלה איך תוכלו לזכות באחד כזה מבלי לצאת מהבית. מתכון חמישי ואחרון בסדרת חמישה מתכונים מחמישה מוצרים בחמישה ימים
עבור אוהבי האוכל בימי הקורונה, לא נשאר הרבה חוץ ממשלוחים, קרן אור קטנה שנותרה לנו לקשר עם קצת שפיות נהנתנית. שירות המשלוחים המאוחד של הקופי בר והבראסרי מצליח למקסם את חוויית הביסטרו המסוגנן גם כשהוא מגיע בקופסאות, ומספק תחושת בילוי אמיתית
השף ההודי פורץ הדרך פלויד קרדוז, אשר שינה והשפיע רבות על סצנת המסעדנות של ניו יורק, נפטר כתוצאה ממחלת הקורונה. "הוא הכיר כל כך הרבה טעמים חדשים וטכניקות לאמריקה" ספד לו חברו השף דויוד צ'אנג
גם מי שבישול ואפייה הם לא הצד החזק שלו, מוצא את עצמו מתמודד בימים האחרונים עם מציאות חדשה - בה צריך לעמוד במטבח מדי יום ולהכין אוכל, כי אין ממש ברירה אחרת. הנה כמה טיפים שיעשו את החיים שלכם במטבח קצת יותר קלים, וגם קצת פחות משעממים
בספר המתכונים החדש של נטלי לוין "הכי טעים בבית" מצאנו מתכון נפלא לעוגת קרמבו חגיגית - עם עוגת שוקולד בתחתית, מוס חלבה באמצע ועוד קצת שוקולד מלמעלה, והשוס - היא אפילו כשרה לפסח!
טבחית חובבת פרסמה את המתכון המהיר שלה לחזה עוף מטוגן בסיר טיגון ללא שמן וגרפה שבחים ברשתות החברתיות: "זה נראה מזמין והטעם נהדר". הסוד? בתערובת התבלינים והעשבים
ענקית המזון המהיר הודיעה שתשאיר חמישה סניפים פתוחים בלבד, שיספקו במתכונת חירום אוכל חינם לבתי חולים, צוותי מד"א וכוחות הביטחון. ההודעה הגיעה 12 שעות בלבד לאחר שהעלתה פוסט על הרחבת סניפי המשלוחים ובמקביל להודעה דומה בבריטניה
בשיתוף סוגת, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
חמישה ימים, חמישה מתכונים, חמישה מרכיבים. אורלי פלאי-ברונשטיין מתגייסת להעביר לכם את הבידוד בצורה קלילה וטעימה והפעם עם תבשיל אורז שסופג לתוכו חמאת שום, קליפת לימון ותוספת פריכה של רצועות זוקיני טריות
בשיתוף zap rest, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
למרות שהכי קל להתפתות לג'אנק פוד בימים אלה, דווקא עכשיו מומלץ לתת לגוף אוכל מזין, מאוזן, בריא וטרי. אז תנו לעצמכם יום חופש מהבישולים וקבלו שלל מנות בריאות שתוכלו לקבל במשלוח או TA
בשיתוף סוגת, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
אורלי פלאי-ברונשטיין מתגייסת להעביר לכם את הבידוד בצורה קלילה וטעימה, בחמשת הימים הקרובים נעלה בכל יום מתכון, המורכב מחמישה מרכיבים בלבד שיש בכל בית, נתחיל עם נשנושי פרמזן מושלמים, כי אם גם אתם לא מצליחים להפסיק לנשנש - לפחות תעשו את זה כמו שצריך
המדיח עובד שעות נוספות והורדתם את הזבל כבר פעמיים היום? מזמן לא בילינו במטבח כל כך הרבה זמן, זה בדיוק הזמן לשדרג את המזווה ולהצטייד בחומרי גלם טריים ואיכותיים
אנחנו פותחים שבוע שני עם הילדים בבית, ועוד ממש לא רואים את הסוף - נצלו את הזמן הזה כדי להיכנס עם הילדים למטבח, ולשתף אותם בהכנות - הנה חמישה מתכונים שכיף להכין עם הילדים (ועוד יותר כיף לאכול)
