עד כמה ישראלים אוהבים טחינה? על פי סקר שנערך בקרב מדגם מייצג באמצעות מכון המחקר שילוב עבור המותג "בארכה", נמצא כי 65 אחוז מהישראלים צורכים טחינה לפחות פעמיים בשבוע, במגוון רחב של דרכים - על סלט או ירקות, בכריכים או סתם כתוספת לכל ארוחה. אלא שמלבד השימושים הקלאסיים שכולנו מכירים, טחינה יכולה לשדרג עוד לא מעט מנות מקצה לקצה, בטח כשמדובר על טחינה מעודנת, שלא משתלטת על שאר הטעמים.
ממרק ועד לחם - קבלו 4 מתכונים לא שגרתיים שהולכים בצורה מושלמת עם הטחינה המעודנת של "בארכה" בבקבוק לחיץ.
שייק טחינה עם פירות קיץ
הקיץ מתקרב בצעדי ענק, מה שאומר שכולנו בקרוב נשתה שייקים. אבל מה דעתכם על שייק שהוא גם טעים, גם מרענן וגם בריא במיוחד? קבלו מתכון מנצח לשייק עם פירות וטחינה, שיחדש לכם את האנרגיות בכל שלב של היום.
שייק טחינה עם פירות קיץ
מצרכים למתכון
- ½כוסמים קרים, אפשר להשתמש גם בחלב או תחליף חלב
- חופןקרח
- 2יחידותנקטרינות מגולענות וחתוכות גס
- 1יחידהמלון קטן וחתוך גס
- 2כפותטחינה מעודנת מבקבוק לחיץ של "בארכה"
- 1כפיתזרעי צ'יה
- 1כפיתסילאן או דבש
- חופןפקאן סיני (רשות)
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים שייק טחינה עם פירות קיץ?
- 1מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
- 2אם השייק סמיך מדי, אפשר להוסיף עוד נוזל. טועמים, מתקנים טעמים ומגישים.
לחם טחינה עם עשבי תיבול מיובשים
לחם טחינה הוא פתרון מושלם, ולא רק עבור אלו שנמנעים מגלוטן. הוא מזין, עשיר, טעים מאוד ומשתדך בצורה מושלמת לממרחים ורטבים.
לחם טחינה עם עשבי תיבול מיובשים
מצרכים למתכון
- 4יחידותביצים
- 6כפותטחינה מעודנת מבקבוק לחיץ של "בארכה"
- 1שקיתאבקת אפייה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1יחידהגרידת לימון מלימון שלם
- 2כפיותעשבי תיבול מיובשים (זעתר, אורגנו, טימין או כל תבלין שאוהבים)
- 2כפותצימוקים או אגוזים (רשות)
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים לחם טחינה עם עשבי תיבול מיובשים?
- 1מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומעבירים לתבנית אינגליש קייק.
- 3מעבירים את התבנית לתנור לכ-20 דקות, עד שהקצוות מתחילות להשחים.
- 4מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים לצד מטבל שאוהבים.
סינייה חלומית עם שקדים קלויים
לא כולם יודעים זאת, אבל אחד התבשילים הכי טעימים ואהובים במטבח הערבי - הסינייה, מבוסס ברובו על טחינה גולמית, שמסמיכה את התבשיל והופכת אותו למעדן אמיתי. תוסיפו לכך שקדים קלויים וקיבלתם מנה מנצחת, שתחוסל בתוך דקות.
סינייה עם שקדים קלויים
מצרכים למתכון
- 300גרםבשר טחון בקר אפשר גם כבש או שילוב
- ½כוסטחינה מעודנת מבקבוק לחיץ של "בארכה"
- ½יחידהמיץ לימון מחצי לימון
- 1יחידהבצל קצוץ
- ½כפיתכורכום
- ½כפיתכמון
- ½כפיתסומק
- מלח ופלפל לפי הטעם
להגשה
- 1צרורפטרוזיליה קצוצה
- חופןשקדים קלויים או צנוברים קלויים
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים סינייה עם שקדים קלויים?
- 1מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2מכינים את הטחינה: מערבבים בקערה את הטחינה המעודנת עם מים, מיץ לימון ומלח לפי הטעם.
- 3מערבבים בקערה את הבשר עם הבצל, הפטרוזיליה והתבלינים, ומעבירים למחבת, סיר או קערה שמתאימים לתנור.
- 4משטחים את הבשר לעובי של כ-1 ס"מ ומכניסים לתנור ל-10-15 דקות.
- 5מוציאים את הבשר מהתנור, ושופכים מעט מהשומן שהצטבר.
- 6שופכים את הטחינה על הבשר, כך שתכסה את כולו ומחזירים לתנור.
- 7אופים כ-10 דקות, עד שהטחינה מתחילה להתקשות.
- 8מוציאים מהתנור, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ושקדים קלויים ומגישים חם.
מרק טחינה לימוני
בדומה למרק העדס או השישברק, גם מרק הטחינה מגיע מלבנון וסוריה, אותו נהגו המקומיים לצרוך בימי החורף הקרירים, כשלא הייתה אפשרות להכין מרק עוף עשיר. הוא מנחם, בריא, מזין ומלא בטעם, ומתאים לכל שעות היום.
מרק טחינה לימוני
מצרכים למתכון
- ליטרציר עוף או ירקות
- 1כוסטחינה מעודנת מבקבוק לחיץ של "בארכה"
- צרורפטרוזיליה קצוץ
- כפיתסומק
- 1יחידהמיץ לימון מלימון שלם
- גרידת לימון
- 1חבילהאטריות ביצים למרק
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים מרק טחינה לימוני?
- 1מביאים את הציר לרתיחה.
- 2כשהציר רותח, מוסיפים את הטחינה ומערבבים.
- 3מבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות ומוסיפים את אטריות הביצים.
- 4ברגע שהאטריות מוכנות (כדאי לטעום אחת מהן כדי לוודא) מכבים את האש, מוסיפים את הסומק, מיץ הלימון, גרידת הלימון, הפטרוזיליה ומלח ופלפל ומערבבים. ממתינים 2-3 דקות ומגישים חם.