ביום שאחרי משבר הקורונה, מסעדות רבות בישראל לא יחזיקו מעמד, מפעלי חיים של אנשים יגוועו כבר בשבועות הקרובים, איזה סיוע מבקשים המסעדנים מהמדינה? והמסעדה שלא בונה על הממשלה ופנתה דווקא ללקוחות שלה לעזרה
קבוצה של מומחים למדעי האוכל נתנו מספר טיפים כיצד מומלץ לאחסן קטשופ, אבל לא רק - הם מיינו גם את המיונז, החרדל, הסויה ועוד רטבים מוכרים לפי הדרך שבה צריך לאחסן אותם. הנה כמה טיפים שיעשו לכם סדר
מסעדת ג'ורג' וג'ון אמנם סגורה מכורח הנסיבות, אבל דווקא בימים אלה המתכונים המשפחתיים שיצר טל במיוחד עבורנו, מתאימים מתמיד. הפעם הוא משתמש בעלי מרוות ירושלים וממלא אותם באורז עשיר בעשבי תיבול בתוספת צימוקים אוזבקיים, והכל מתכנס לסיר משפחתי מענג
בשיתוף מועצת הבקר, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
נועה רוזין יוצאת למסע אחרי מנות הבשר הכי טובות בארץ ומגיעה עד לעמק המעיינות. שם במסעדת רוטנברג שמנותיה מפארות את התוצרת המקומית-אזורית היא אוכלת נתח ייחודי מבשר בקר ישראלי משובח
בלית ברירה מדור ביקורת המסעדות של אבי אפרתי עובר הסבה לביקורת משלוחים, עד יעבור זעם (והקורונה), הוא מתחיל עם זוזוברה, אסיאתית פופולארית במיוחד, מוותיקות ענף המשלוחים, ומוצא אופציית צהריים לא מחייבת, יעילה וטובה לכל המשפחה
בשיתוף Ninja, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
הבידוד בגלל משבר הקורונה מחייב אתכם להכין אוכל ביתי, אבל איך עושים זאת בקלות ובלי ללכלך את המטבח? לשף תומר תומס פיטוסי, אחד מבלוגרי המזון המובילים בישראל, יש פתרון שיהפוך אתכם לנינג'ות במטבח
בעיצומה של מגפת הקורונה, כשהמסעדות סגורות ומוגבלות למשלוחים בלבד, מה אפשר לעשות כדי לא לסכן את עצמכם ואת השליחים ועדיין לתמוך בבתי האוכל המועדפים עליכם?
אמנם לא ניתן לשבת בבתי קפה, אבל קפה ומאפה לדרך - אפשר גם אפשר, הנה כמה מאפיות שנותרו פתוחות, ויעשו לכם טעים בפה ושמח בלב
בשיתוף סוגת, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
בימים כאלו, שאין לנו תמיד בשר זמין, כמה טוב שאפשר לשלוף מצרכים כמו אורז ועדשים מהמזווה, ולהכין בקלי קלות תבשיל משביע, מזין ועשיר בחלבונים
אז המסעדות אמנם סגורות, אבל דווקא דוכני אוכל הרחוב הסתגלו יחסית (בינתיים) למצב הקיים - המונה לא מוותר על מנת הסביח שלו, מגיע לסביח הרצל, ומתענג על אחת המנות הטובות בעיר
כתבה פרסומית, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
ניני האצ'י הפכה בשנים האחרון לשם נרדף לאסיאתית כשרה ומעולה בזכות חומרי גלם איכותיים, תפריט מגוון שמתאים גם לטבעוניים ולהריוניות וכן שירות משלוחים זריז. עכשיו, בעקבות משבר הקורונה, מבצעי המשלוחים והטייק אוויי שווים במיוחד
בניו יורק ופריז, כמו גם בערים אחרות בעולם, התעוררו הבוקר לעולם שבו כל המסעדות ובתי הקפה סגורים, דבר כזה עוד לא קרה מעולם
בימים כאלו כל מה שאנחנו מחפשים זה מתכונים פשוטים, שכל אחד יכול להכין, אספנו לכם שלושה מתכוני פסטה מנצחים, עם שניים, שלושה או ארבעה מרכיבים, בתיאבון!
אז אמנם צו השעה הורה למסעדות לסגור דלתות, אבל יש לא מעט מקומות שימשיכו לפעול במתכונת של טייק אווי ומשלוחים, אז מה תוכלו להזמין עד הבית? הכנו לכם רשימה שתמשיך להתעדכן כל הזמן - אז כדאי להמשיך ולעקוב
מה שהתחיל כהחלטה אינדיבידואלית של שפים ומסעדות, הפכה אתמול בערב להוראה רשמית - כל המסעדות ייאלצו לסגור דלתות בשל הקורונה עד להודעה חדשה, השפים מעלים פוסטים כואבים, אך שומרים על אופטימיות
בשיתוף רמי לוי, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
עם חצי מכמות הקלוריות ועם תוספת חיזוק של ערכים תזונתיים, אודי ברקן ואושר אידלמן, שפים ודיאטנים קלינים, מכינים מפרום מקולרבי במילוי עשיר במיוחד. החלק הכי טוב - זה דורש הרבה פחות התעסקות ועבודה מהמפרום הקלאסי
חושבים שהכנת קובה דורשת הרבה זמן והתעסקות? עכשיו כשהקורונה יצרה לרבים מאיתנו זמן פנוי בעל כורחנו, נגמרו התירוצים. במקום שתיפול רוחנו, זה הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל לקבב. אבי ביטון מסביר איך להכין קובה עיראקית במרק צהוב להעלאת המורל
הקורונה ממשיכה לגבות קורבנות בעולם התרבות והקולינריה, מסעדת טאיזו, אחת המסעדות הטובות והפופולאריות בישראל, מודיעה היום על סגירת דלתות עד להודעה חדשה. גם מסעדת טוטו של ירון שלו סוגרת
המתכון המהיר והממש פשוט הזה להכנת פאדג' קיט קאט יגרום גם לאנשים שמעולם לא אפו עוגה - לרוץ למטבח להכין אחת. מה שמושלם פה זה שתוכלו להכין גרסאות דומות של העוגה עם טורטית, טים טאם, פסק זמן או כל שוקולד אחר שאתם אוהבים
לא משנה מאיזו סיבה - קורונה או מזג האוויר הסגרירי - הסופ"ש הקרוב זה הזמן להתכנס בבית, לשלוף את חבילות הפרג שצברנו בחג ולהכין רולדות פרסבורגר מפנקת
אז לטוס כנראה שלא נטוס בזמן הקרוב, אבל דווקא עכשיו זה הזמן לבקר במסעדות שיזכירו לכם את המקומות שאתם הכי מתגעגעים אליהם, אספנו כמה כאלה שוות במיוחד
בשיתוף סוגת, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
מה יש בקמח פיצה שהופך אותו ייעודי למאפה האהוב? על מה חשוב להקפיד כשקונים קמח מלא ואיך ממירים איתו מתכונים מקמח לבן? עז תלם עושה סדר, נותן טיפים וגם שלושה מתכונים לעוגיות קלות להכנה מקמח מלא, קלצונה מקמח פיצה ולחם קופים מלוח וממכר עם זעתר ושמן זית
רוצו לכפר הנגיד, טוסו אפילו, אבל רק בהנחה שאתם מבינים במה מדובר: אוכל צנוע, לא גבוה ולא מוחצן, שנותן לחומרי הגלם (המצוינים) את מרכז הבמה, בפשטות אבל בהמון כשרון, באיגרא במשק מטפלים בהם הכי טוב שאפשר
אבי אפרתי נהנה מהיינות הים תיכוניים רבי האופי של יקב נווה ירק
בשיתוף מועצת הבקר, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
נועה רוזין יוצאת למסע אחרי מנות הבשר הכי טובות בארץ ומתחילה דווקא בעיר הנמל הצפונית, באטליז אבו שקארה, שכמוהו כנראה עוד לא נראה בארץ, עם מנות בשר ייחודיות רק לו. אז לפני שאתם מצטיידים אתם חייבים לשבת ולאכול
איך ממירים שמרים יבשים לטריים? על מה להקפיד בהמסה של שוקולד? איך מכינים עוגת גבינה גבוהה ללא סדקים ונפילות? על מה להקפיד בהכנת בצק שמרים? מה ההבדל בין המרנגים השונים ולמה משמש כל אחד? לכבוד צאת ספרה החדש, מומחית האפייה נטלי לוין עונה על השאלות הכי חשובות
לאחר חמש שנות פעילות סוגרת מסעדת ניטן תאי היוקרתית את שעריה, "המשך פעילות המסעדה תהווה חוסר אחריות כלכלית". אבל איך זה שמי שמוצג כשף המסעדה בכלל לא שמע על זה?
פחות אנשים יוצאים למסעדות, יותר אנשים מזמינים משלוחים, השפעות נגיף הקורונה מורגשות גם בעולם המסעדנות והמזון, "אנחנו מבינים שמדובר במצב חירום ואנחנו נערכים לתרחיש הגרוע ביותר" מספר השף שרון כהן